merhaba arkadaşlar benim bebeğim 57 günlük. benim sütüm doğumdan 4 5 gün sonra geldi geldiğindede damla damla azıcık geliyordu göğüslerimin ucu yoktu yani hemen hemen 10 gün 15 gün zorlu geçirdik ve bu durumda doğar doğmaz bebeğime mama vermeye başladım kaşıkla veriyıoduk derken yetiştiremedik biberona geçtim zamanla göüğüsümün ucuda çıktı ama bebeğim şu sıralarda göğüsümü çok az alıyor az uyuduğu için sürekli onunla uğraşıryorum o uyanıkken bişey yiyemiyorum başından ayrılsam kucaktan bıraksam çok ağlıyor yanımda yardım edenimde yok yemek yiyemeyince yorgun bitkin düşünce sütüm olmuyor bebeğim uyanınca iki gögüsümüde emiyor göğüste süt damla damla olmaya başlayınca ağlayarak bırakıyor biberon gibi aksın istiyor sıkıyorum elimle sütüm akıyo damlıyo ama bebeğim emmiyor onu o bol akma geçince deli gibi ağlıyor mecbur iki göğüsten sonra en fazla 5 dk oyalayıp mama veriyorum habire uyanık uyanıkken habire emcem karnım doycak zannediyor zaten çok gazlıyız bide ağladıkça bende tek başıma en fazla yarım saat oyalayabilip mama verdikçe bebeğim süreklide kusuyor benim sürekli moral,m bozuk berbat haldeyim eşime mama al demeye utanıyorum moralim iyce bozuldu tekrar göğsüme döndürebilsem sütümde artar bişe yiyemesemde o mamayı azaltmış olurum 7 8 saat uyumadığında sürekli mama hazırlamaktan usandım namam lazım tekrar göğüsümü alsın diye nolur yardım edin bana
(
Öncelikle sakin olman lazım canım. Senin stresin bebeğinide etkiler, bunu unutma.
Ayrıca bebeğinin emmesini istemeni sanki eşinden mama istemekten utanmana ve mama hazırlamaktan yorulmana bağlamış gibi anlatmışsın. halbuki önceliğin anne sütü alması gerektiği için emzirmeyi istemek olmalı, öyle değil mi? Yorulmamış olsan emzirmek için birşey yapmayacak mısın yani?
Ayrıca 7-8 saat uyumuyor demişsin. Böyle birşey çok zararlı, netten bebeklerin gündüz gece ne kadar uyumaları-uyku aralarının kaçar saat olması gerektiğini araştır bence.
Uyku da en az beslenme kadar önemli çünkü. Bebişinin neredeyse sürekli uyuyor olması gerekiyor o ayda.
Benim oğlum neredeyse 11 aylık maksimum 4 saat uyanık kalabiliyor, genelde 3-3,5 saatten sonra mızlamaya başlıyor uykum var diye :))))
Bence "hani demişsin ya sürekli emmek istiyor diye", uykusu geldiği içinde emmek istiyor olabilir, ağlaması ondan olabilir. Bazı bebekler gazlı olduklarında birşey emmek isteyip rahatlayabilirler. Benim oğlum öyleydi mesela, emzik istedi ve verdiğim gibi aldı (o yüzden kendi istedi diyorum). Emziği çektikçe sakinleşiyordu. Habire emmek istemesi bence bundan. Böyle birşeyi deneyebilirsin.
Ama bence netten araştır ve uyanık kalması gereken saatten sonra onu uyutmaya çalış. Uyku düzenini oluşturunca yeme düzeni de oluşur. İyice acıktığından emin olduğunda da emzirirsin. Doymuyorsa mama yapar içirirsin. ama son öğününden 2 saat geçmeden tekrar mama verme sakın. Kusması çok doyduğundan da olabilir, mamayla doyduğu için seni emmeyi istemeyebilir.
Herşeyin başı sakinlik arkadaşım, bebeğinle iletişimini ancak böyle kurabilirsin.Sakin ol, onu gözlemle anlamaya çalış. Umarım anlatabilmişimdir anlatmak istediklerimi.