bebeğim sarılık yardımınıza ihtiyacım var:(

ocean_girl

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2008
1.454
74
683
deneyimli anneler ne olur akıl verinn
kızlar kızm sarılık oldu değeri bi anda 20 ye çıktı
1 gece hastanede kaldık ve değeri 14e düşüp ewe geldik
doktorumuz bol bol emzirmemi ve mama takviyesi yapmamı söyledii
bende gündüz ve geceleri 1 er defa mama veriyorum ama vicdanım hiç rahat değil
alışcak diye ödüm kopuyo ama bi yandan hasta ve aç kalmaması gerektiğinide biliyorummm..
acaba alışırmı kıslar kaşıkla veriyorum ilk 30 cc veriyodum şimdi yetmiyo benide emiyo gerçi ama
bide bu sarılık illetinden mama takviyesi dışında kurtulma yöntemi varmııı???
son olarak vücudunda sarılığı geçti gibi ama gözlerinde hafif sarı ne zaman geçerr bu sarılık tam olarakk???

hayırlı olsun ve geçmiş olsun öncelikle.
ben alyaya ilk bir hafta hem şerbet hem mama hemde süt verdim.şükür sarılığı çıkmadı.
30luk ılık suya 1 çay kaşığından biraz daha az şeker koyup günde bir kere şerbet verirsen gerisini hiç düşünme derim..
ben verdim.
kimi anneler vermiyor ama yararını görürsün canım

sarılık en son gözlerden cıkar cnm vucudundan gectıyse sadece gozlerde kaldıysa gecıyo demektır cok yakın bı zamanda gecer benım kızımda yenıdogan sarılıgı olmustu doktor mama ver demıstı bol bol emzır demıstı ama bızım sarılık o kadar yuksek dııldı 2 3 gun sonra baska doktroa goturdum soyleyen doktor hastaneden cıkaran doktordu o da sarılıgı gecmeye baslamıs demıstı ben o arada mamayı bı kere vermıstım alışmasından korkutugum ve kasıkla verırıken bogazına kacırıp durdugu ıcın gercı bıberonlada kacırıyodu oyuzden vermedım mamayı.. gunes ısıgında yatırdım gunduzlerı ve gecelerı de beyaz florasan ısığında yatırdım doktor soylemıstı sekerli suda verebılırsın demişti ama ben vermedim(boğazına kacırdıgı için) 11 gunlukken goturudugmde artık sadece gozlerınde kalmıstı oda kısa surede gecmıstı cok gecmıs olsun havalar guzel zaten bol bol gunes ısığında tut sabah 11 e ve saat 16dan sonra tabi gecelerıde beyaz florasanda yatır zaten hastanede de ışık tedavısı verıyolar benım kızıma ıyı gelmıstı inşallah cabuk atlatır bebiş tekrar gecmıs olsun..

bizde sürekli güneş ışığına tutmuştuk çok şükür uzun sürmedi bide sürekli emzir en iyisi anne sütü inş. çabuk atlatır

çok geçmiş olsun
sık sık kontrole götürün
benim yiğenimde sarıllık olmuştu
hastahanede kaldı tedavi gördü
geçti denildi
sonra çocuk birden fenalaştı tekrar doktora gittiler ve hastalığın ciğerlerine işlediğini öğrendiler
şimdi iyi çok şükür ama çok dikkat edin

canım bebekler saralığı vucuttan idrarla atıyorlar bu sebeple bol bol beslenmesi çok önemli. hatta değerleri çok yüksek olduğunda hastanede foton tedavisinin yanında bebeğe serum da bağlıyorlar ki bol sıvı alsın vucuttan erken atılsın. sütün bebeğine yettiği sürece mamaya alışması söz konusu olmaz korkma. ancak sakın biberon verme mutlaka mamayı kaşıkla ver. başının altına bir yastık koyup başını yükselttikten sonra çay kaşığını üst damağına sür hafif hafif emdiğini göreceksin acele etmeden mamayı yedir. bebeklerimizin sağlığı her şeyden önemli... çok geçmiş olsun...

canım çok çok geçmiş olsun.ben ne denediysem sarılığı geçmedi,tam 2,5 ay sürdü.oda en son dr bi ilaç verdi,öyle geçti.ama ağır bi ilaçtı,yan etkileri yüzünden 2 gün hastanede kaldık.çok kötü günlerdi ama dilerim senin bebeğininki bu kadar uzun sürmez.bebeğime hiçbişey fayda etmedi ama belki sende işe yarar,bol bol emzir,güneşe çıkar.dr bana mama verme demişti,anne sütü daha çabuk geçiriyomuş.inşallah en kısa zamanda iyileşir bebeğin canım..

çok geçmiş olsun inşallah hemen iyileşir bebeğin. ben kayınvalidemlerden duyduğum kadarıyla bir formül biliyorum. ben kendi bebeğime uyguluycam Allah izin verirse 1 ay sonra doğacak. Ama sen güvenip, yaparmısın bilmem tabiki. ben sadece paylaşıyorum. kayınvalidem 6 çocuğuna ve bütün torunlarına yapmışlar. formül şu, bir çay kaşığına bikaç damla sütünü damlatıyorsun içine bir çimdik kadar kehribar tozu koyup, bebeğe içiriyorsun. bir görümcem ilkokula giderken sarılık olmuş. doktora götürmüşler , hemen hastaneye yatması gerek demiş.Kayınvalidemde demişki, şuan hemen yatıramam, 1 hafta musade edin demiş. bu 1 hafta içinde hep kehribar tozu vermiş. 1 hafta sonra gidince, doktor; sen bu çocuğa ne yaptın, 1 haftada geçmesi imkansız demiş. Oda bişey söylememiş doktor kızar diye. Ben başkasından duysaydım, tereddüt eder veremezdim ama kayınvalidem söylediği için inanıyorum ve bende yapıcam. Sarılık olmadan verirsen önlüyormuş, sarılık olunca verirsen çabuk geçmesini sağlıyormuş. Ancak kehribar çok sert bir madde. onun için iyi dövülüp ezilmesi lazım. iyice toz haline gelmesi lazım. inşallah tüm bunlara gerek kalmaz da bebeğin kendiliğinden iyileşir canım

Canim sariligin tek caresi günes isigi benim 2 kizimda agir sarilik oldu büyük kizim 4 gün kücük kizim 2 gün mavi isikta yatti.Hastaneden cikarirken doktor günes isigi demisti evin neresine günes isigi vuruyorsa oraya cocuklarimi yatiriyordum.Birde sarilik agirsa tamamen gecmesi 1 ayi geciyor ve cocuk birsey icmek istemiyor sürekli uyuyor ben bebeklerimi uyandirip 2 saatte bir mama vermeye calisiyordum ama onlar yine uyuyordu korkma gecer biraz kilo kaybeder ama benim dediklerimi yap cünki ben cok tecrübeliyim...:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

çok geçmiş olsun inşallah hemen iyileşir bebeğin. ben kayınvalidemlerden duyduğum kadarıyla bir formül biliyorum. ben kendi bebeğime uyguluycam Allah izin verirse 1 ay sonra doğacak. Ama sen güvenip, yaparmısın bilmem tabiki. ben sadece paylaşıyorum. kayınvalidem 6 çocuğuna ve bütün torunlarına yapmışlar. formül şu, bir çay kaşığına bikaç damla sütünü damlatıyorsun içine bir çimdik kadar kehribar tozu koyup, bebeğe içiriyorsun. bir görümcem ilkokula giderken sarılık olmuş. doktora götürmüşler , hemen hastaneye yatması gerek demiş.Kayınvalidemde demişki, şuan hemen yatıramam, 1 hafta musade edin demiş. bu 1 hafta içinde hep kehribar tozu vermiş. 1 hafta sonra gidince, doktor; sen bu çocuğa ne yaptın, 1 haftada geçmesi imkansız demiş. Oda bişey söylememiş doktor kızar diye. Ben başkasından duysaydım, tereddüt eder veremezdim ama kayınvalidem söylediği için inanıyorum ve bende yapıcam. Sarılık olmadan verirsen önlüyormuş, sarılık olunca verirsen çabuk geçmesini sağlıyormuş. Ancak kehribar çok sert bir madde. onun için iyi dövülüp ezilmesi lazım. iyice toz haline gelmesi lazım. inşallah tüm bunlara gerek kalmaz da bebeğin kendiliğinden iyileşir canım
Sakin deneme alerji yapar böyle seylere inanma

canım ilkokula giden kızında olan sarılıkla bebeklerimizdeki saralık başka şeyler. bu yenidoğan saralığı, ilkokuldaki ise hepatit A . bebeğinin doğduktan sonra ilk 3 ayda sindirim sistemi gelişmediğinden vereceğin yabancı maddeler çok zararlı olabilir. bence doktorun yönlendirmelerinin dışına çıkma ilk andan itibaren sütün olur ve düzenli bol bol beslersen saralığı hemen atlatıyorlar zaten gerek kalmayacaktır ekstra şeylere... yine de karar senin tabii...

cvplarınız için çok teşekkür ederim kıslarr
kızım bugün daha iyi gibi
mamayı kaşıkla veriyorum da kıslar ben 30cc la başladım şimdi 60 cc bile az geliyo hep yemek istiyoo..
geçtimi acaba kızımın sarılığı yaa anlıyamıyorum ki kızımın kendiside sapsarı olduğu için..
perşembe günü kontrolümüz var inş geçmiştirr..
benim tek korkum mamayı alışıp beni bırakması doktor geçti dediği gibi mamayı kesmeyi düşünüyorum inş bu süreçte alışmazz..
kuzu canım kayınvaliden ilkokula giden cocuga yapmış benimki daha 12 günlük bence sende bebeğine vermee

Son düzenleme:
Selam arkadaslar
Konu eski ama tecrubemi paylasayim dedim belki okuyan olur

Oncelikle mama sart. Sizi birakma riskine ragmen 15er dakika emzirme sonrasinda 30 ml mama sonra artirilacak tabi. 2saatte bir bealenecek.

Ikincisi sekerli su verin korkmayin. Ben bi mama ve meme 1 saat sonra sekerli su verdim. Cunku bilirubin gaita ve idrarla atiliyor. Her seferindyeterli.ye 1 cay kasigi seker yeterli.

Bol bol kayisi hosafi/kompostosu veya kayisi meyva suyu. Cunku sute geciyor ve bebek daha cok diskiliyor. Boylece bilirubin degeri dusuyor.

Umarim yardimci olabilmisimdir. Dualarinizi eksik etmeyin. Allah tum bebekleri korusun saglik versin

Benim bebeğim 3 günlük sarılıgı 15cıktı küvezde mavi ısıktYız sıan 15 cokmu yüksek:(

deneyimli anneler ne olur akıl verinn
kızlar kızm sarılık oldu değeri bi anda 20 ye çıktı
1 gece hastanede kaldık ve değeri 14e düşüp ewe geldik
doktorumuz bol bol emzirmemi ve mama takviyesi yapmamı söyledii
bende gündüz ve geceleri 1 er defa mama veriyorum ama vicdanım hiç rahat değil
alışcak diye ödüm kopuyo ama bi yandan hasta ve aç kalmaması gerektiğinide biliyorummm..
acaba alışırmı kıslar kaşıkla veriyorum ilk 30 cc veriyodum şimdi yetmiyo benide emiyo gerçi ama
bide bu sarılık illetinden mama takviyesi dışında kurtulma yöntemi varmııı???
son olarak vücudunda sarılığı geçti gibi ama gözlerinde hafif sarı ne zaman geçerr bu sarılık tam olarakk???
canım benimde sarılık olmuştu kan uyuşmazlıgından hemde 12 cıktı eve gönderdiler cok fazla uyuyodu ve nerdeyse 1 saat ugrastıgımı biliyorum uyandırmak icin hic uyumazdım geceleri yarım saatte bir hep uyandırıp emzirdim mama falan vermedim gündüzde emziridikten 10 15 dk sonra iki cay kasıgı sekerli su verdim 1 haftaya hicbişeyi kalmadı cok sükür gözlerindende gitti zorlanıcaksın 1 2 hafta ama geceleri yarım saatte en fazla 1 saatte bir uyandır emzir hicbişeyi kalmaz

Back
X