• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğim sürekli pişik oluyor ameliyat olması gerek doktor pişikken yapmıyor :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

redpinkyellow

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2017
328
187
103
36
Oğlum ameliyat olcak. Pipi deliği aşağı tarafta olması gereken yerden 1 cm aşağıda şu an 14 aylık. 18 aya kadar yapılması gerekiyormuş. Bu günlerde maddi durumuz yetersiz sıkıntılı bir dönemdeyiz o yüzden ameliyatı devlet hastanesinde yaptırcağız. Kaç gün tetkikleri evraklarıyla uğraştım, hastane kalabalık olunca o kuyrukta bu kuyrukta bekle derken evraklar günlerimi aldı. Tam ameliyat günü geldi oğlumun makat kısmını kızarık gördüm pişiği var kakası farklı kokuyordu. Doktora söyledim bu durumda mikrop kapar ameliyat olursa dedi iyileşince gel dedi. üstünden 10 gün geçti. Oğlum sürekli pişik oluyor bu ara kakası belli aralıklarla sıvımsı geliyor bir gün öyle gelip ikinci gün normale dönüyor. Çocuk hastalıkları uzmanına götürdüm ameliyat olabilir problem olmaz diyor ama enfeksiyon kapabilirmiş dedim o zaman geçmesini bekle diyor. belli aralıklarla yine kakası sıvı geliyor :( Düzelmiş gibiydi çocuk cerrahını aradım oğlumu ameliyata getireyim mi diye salı getir muayene edip çarşamba yaparız demişti ama oğlum dün gece den beri sürekli gazlı bağırsakları gaz yapıyor günde 3-4 kez yapıyor eskiden günde 1 kez anca yapardı. Yedikleri de gaz yapıcı yiyecekler değil. pişik yapıcı şeylerden de uzak tutuyorum. 1 ay dolmadan evraklar güncelliğini yitirmeden yaptırmak isityorum :( Yoksa tekrar hazırlamam gerekcek. 15 aylık olmak üzere oğlum 18 aya kadar yapılırsa iyiymiş. Doktorlar git gelirsin diyor hiç ilgilenmiyor derdimi dinlemiyor. Şu an pişiği geçti ama tekrar olursa ameliyat sonrası bunun garantisi yok :( Kafam karmakarışık

Abimin eşi çay ile siliyor pisigi getiriyormuş ben 22 aylık kızıma travazol kullanıyorum doktor tavsiyesi ile ek gıdada domates ve patlıcan da pişik yapıyordu kızım da mama veriyorsanız eğer bağırsakları hazmedemiyor olabilir 5 farklı mama denedik evol... isimli mama ancak kızıma iyi geldi diğerleri kakasını kına rengi oluyor du ama o mama bağırsakları da duzenledi

Abimin eşi çay ile siliyor pisigi getiriyormuş ben 22 aylık kızıma travazol kullanıyorum doktor tavsiyesi ile ek gıdada domates ve patlıcan da pişik yapıyordu kızım da mama veriyorsanız eğer bağırsakları hazmedemiyor olabilir 5 farklı mama denedik evol... isimli mama ancak kızıma iyi geldi diğerleri kakasını kına rengi oluyor du ama o mama bağırsakları da duzenledi
anne sütü alıyor oğlum bende yediklerime dikkat edyiorm. ek gıda verirkende dikkat ediyorm. pişik kremi sürüyorum geçiyor tekrar oluyor

anne sütü alıyor oğlum bende yediklerime dikkat edyiorm. ek gıda verirkende dikkat ediyorm. pişik kremi sürüyorum geçiyor tekrar oluyor
Günde iki kere sabah akşam sürün devam edin 3 4 gün çayı da deneyin ise yaradığını söylüyor gelinimiz

Diş çıkardığı için mi ishale dönük dışkılıyor ki? Diş döneminde oluyor bazı çocuklarda böyle.
Pişik için bepantholün bebekler için olanı gayet güzel sonuç veriyor, ıslak mendil kullanmamaya çalışın bu dönem ya da ıslak mendili normal suda yıkayıp kullanın, bir de kuru silin ve kremleyin. Pişik daha çabuk geçiyor bu şekilde.

Geçmiş olsun.

Diş çıkardığı için mi ishale dönük dışkılıyor ki? Diş döneminde oluyor bazı çocuklarda böyle.
Pişik için bepantholün bebekler için olanı gayet güzel sonuç veriyor, ıslak mendil kullanmamaya çalışın bu dönem ya da ıslak mendili normal suda yıkayıp kullanın, bir de kuru silin ve kremleyin. Pişik daha çabuk geçiyor bu şekilde.

Geçmiş olsun.
sağolun. diş dönemi sanırım :(

çocuğu katı gıdadan kesin bir müddet. her şeyi çorba halinde yedirin. dişleri de çıkıyordur çocuğun onunda etkisi vardır. en azından şu ameliyatı geçirene kadar dikkatli davranın.

Cocugun altina islak mendil kullanmayin. Pamuklu alt silme bezleri var tek kullanimlik suyla islatip silin, altini kurulayin oyle bezleyin. Suan pisikse poposunu yikayip kurulayip zeytin yagi surun aksamdan oyle bezleyip yatirin. Gecmesse ertesi gin yine uygulayin iki gune birsryi kalmaz. Ama lutfen cocuklarin altina islak mendil kullanmayin ..

Kullandındınız mı bilmiyorum ama sudocrem pişik konusunda çok tavsiye edilen bi krem.. İlk kullanımda bile etki ediyor.

Çok geçmiş olsun. Umarım ameliyatı sorunsuz geçer.

ıslak mendil kullanma. her kakada popoyu mutlaka yıka. ishal olduğu için pişik oluyordur sürekli. muz tarzı kabız yapan besinlerden ver. bol bol su içir. her kakadan sonra yıkadıktan sonra iyice sil ıslak kalmasın ve 10-15 dk havalandır öyle gezsin.
çok geçmiş olsun.

Cocugun altina islak mendil kullanmayin. Pamuklu alt silme bezleri var tek kullanimlik suyla islatip silin, altini kurulayin oyle bezleyin. Suan pisikse poposunu yikayip kurulayip zeytin yagi surun aksamdan oyle bezleyip yatirin. Gecmesse ertesi gin yine uygulayin iki gune birsryi kalmaz. Ama lutfen cocuklarin altina islak mendil kullanmayin ..
tamam dikkat etcem

Back