• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğim sürekli fışkırarak kusuyor çıldırmak üzereyim

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

vvinz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2011
41
0
36
Kayseri
merhaba arkadaşlar bebeğim şu anda 2 aylık doğduktan 2 hafta sonra fışkırarak kusmaya başladı günde 2-3 defa ve hep ağız dolusu.. dr a gittiğimizde yenidoğan reflüsü olduğunu söyledi emzirdikten sonra gazını çıkarıoyrum dik tutuyorum vs. bir süre geçmişti ama şu son 1 haftadır yine başladı ilk kustupu günlerde arkasından gazı çıkardı gazdan olduğunu anlıyordum fakat şimdi gazı çıkmıyor kustuktan sonra. kontrole gttiğimizde 1 ayda sadece 600 gr aldğını söledi dr sütünüz az dedi, idrar tahlili yaptırdık enfeksiyon çıktı fakat dr umuz ciddi derecede bir enfeksiyon değil dedi ve bn bu derecedeki enfeksiyona antibiyotk vermiorm dedi, başka bir dr ise bactrim verdi bactrimi de ne zmn versem kusuyor delirmek üzereyim ne yapacağımı şaşırdım.............

bir de bebeğiniz 1 ayda ne kdr aldı çok canım sıkılıyor bu konuya, benim bebeğim 2.700dü doğumdn sonra şmdi 4200 normalmi sizce

kusmasi konusunda bir sey diyemeyecegim fakat 2 ayda 1500 gr almis ve bu da normal sinirlar icerisinde,sikmayin caninizi.Bir doktorun daha onerisini alin derim ben ama doktor doktor gezerken de cocuklar daha cok hasta oluyor onu da goz onunde bulundurmak lazim.saglicakla

3450 ile doğum yaptım canım.dün kontrole gittik 6740 olmuştu.son ay 1 kilonun üzerinde almış yani bebeğim dr fazlası bile var dedi.bende çok ağlayınca aç kalıyor sanıyordum.sık emziriyor musun,gece uykusu nasıl bebeğin,bol sıvı alıyor musun?
ben sürekli sıvı bişeyler içiyorum elim hiç boş kalmıyor..emzirirken bile diğer elimde bi bardak olur hep..çünkü gündüz hep uyanık ve hep meme ağzımda olsun istiyor oğlum..
sık emzirisen hala da sütün yetmezse devam sütü denersin sıkma canını..beslenmesi konusunda bişeler söylemedi mi dr?emzirmenle ilgili yada ek mama konusunda..

Son düzenleme:
kusması içinde,hep bek fazla emerse fazlasını atar derler,benim bebeğimde de oluyor bu az az çıkarır hep gaz atarken..ama kilo alımı azsa ve fazla kusuyorsa reflüsü konusunda dikkat et canım.

Eğer kusması geçmişti ve antibiyotik kullanmaya başlayınca kusmaya başladıysa doktora haber verin. Yan etki olabilir. Bir de sanki ilk doktoru daha makulmüş. Ben de mümkün olduğunca son şansa kadar antibiyotik kullanmama taraftarıyım.

kusmasi konusunda bir sey diyemeyecegim fakat 2 ayda 1500 gr almis ve bu da normal sinirlar icerisinde,sikmayin caninizi.Bir doktorun daha onerisini alin derim ben ama doktor doktor gezerken de cocuklar daha cok hasta oluyor onu da goz onunde bulundurmak lazim.saglicakla

cevap yazdığınız için teşekkür ederim.bende dr dr gezdrmek istemiyorum doğru söylüyorsunuz hastane havası yeternce soluduk nefret ettim artık gerçekten, dr umuz 1 kg almş olması gerekiyor 1 ayda dedi buna aklım takıldı en çok yani bu çocukta bir birey değil mi illa ki standart mı olacak anlamıyorum ki..

3450 ile doğum yaptım canım.dün kontrole gittik 6740 olmuştu.son ay 1 kilonun üzerinde almış yani bebeğim dr fazlası bile var dedi.bende çok ağlayınca aç kalıyor sanıyordum.sık emziriyor musun,gece uykusu nasıl bebeğin,bol sıvı alıyor musun?
ben sürekli sıvı bişeyler içiyorum elim hiç boş kalmıyor..emzirirken bile diğer elimde bi bardak olur hep..çünkü gündüz hep uyanık ve hep meme ağzımda olsun istiyor oğlum..
sık emzirisen hala da sütün yetmezse devam sütü denersin sıkma canını..beslenmesi konusunda bişeler söylemedi mi dr?emzirmenle ilgili yada ek mama konusunda..

ne güzel minişe maşallah diyeyim önce, gece uykusu çok güzel 03.30 da uyanır bir de sabaha karşı uyanır emzirir uyuturum ama gündüz çok değişken oluyor mesela bugün sabah bütün vücuduma kustu diyebilirim (zorlanmadan kusuyor bu arada) sonra bütün günü yarım uykulu geçti, başlarda benim kızım da meme istiyordu ama ben de ritmik emzrme alşkanlığı edinmek için zar zor emziğe alıştırdım dr umuz da 2,30 saatte bir emzirmemi söylüyor sık emzirdiğin için kusuyor diyor..bir kez mama vermeyi denedim dayanamadım çok ağladım..bu lohusalık hiç bitmeyecek galiba :( kendimi varsın anne sütüyle zayıf olsun diye teselli etmeye çalışıyorum ..

dr 15 gün sonra tekrr bakacak önce anneyi destekleyelim sütü artsn olmzsa mama düşüneblrz dedi,elmdn geldğnce sıvı almaya çalışyorum ama hep tek baımayım eşim işte annem çalışıyor herşeyn yükü bnde elmdn ne gelrse işte.....

Eğer kusması geçmişti ve antibiyotik kullanmaya başlayınca kusmaya başladıysa doktora haber verin. Yan etki olabilir. Bir de sanki ilk doktoru daha makulmüş. Ben de mümkün olduğunca son şansa kadar antibiyotik kullanmama taraftarıyım.

bende hiç istemiyorum antibiyotik kullanmasını ama tedavi olursa kusması biter belki diye düşündüm bir de durduk yere ağlayarak uyanıyor idrarını yapıyor o sırada antibyotiği ilk verdiğimde mutlaka kusuyor bir kez kusmadı o da uykusunda verdiğim içindi 10 gün vericm mecbur başladım artık....dr a söledm fakat kustuktn 10 dk sonra tekrr ver dedi.

Back