• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğim Sebze Çorbası Verdiğimde Kakasını Çok Zor Yapıyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yasmiiinn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2011
159
0
96
bebeğim bir haftaya kadar altı ayını bitirecek. ek gıdalara geç başladık. kabak, çok az yeşil fasulye, pirinçle haşlayıp blenderdan geçiriyorum. üç dört çay kaşığı veriyorum. pirinçler tam ezilmemişti aslında vebebeğim rahat yutuyor ama kakasını çok zor yaptı iki akşamdır fitil kullanmak zorunda kaldım. neyi yanlış yapıyorum ya da ne yapmalıyım acaba?

yaptığım püreyi pişirirken hiç yağ zeytinyağı eklemiyor musun? Zeytin yağı eklenmen gerek...

aslında ekledim zeytin yağı belki bir kaç kez unutmuş olabilirim. acaba hızlı mı geçtim birden bire , çünkü çok az zaman oldu biz ek gıdaya başlayalı?

yaptığım püreyi pişirirken hiç yağ zeytinyağı eklemiyor musun? Zeytin yağı eklenmen gerek...

zeytinyağını pişirirken mi ekleyeceğim? ben en son ekliyordum blenderdan sonra? blender yerine tel süçgeç mi kullanmalıyım acaba? bu tel süzgeç nasıl birşey ki?
bir de ben bunu yaptığımda sadece sebzelerin kendi çektiği kadar su oluyor daha mı fazla olmalı acaba?

bebeğim bir haftaya kadar altı ayını bitirecek. ek gıdalara geç başladık. kabak, çok az yeşil fasulye, pirinçle haşlayıp blenderdan geçiriyorum. üç dört çay kaşığı veriyorum. pirinçler tam ezilmemişti aslında vebebeğim rahat yutuyor ama kakasını çok zor yaptı iki akşamdır fitil kullanmak zorunda kaldım. neyi yanlış yapıyorum ya da ne yapmalıyım acaba?

ben sebzeleri haşlayıp ezdikten sonra altını kapatıp sızma zeytiinyağ ekliyorum yaptığın malzeme miktarına göre 1 tatlı kaşığı koyuyorum ben.zeytinyağını pişirmiyorum yani en son ekliyorum.ama bağırsakları alışan kadar oluyor bu sorun bir de çok koyu kıvamlı hazırlama.kolay gelsin canım..

zeytinyağını pişirirken mi ekleyeceğim? ben en son ekliyordum blenderdan sonra? blender yerine tel süçgeç mi kullanmalıyım acaba? bu tel süzgeç nasıl birşey ki?
bir de ben bunu yaptığımda sadece sebzelerin kendi çektiği kadar su oluyor daha mı fazla olmalı acaba?

yasmin benim tarifimi şöyle ben günlük hazırlıyorum çorbayı .1 adet kabak,havuç,brokoli mutlaka koyuyorum,taze fasülye veya bezelye hepsini ince ince doğra bir gün küçük patates veya 1 yemek kaşığı pirinç koyuyorum.sebzelerin üstünü geçicek kadar su ekliyorum patatesler ezilme kıvamına gelince kapatıyorum.blendır kullanmıyorum ben biiraz pütürlü olmalı demişti doktorumuz o yüzden tel süzgeç kullanıyorum.sebzenin suyunu kıvamına göre ekleyip bu arada haşladığım suyu kullanıyorum.en son zeytinyağı ve bir tutam tuz ekliyorum.doktorumuzun önerisi senin içemediğin bir çorbayı bebeğine verme demişti.açıkçası eim hiç sevmez bu tür çorbayı o bile içdi yani.umrım yardımcı olmuşumdur.

Tecrübeme dayanarak yazıyorum ilk zamanlarda böle bagırsak sorunu yasanabiliyor..tuz eklenmemeli..zeytinyagıda en son eklenmeli :3::3::3:

Ben pişirirken ekliyorum. servis ederkende üzerinde gezdiriyorum..

Birde bir öğün sebze verdiyseniz dmeyve öğününde kayısı püresi yada armut yada şeftali püresi verebilirsiniz. Hepsinide karıştırabilirsiniz.

Back