bebegim sarılık olmuş...

nehirimm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2011
56
0
36
İstanbul
slm arkadaşlar ben yeni dogum yaptım.fakat bebegimde yenidoğan sarılıgı oldu 2 kere ışık aldı.fakat gene yüksek bir fikri olan varmı da bebegim 20 günlük kan uyuşmazlıgı yok.sütümde iii geliyor kilo alıyor.doktorum geçer dior karaciger geç çalıştıgından dior ama benim morelim çok bozuk inanılmaz bozuk.40 gün süren var dior acaba dogrumu inş o kadar sürmezde geçer...:5::5:

canım çok gçmiş olsun... bende 13 gün oldu doğum yapalı.. benim sütümde az geldiği için bebek sarılığı yüksek çıktı ama ışık tedavisi için erken demişti doktorum sonra mama takviyesi yapınca düşüşe geçti ama hala gözlerinin içi sarı .. ben kafaya taktıkça az olan sütüm iyice gider oldu.. şimdi bide tek gözümüzde çapaklanma oldu o kadar çok üzülüyorum ki.. senin sütün geliyomuş maşallah korkma anne sütü aldığı sürece daha çabuk iyileşir bebişin .. allahım sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin ...

Ben de yeni doğum yaptığım günlere döndüm sizi okuyunca.33+4'te 2200 gr doğum yaptım.Hastaneden çıkacağımız gün sarılığı yüksek çıktı oğlumun ve fototerapi aldı.Sonra ara ara 2 kere daha aldı.Yaklaşık 2 ay sarılıkla aldık.Nerdeyse 3 günde bir hastanede sarılık testindeydik.Sürekli annemle sarı mı değil mi bakardık.O fototerapide yatardı ben bütün gece gözlerimi dikip uyumadan ona bakıp ağlardım.Çok üzülmüştüm o günler.Arkadaşlar aynı şeyleri yaşadığım için sizleri gerçekten anlıyorum ve tecrübeli biri olarak söylüyorum ki hiiiç kafaya takmayın.O kilo almaya başladıkça değeri düşecek.En son gözlerinden çıkıyo bizimkide baya sonra geçti gözlerinden.Sizin yapacağınız en önemli şey bol bol emzirmek veya sağıp biberonla vermek emmiyosa doktorunuz ne diyosa o.Mutlaka 2-3 saatte bir besleyin.Uyuyosa uyandırın uyandırmak için soyun gıdıklayın.Gerçi bunları biliyosunuzdur.Benim oğlumun 19 a kadar yükselmişti 21 ve üstü tehlikeliydi yanlış hatırlamıyosam.Hepsi geçiyoooo hiç moralinizi bozmayın.Göz çapaklanması bizde de vardı o da baya sürdü 1-2 ay kadar.Bir ara damla kullandık.Sonra kendliğinden geçti.Anne sütüyle temizlemek iyi gelir diye okumuştum bi yerde.

slm arkadaşlar bende 2 .5 ay oldu doğum yapalı bizim bebişdede hafif vardı sarılık ama kesinlikle korkulacak bişey yok arkadaşın dediği gibi bol bol emzirilecek allah ın izniyle geçer hiç birşey olmaz cnm rahat ol.

çok teşekkür ederim Allah sizden razı olsun Allahım sizinkileri size benimkinide bana bağışlasın.ama işte anne yüregi napabilirim üzülüyorum inş geçer.dualarım hep bebegimle.......SAĞOLUN...

Canım üzülme,benim oğlumda da oldu.geceleri saat kurup birbuçuk saatte bir uyandım emzirdim.beşiğini camın önüne evin en aydınlık yerine aldım,perdeyi açık tuttum geçti.bol bol emzir,o istemese bile emzir.sende bol sıvı gıdalar tüket ki sütün bol olsun hemen geçsin

Back
X