bebeğim sol göğsümü emmiyor

yildizyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2008
81
0
41
bebeğim iki gündür sol göğsümü emmiyor emmek içn ağzına alıyo bikere çekiyo ve öğürmeye başlıyo ama sağ göğsümde böle bişi yapmıyor hatta öbür göğsümü emmediği için öbürü sürekli ağzında ayrıca emmediği göğsüm artık şişti acıyo başına böle bişi gelmiş olan varmı neden olur sizce

benım de sag gögsum meme başı içe dönük oldugu ıcın en bastan berı silikon ucla emdi bebegım.baska türlü gögüs ucumu almadı..hıc bır sey yapamazsan sagmayı dene allah korusun mastit fılan olursun..bı süre sagarak ver..ve doktorunla görüş...gecmıs olsun..

Enteresan bir durum. göğsünüzü alamaması ile ilgili bişey olsaydı sanırım öğürme olmazdı, sütü çekip öyle öğürüyor. aklıma iki şey geldi, ya bebek o yöne doğru olunca ememiyor, hani belki geçici bir rahatsızlığı olmuş olabilir, boğaz da genizde ya da buna benzer, ya da sizin diğer göğsünüzde süte karışan bir rahatsızlık vardı( Allah korusun). Bence bir süre daha böyle devam ederse bi doktora gidin, bebeğinizle.
Çok garipfisfisfis

her bebek her iki göğüsüde alamayabiliyor..
sana tavsiyem sütün var ise mutlaka muhafaza et sağ ve sakla..öteki göğsünden de besle..

benim kızmda ilk aylarda iki göğsümü de emiyordu. ama bir süre sonra sol göğsümü emmemeye başladı.daha doğrusu sağ tarafa kafasını çevirmek zor geliyor herhalde. sağ göğsümü emzirecekmiş gibi tutup emziriyorum. emmediği günlerde de sağıp buzluğa koyuyorum. işe başlayınca lazım olur.ama yeğenim sol göğsü hiç emmedi. hiç bir problemde olmadı (göğüsdeki şekil bozukluğu dışında) şimdi gayet sağlıklı çok şükür.

benim kızımda başta sol tarafı almadı daha sonra sağ tarafı öğürmedi ama.bendede şekil bozukluğu var

göğsünüz mastit olmuştur.o yüzden de sütün tadı değişmiştir.mutlaka sol göğsünüzü sağıp sütü boşaltın yoksa kanallar iyice tıkanır.bu konuyu doktorunuzla bir an önce konuşunki gerçekten tıkanma varsa ilaç verir.

arkadaşlar teşekkürederim cevaplarınız için dediğiniz gibi sütümü sağdım ve bi saksı dibine döktüm göğsümü iice yumuşattım sora almaya başladı herhalde süt göğsümde biriktiği için tadı bozulmuştu bilemiyorum artık

kızlar bu arada bugün doktora gittim bebek iri olduğu için riske atmayalım dedi sezeryan olacak 23 nisanda koca kafalıymış babası gibi normal doğumda kafa sıkışınca çok tehlikeli hem çocuk strese giriyor hemde birsürü beyin hücresi ölüyor neyse hepimiz için hayırlısı olsun

-tatlicadiarzu-yaf pardon yanlış topiee yazdım ben bunu okuyordum unuttum kusura bakmayın

arkadaşlar sağdım emmeye başladı dedim ama yine öğürmeye başladı doktoru arayıp sordum sütün tadının bozulması gibi bişi olamazmış sağıp verebilirsiniz dedi sağdım kaşıkla verdim yine yüzünü buruşturdu sevmedi tadını napıcağımı bilmiyoru m acaba bilmeyerek hamilemi kaldımda sütün tadı değişmeye başladı die bile düşünür oldum ama öle bişi olsa öbür memeyide emmezdi herhalde kafamı çok takıyorum bu duruma offfff offff

benımde bebeğim 2 gundur sağ göğsumu almıyor oncelerı gecelerı verıyordum alıyordu gunduz almıyordu sımdı gecede almıyor sağım kasıkla verdım ağzlaya zırlaya zor içti napıcam bılmıyorum.aynı sıkayetler bend de var göğsum sısıyor ağrıyor napıcam bılemeıyorum ya hıc almazsa?

Sevgili arkadaşım, aynı şekilde benim de bebeğim sağ göğsümü emmedi yaklaşık 1 ay sürdü bu durum.

1- bebeğin yan tarafa yatmasında yani almadığı meme tarafına yatmasında bir mani olup olmadığını kontrol edin, örneğin o taraftaki kulağında bir ağrı sızı var mı, damağında ağzında yara can acısı yaratıcak durum var mı, vucudunda veya o tarafında bir ağrı sızı var mı, baş kısmında bir sorun var mı...

2- gece uyurken bebeğe bu memeyi vermeyi dene ( sütünü sağ ve süt poşetleri ile buzluğa at sakla, çok değerli o sütler )

3-bebeğin ağzında pamukçuk var mı, memende kızarma çatlama varmı kontrol et, göğüslerini sadece suyla yıkayıp temizce ver.

çok garip gelebilir belki ama benim bebeğim napıyordu biliyor musun, sağ göğsümü normal yatırıp verdiğimde almıyordu, ama sanki sol göğsümmüş gibi ters yatırıp da onu kandırdığımda sol göğsüm zannedip emiyordu böyle böyle 1 ay geçirdim, anlatabildim mi nasıl pozisyon verdiğimi? yani sol göğsüme yatırdığım gibi yatırdım sağ göğsüme de, mememi uzata uzata zar zor verdim ama emzirdim bi şekilde, yanımda annem tuttu sol göğsümmüş zannedip emzirttim, yattığı yerde yine soluna döndürüp emzirdim

şimdi kendi kendine düzeldi, emmeye başladı, normal sağ tarafına yatıp emiyor. sabret, inşallah geçer, sen elinden geleni yapmaya çalış. memenin ucuna su sür, doktorlar çok önermiyor ama azcıcık şekerlendirdiğin yani tadı güzel olacak şekilde alıştırmak için göğüs ucuna sürebilirsin demişti ebe hanım ; ben yapmadım ama...

yani deneye deneye bişeyler yapçaksınız, zamanla kendiliğinden geçer inşallah. bazen bebişler yapabiliyormuş böyle. tabi doktora git muayene de ol, göğsünü ve bebeğini muayene ettir. ben bir gün içinde ; hem ebeye , hem doğum doktoruma, hem çocuk doktoruma hem de genel cerraha sormuştum neden böyle olur neden böyle olur diye...

kontrol etmeyi ettirmeyi ihmal etmeden, dediklerimi dene : )

ağrısı olup olmadığını bılmıyorum onceden alıyordu son ıkı gundur almıyor.bugn dediğiniz seklı denedım azcık emdı ama obur memem gıbı emmedı.oğlum sadece emerek uyuyordu sımdı emmedığı ıcın uykusuzlukta cekıyor.sutumu sağıp buzluğamı koyum yoksa aşağıdamı kalsın cam kavanozda saklasam olmazmı,bırde vereceğim zaman ısıtıp mı vereyım?umarım benımkıde geçer..teşekkurler arkadşım.

sütünü buzdolabının normal yerinde 24 saat temiz kavanozda,biberonda saklayabilirsiniz, fakat uzun süre yani 3 ay gibi saklaman için buzluğa atman lazım.
ısıtma usulü benmari usulü olmalıdır, yani sütü direk ısıtamazsınız, ısınmış su dolu kabın sıcaklığından yararlanarak, anlatabildim mi?
netten süt saklama ve sütü yeniden çözdürüp kullanma usulünü oku, daha iyi anlamana ve yararlanmana yardımcı olacaktır. öbür memeniz gibi evet emmiyorlar, ama bu şekilde emzirmeye çalış, anne sütü çok önemli, işini gücünü bırak, eşinle anlaş, sadece bebeğin için gününü bile harca gerekirse... böyle böyle derken bi bakıyorsun emmeye başlamış. arada sırada sinirlendirmeden dene bakalım düzgün emmeyi kabul edecek mi, ama asla zorlama, o zaman beynine bu durumu acı çekmek olarak kodlar ve birdaha hiç kabul etmez.

benim oğlumda 2,5 aylık ve 1 ay uyku hali hariç emmedi sol göğsümü ac kaldı ağladı yıne ağzını sürmdi dediğinz gibi sağı emziriyoms gibi yaptım ne sekillere grdim ama yok faydasz biberona sağp verdm baktım içiyo gttım süt sağma pompası aldım 1 kere kullanmadım simdi bi emiyoki solu maşaAllah yani ini siznkıde emer

benim kızımda sağ göğsümü emmiyodu...garip bu çocuklar hep duyuyorum ama bunu illaki birinden birini emmiyo nedense...........

Arkadaşlar benim bebeğim de bu kaç gündür sol memeyi emmiyo bi kaç gün önce çok sertlesmisti ve içinde sanki kitleler olmuştu bende sagdim ve zorla da olsa Bebeğimi emzirdim şimdi yine emmek istemiyo acaba sütün tadı değişmiş olabilir mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…