• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğim Sürekli Ikınıyor (Gaz Sancısı, Kolik)

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

yuvaya

Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2013
2
0
16
Hatay
Herkese merhaba 4.5 aylık kız bebeğim doğduğundan beri çok ağlıyor. Doktorlar gaz sancısı, kolik 3 aydan sonra geçecek dediler. 5. aya yaklaşmasına rağmen halen geçmedi.

1- Emzirirken 10. dakkadan itibaren memeyi bırakıyor, kendini geri atıyor, ağlıyor. Kendi bağırsak hareketlerinden korkuyor, şaşkın şaşkın bakıyor yüzüme:((
2- Emmeye başladıktan yaklaşık 45-50 dakika sonra ağlamaya başlıyor, ondan 30 dakka sonra da uyumak için ağlıyor.
3- Emzirirken uyuyakaldıysa eğer 35-45. dakkada bağısak hareketleriyle uykusundan uyanıyor.

Bütün günümüz bu döngü içinde geçiyor. Doktorlar kolik bebek hassas diyorlar ama bu nasıl bir hassasiyet anlamadım? Napıcamı şaşırdım, bütün gün iki büklüm ıkınıyor. Başka birşey olmasından korkuyorum. Böyle bi durum yaşayan var mı aranızda? Ne yaptınız? Nasıl geçti? yazarsanız çok sevinirim, şimdiden çok sağolun...

ah canım kimse yazmamış. ben biraz konu hakkında bilgi vereyim. biz çok ama çok yoğun yaşadık kolik olayını. bi de reflü de vardı. ikisi birleşince kabusu yaşadık resmen. kolik genelde çok emen ve hızlı kilo alan bebeklerde oluyormuş ama nedenini bilmiyorlar. bize de 3. ayda biter falan dediler ama bitmedi ne yazık ki. 5,5 ay dehşet derecede yaşadık ondan sonra biraz rahatladık ama hala gazlıdır benim kızım. bu arada 13 aylık oldu. sana tavsiyem gazlandığında sırtüstü yatır ve bacaklarından tutup hafifçe sağa sola salla (sanki arabada gidiyormuşda sallanıyormuş gibi) sonra bacaklarını karnına doğru ittir. bunu birkaç kez yap. en etkili olarak bunu bulmuştum ben. doktorlara da sormuştum onlar da onaylamıştı. güvenle yapabilirsin yani. çok ağladığında ve acı çektiğinde biraz ağrı kesici ver. en azından ağrısı dinsin. daha önce de yazmıştım. biz defalarca acillik olduk. bir çok kez bebeğim, iki kez de ben. kronik yorgunluktan. insanı tüketen bir süreç yani kolik. hem psikolojik hem biyolojik olarak. bir de emzirdikten sonra gazını çıkarttırman kısmen rahatlatacaktır bebeğini de seni de. ben o konuda çok başarılı olamamıştım çünkü kesintisiz emiyordu benim kızım. ama yapabildiğim kadarını kar sayıyordum işte. sabır yani başka çözümü yok ne yazık ki.

ek olarak söyliyim, hep bilirsin kasılmalar, ıkınmalar, ağlamalar kolikten ama hep bi soru işaretin vardır acaba başka bir şey mi var diye. doktor kontrollerine düzenli gidiyorsan içini ferah tut. başka birşey değil sadece koliktir.

Osman Salihim hem kolik hem kaka yapmakta zorlanan bir bebisti,arkadasimin onerisi ilebiogaya basladik gunde 5damla (hergun ayni saatte kullanilmasgerekiyo) 1hafta icinde etkisini gosterio demislerdi biz 2.gun farki gorduk,15-20 gunluktu basladigimizda.zinco 2,5aylikken kullandik sadece cok gazi oldugunda verdik.biogaia probiyotik iceren yan etkisi olmayan 1haftalikken bile kullanilanilecek bir damla,zinco da rezene anason dereotu papatya kekik vs gibi bitkisel yaglari iceriyo...onu cok erken vermek istemedim biraz uyusukluk yapiyo gibi...birde baska bir baslikta payladtigim dua var uylu icin"vecealna nevmeküm subata"uyut:33:madan once 11 kez okursaniz fayda goreceksiniz allah'in izniyle...benim 3aylik tecrubem :))

Arkadaşlar çoğu şeyi yazmış birde ben birkaç şey ekleyeyim...bebeğini sık ama az duracak şekilde yüz üstü yatır. havalar soğuk illaki evinde bir ısıtıcı vardır...yumuşak bir havlu tarzı bezi ısıtıp karnına koy sonra değiştir dönüşümlü olarak...COLİNOX gaz damlası çok iyi geliyor yalnız kutu açıldıktan sonra en fazla 1 ay kullabiliyorsun...birde hipp in papatya,anoson ve rezene karışımı çayı var ondan al hem kendin iç hem bebeğe içir...eczanede bulman zor o yüzden ben netten alıyorum...tabii güvenilir olmasına dikkat at...günde 1 çay kaşığı zeytinyağı verebilirisn birde bir kahve fican suda yarım çay kaşığı kimyon kaynatıp ılık lık bebeğe içir ama 1-2 çay kaşığı ver arada..

bebeğinizi çocuk gastroenterolojisi uzmanına götürün benim kızımda da aynı sorunlar var kolik olabileceği gibi laktoz intoleransından, inek sütü alerjisine, gizli reflüye birçok nedene bağlı olabilir bu sorunu. bu yüzden normal çocuk doktoru değil bir yandal uzmanına göstermekte fayda var. biz henüz beklemedeyiz bizim doktorumuz yeme davranış bozukluğu olarak söyledi bir ay sonra kontrolümüz var belki benimkinde de bu saydıklarımdan biri var ama doktor düşük ihtimal dedi.

Son düzenleme:
benim bebeğimde 2,5 aylık. doğumdan sonra 2 hafta kadar rahattık.sonrası bir felaket.18 saate kadar uyumama ve sürekli ağlamalar. bizde ne uyku ne güç kaldı.doktora gittik ne ilaçlar(metsil falan ) kullandık.rezene anason çayları zeytin yağı,çörekotu, kimyon v.s hiçbiri fayda etmedi. fitil bile koyduk ama nafile.bunları denerken lökasit de oldu bebişim.son gittiğimiz doktor dikkatini dağıtıcı şeyler yapın dedi.aaraba, elektrik süpürgesi, saç kurutma mak. gibi. onlarıda denemiştik zaten.gece yarısı gürültü yapılmıyor maalesef, arabada ise uyuyor eve gelince kurulmuş gibi uyanıyor elektrik süpürgesi sakinleştiriyor ama bi yere kadar sonra yine çığlık çığlığa kesin çözüm değil hiçbirisi. anne sütünden de gaz sancılarının ooluştuğunu düşünmüyorum çünkü mama yediren arkadaşlarda da aynı sorun var.tamamen bağırsak gelişimine ve dünyaya adapte olmasına bağlıyorum.en son çare olarak çarşafın içine koyup salladık. ağlama kesildi. hemen internetten araştırım. tavandan asılı beşiklerden.çingene beşiği diye geçiyor internette. gidip aldık. ilk bir kaç gün beşiğin işe yaramadığını düşünmeye başlamıştım ki alışma evresi geçince yavaş yavaş uyumaya başladı.kısa sürelerle de olsa uyudu bebişim. ağlamaları azaldı.rutin olmak da çok önemli. emzirip kucağımda biraz sallayınca gözleri kapanmaya başlıyor ve beşiğine yatırıyorum 1-2 saat uyuyor geceleride yanıma alıyorum dün gecee 5 saat uyudu uyanmadan emzirip tekrar yatırdım. 3 saat sonra tekrar 2 saat derken uzun süre uyumuş oldu.gazını bile çıkartmadım. bende dinlendim. hem uyudum hemde saatlerce kucakta taşımaktan kurtuldum.tüm annelere tavsiye ediyorum kesinlikle sallanan beşik mümkünse tavandan asılı beşiklerdden kullanın sorununuzun önemli bir kısmı yok olacak. birde erkek bebekler sıcağı sevmiyor. tüm annelere Allah'tan kolaylıklar ve sabırlar diliyorum.

bebeğinizi çocuk gastroenterolojisi uzmanına götürün benim kızımda da aynı sorunlar var kolik olabileceği gibi laktoz intoleransından, inek sütü alerjisine, gizli reflüye birçok nedene bağlı olabilir bu sorunu. bu yüzden normal çocuk doktoru değil bir yandal uzmanına göstermekte fayda var. biz henüz beklemedeyiz bizim doktorumuz yeme davranış bozukluğu olarak söyledi bir ay sonra kontrolümüz var belki benimkinde de bu saydıklarımdan biri var ama doktor düşük ihtimal dedi.
Cok uzun Zaman olmuş yazmışsın acaba ne teshıs konulmuştu bebeğine ???

Canim ayni sorun benim bebegimdede vardi kullanmadigim gaz damlasi kalmadi simdi cok pismanim hicbirii fayda etmedi bosuna kimyasal soktum vucuduna bebegiminmeger sorunumuz sut urunleri alerjisiymis bizimde asiri bagirsak hareketleri gurultulu kaka ve mukuslu kaka oluyordu sut urunlerini kestim 1aydir bebegim biraz rahatladi 5ayina girecek keske diyorum daha onceden farkina varsaydim bi gastroentoloji bolumune gotur derim

Go
Canim ayni sorun benim bebegimdede vardi kullanmadigim gaz damlasi kalmadi simdi cok pismanim hicbirii fayda etmedi bosuna kimyasal soktum vucuduna bebegiminmeger sorunumuz sut urunleri alerjisiymis bizimde asiri bagirsak hareketleri gurultulu kaka ve mukuslu kaka oluyordu sut urunlerini kestim 1aydir bebegim biraz rahatladi 5ayina girecek keske diyorum daha onceden farkina varsaydim bi gastroentoloji bolumune gotur derim
götürdüm canım. Pek önemsemiyorlar. Diyet yapıyorum bende. Şuan rahat mı peki bebeğin? 1 ay oldu bdnde süt ürünlerini kestim ama yıne kaka gaz huysuzluk aynı..

Go

götürdüm canım. Pek önemsemiyorlar. Diyet yapıyorum bende. Şuan rahat mı peki bebeğin? 1 ay oldu bdnde süt ürünlerini kestim ama yıne kaka gaz huysuzluk aynı..
Eskisine gore daha iyi canim sukur,cok sıkı yapman lazim diyeti ben sadece yumurta tavuk makarna patates yiyorum zeytin yiyorum

Eskisine gore daha iyi canim sukur,cok sıkı yapman lazim diyeti ben sadece yumurta tavuk makarna patates yiyorum zeytin yiyorum
Sebze yemiyor Musun hiç. Ekmekte mi yemiyorsun????
Mantar yiyorum
Patates yıyorum
Pişmiş soğan
Zeytin yiyorum
Ekmek
Pirinç pilavı şehriyeli
Biber

Sebze yemiyor Musun hiç. Ekmekte mi yemiyorsun????
Mantar yiyorum
Patates yıyorum
Pişmiş soğan
Zeytin yiyorum
Ekmek
Pirinç pilavı şehriyeli
Biber
Ayrıca Muskat diye bi bitki var. Ceviz gibi onuda bebeğine cok az bıçakla kazıyıp serce tırnağının yarısı kadar suda beklet süz içir. Gazı güzel cıkıyo asla fazla verme
Bir de uyutuyor bebeği

Ayrıca Muskat diye bi bitki var. Ceviz gibi onuda bebeğine cok az bıçakla kazıyıp serce tırnağının yarısı kadar suda beklet süz içir. Gazı güzel cıkıyo asla fazla verme
Bir de uyutuyor bebeği
Canim ekmek yiyorum sebze pirinc flnda arada yiyorum sebzeyle pek aram yok yasak olan seyler sut iceren butun gidalar hazir pakette olan gidalar ve dana eti ben diyet yaptigimdan beri rahatladi oglum bizim sorunumuz sut alerjisiymis meger onlari kesince 2hafta sonra oglumda gozle gorulur iyilesme oldu

Benim denemedigim sey kalmamisti gaz icin muskatida denedim ne uyutmustu nede gazi cikmisti sorunumuz gaz degildi aslinda alerjen alimina bagli bagirsak agrisiymis alerjen alimlarini kestikce ikinmasida gecti o hircin aglamalarida ben sadece cocuguma bi suru gaz ilaclari icirdigim icin pismanim simdi

Arastir canim iyi bi gastrologa gotur bebegini kakasini takip et asagida yazacagim onlardan 2-3 tanesi bile olsa alerjiktir bebegin
*Gürültülü kaka
*huzursuzluk
*kulak arkasi kabuklanma
*ciltte dokuntu yada egzema kafa ici konak
*uykuya dalamama
*mukuslu kaka

Arastir canim iyi bi gastrologa gotur bebegini kakasini takip et asagida yazacagim onlardan 2-3 tanesi bile olsa alerjiktir bebegin
*Gürültülü kaka
*huzursuzluk
*kulak arkasi kabuklanma
*ciltte dokuntu yada egzema kafa ici konak
*uykuya dalamama
*mukuslu kaka
Canım uykuya dalamama, gürültülü kaka, kulak arkası kabuklanma, mukuslu kaka, huzursuzluk
Bunlar bebeğimde var. Bende senin gibi Dr önemsemedi ben diyet yapmaya başladım. Süt ve süt ürünlerini hazır hiç bir şey tüketmiyorum. Dana Eti'nide pazartesiden itibaren kestim baktım sancıları devam ediyor. Yumurtada tüketmiyorum tavukta. Rabbim şifalarını versin bebeklerimizin. Domateste yemiyorum, çilek ve vişne reçeli de.

Back