ayy ilk defa duyuyorum boyle birseyi cok tatli ya supurge sesiyle uyuyor demek ayyy yerim ben onu MASSALLAH
bende okuduğumda şok oldum canım ama insan başa gelince çare üzerine çare arıyor.nette buldum süpürge makinesi sesi indirdim hemen.meğer benden başka çok kişi varmış böyle uyutan.fön makinesi sesi vb......eşim ve bende alıştım uyuyoruz öyle....
canim bizde de benzer bir sorun vardi.. oglum arabada klasik muzik dinleyerek uyuyan bir cocuktu.. eve getirip yatagina koydugumda gozunu acip aglamaya baslardimerhaba;8 aylık bir prensesimvar.apartman aile apartmanı ve sadece ben kiracıyım ve giriş katındayız.takdir edersiniz ki çok gürültülü bir yaşam alanı.bebeğimi ne zaman uyutup yatağına bıraksam arkamı döndüğümde seslerden uyanıyor.her katta gençler var müzik sesleri,motorsikletletleri var kapının önünde ya temizliği ya bakımı vb. anlayacağınız evde hortlak gibi geziyordum.internetten araştırdım elektrikli süpürge sesi anne karnındaki sesin tıpa tıp aynısıymış.kan dolaşımı ve organların sesi vb. dolayısıyla bebek kendisini bu seste güvende ve huzurlu hissettiği için uyurmuş.denedim ve gerçekten uyuyor.dış seslere karşı kalkan misali.aslında doğduğundan beri bebeğimi seste uyumaya alıştırdım ama bu sesler bildiğiniz gibi değil.kendi apartmanları oldukları için çok rahat vurup ses çıkarıyorlar her yerden.çok söyledim ama nafile bu çareyi bulmada mecbur kaldım.yoksa bebeğim kucağımda uyumaya çok alışacaktı.umarım çok fazla alışmaz bu sese.düşüncesini paylaşmak isterseniz sevinirim...
canim bizde de benzer bir sorun vardi.. oglum arabada klasik muzik dinleyerek uyuyan bir cocuktu.. eve getirip yatagina koydugumda gozunu acip aglamaya baslardiyaklasik bu sekilde 1,5 sene devam etti.. gunduzleri uyku saatinde , araba koltuguna koyup , arabayi calistiriyordum garajda, ocak ayinda dogdugundan bazen kar oluyordu disarda, bende calistirip garajda bekliyordum , inanir misin garajdan cikmadan susmuyordu.. 3 aylik cocuk arabanin gidip gitmedigini nerden anlar diye kara kara dusunmustum.. sonrasinda cocuk doktoru , arabanin yolda giderken yaptigi sallanmayi, bebegin anne karnindaki sallantiya benzetmis olabilecegini dahasi hamileyken huzurlu bir bebek olsun diye dinledigim. klasik muzigi kapatinca uyanmasinin da yine aliskin oldugu ortamdan cikmasina baglamisti :) bebek diyoruz ama masallah kucuk insanlar , hepsi cok bilmis tipler olarak doguyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?