Bebek Beslenmesi Bebeğim pütürlü yemiyor,yardım lütfen..!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlemcamlica

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2011
21
0
36
Ankara
arkadaşlar merhaba,
10,5 aylık oğlum var,bakıcısı bakıyor bebeğime,ev yemeklerinden ezip vermeyi deniyoruz yemiyor,durum böyle olunca bakıcımız sürekli tarhana yapıyor,onu içiyor.bu arada bakıcımız 1 yaşından önce pütürlü gıdaları yiyemeyeceğini söylüyor.yaptığı semizotu yemeğini bile blender'dan geçirip öyle yediriyor.

sizin bebekleriniz ne zaman başlamıştı köfte,markarna ve sebze yemeklerine?

ne zaman ek gıdaya geçtin acaba?ben başladığımda doktorum mesela yoğurdun içine 1 çay kaşığı irmik koymamı ve bebeğin dilinin pütüre alışmasını tavsiye etmişti.az az vermeyi dene.öğürdüğü zaman verme alışkanlık edinir kusmayı.

Niye yiyemesin ki?

Bakıcı halt etmiş :))) Ek gıdaya geçişte doktorlar hem sağlık açısından hemde pütürlü gıdalara alışsınlar diye, meyveleri cam rendede verin diyorlar....

Bakıcınızı biraz yönlendirin derim....

öğürmüyor,ama mesela kıyma yemek istemiyor,çorba içindeki kıymayı ağzından çıkarıyor.bakıcıya ısrarlaç orba yapmayalım,ev yemeklerinden verelim diyorum oğluma,yiyemez diyor,biz vermeyince de çocuk katı gıdalara alışamıyor,mesela ıspanak yemeği yapalım diyorum,çiğneyemez boğazına yapışır diyor.sanırım kadın korkuyor.

sizin bebekleriniz 10,5 aylık iken ev yemeklerinden yer miydi arkadaşlar,ya da pilav makarna vs.,kaçıncı aya kadar hep çorba yaptınız?

Bebekten bebeğe değişiyor.
2 yaşına kadar hep blenderdan geciren gıda alan bebekler biliyorum.
Bence bakıcın iyi bir yol izliyor.
Senin bebeğin böyledir, yapabilecek birşey yoktur.
Zaten 1 yaşdan küçük bebeklere her türlü ev yemeklere verilmez.
1 yaşına kadar ne verirsin verin çorba tarzında ve ezilmiş şekilde verilmelidir.
1 yaştan sonra bu durumu düzelir.

Bakıcın çok yanlış yapıyor. Eğer vermeyi denezmsen 2 yaşından önce normal gıdaya geçemezsin.
Ama acele etme. Sakince alıştır. Ben şöyle yapmıştım. Kaşık alıştırması olarak 5. ayında elma vermeye başlamıştım. Elmayı cam rendeden geçriyordum. İlk 2 gün sadece çıkan suyu verdim çay kaşığı ile. 3. gün her çay kaşığı elma suyuna tek bir pirinç tanesi kadar tanesinden ekledim. Böyle böyle artırdım. Bir hafta sonunda normal elma rendesini yemeye başladı. Bir kez bie blenderDan birşey geçirip vermedim. Sofra yemeğine ilk geçtiğimde çatal arkası ile ezdim. Ama püre olacak kadar değil, zamanla ezme mikatrını azalttım. 10,5 aylıkken her yiyeceği yiyordu oğlum, normal lokma ile. Tabi bizim kadar lokmalar değil. Ben ekmeği iki ceviz büyüklüğünde ısırıyorsam onun bir lokması fındık büyüklüğünde oluyordu.
Uzun lafın kısası bakıcın hatalı.

bizde 11 aylığız.ben hiç blendır kullanmadım,çatalla ezdim hep.biz ev yemeklerine daha geçmedik.hala çorba veriyorum ama çorbalarını çok yoğun yapıyorum.
sonrada çatalla eziyorum.ortalama 10 aylık bir bebek tavuklu-kıymalı çorbaları,tel şehriye(hiç ezmeden) çorbasını,pirinç pilavı,makarna(yutabileceği büyüklükte),köfte,tavuk,ekmek yemesi gerekiyor.benim oğlumda iştahsız olmasına rağmen bir kase pilav-makarna yiyemez (ağzında bekletiyor) ama 3-4 kaşık kadar yer.boğazına felan yapışmıyor.yutmada sıkıntımız yok.
biran önce alıştırman gerekiyor.bak doktorumuz bize şöyle demişti.kesinlikle blendır kullanma.çatalla ez,çatalla ezdiğini yemiyorsa önce süzgeç kullan sonra çatala geç demişti.
mercimek çorbası yapıp süzgeçten geçir ver.yada sebze çorbası yap süzgeçten geçir ama 2-3 kaşık kadar da ayır çatalla ez.bi ondan bi ondan ver.çatalla ezdiğini kusar gibi yapar öyle öyle alışacak.alışma süreci var sonuçta.bende ilk başlarda çok zorlandım.tam 1.5 hafta kusar gibi yaptı.öğürdü.inat ettim alıştı.
ayrıca ev yemeklerinden kastın ne anlamadım?1 yaşından önce yediklerimizin sadece tadına baktırdım.
genelde çocuklar çorba içer zaten uzun bi süre öğünlerinde çorba var ama tarhana yada un çorbası çok sulu çorbalar.
içine ekmek katıyormusun mesela.ben yaptığım çorbaları koyu yapıyorum hep.

Son düzenleme:
sanırım başka birinin bebeğine bakmanın verdiği bi korku var bakıcınızda yada kolayına kaçmayı tercih ediyor. o sizi değil siz onu yönlendirmelisiniz, bebeğe hiç verilmezse tabiki öğrenemez pütürlü şeyler yemeyi. alışma döneminde öğürür, yutmakta biraz zorlanabilir bunlar normal. 1 yaşına geldiğinde sizin yediklerinizden yiyebilmesi için bu geçiş dönemine ihtiyacı var. zaten 10,5 aylıkmış geç bile kalınmış bizim doktorumuzun anlattıklarına göre. kıyma, ekmek, tavuk, balık gibi şeyleri parmağınızla verirseniz daha rahat yutar, bir kaşık dolusu çok gelir şimdi. bence blandr kullanmasını yasaklayın, besinlerin liflerini parçaladığı için hiç önerilmiyor, arkadaşlarda yazmış çatalla ezin hiç olmadı tel süzgeç.

her bebek farklı bu konuda...kızım yaşına girmek üzere,hiçbir yemeği isteyerek yemiyor.en kolay çorba içtiği için onu veriyorum ben de sürekli.yalnız pütürlü yeme sorunu yok,biz yerken bazen küçük lokmalar halinde tavuk falan yediği oluyor,çubuk krakeri kıtır kıtır yiyor ısırarak.ama iştahsız bir bebek olduğundan öğün olarak pütürlü verdiğimde 3. kaşıktan sonra mümkün değil yemiyor.bu aya kadar hiç blender kullanmadım ben de,ancak çorbayla da alışamaz ki pütürlüye zaten.birkaç sefer blenderla sebze yemeği verdim,yedi.açıkçası çok sevindim.sadece çorbayla da bir yere varılmaz,eninde sonunda öğreneceğini umarak arada yerse veriyorum blenderla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…