Bebeğim pütürlü şeyleri diliyle dışarı çıkarıyor

Cersei92

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2016
539
632
103
32
Merhaba kızlar. 7 ay 11 günlük bebeğim var. Sadece anne sütü veriyorum . Ek gıdaya 5 ay 3 haftalıkken başladım. Herşey güzel gidiyordu yumurta, peynir, patates ,kabak, havuç elma vs hepsini severek yerdi az az tabi. Kızım ilk dişlerini 4 aylıkken çıkardı. Üst iki diş çıkmaya başlayınca iştahı tamamen gitti kızımın. Şu anda 5 dişi var 6. Diş çıkmak üzere ama köpek dişi kaşınıyor. Üst dişler çıktığından beri hicbir şey yemek istemiyor yoğurdu seviyor sadece. Içine başka birşey eklersem yemek istemiyor. Çorba içirirken bile kaşığın yarışına yoğurt koyup öyle veriyorum başka türlü tadına bile bakmıyor.
Asıl sorun ise bu hafta yeni huylar çıkardı. Önceden elmayı cam rendeden geçirip veriyordum yiyordu. Su böreği verdiğimde yiyordu. Geçen hafta poğaça ici verdim onu da yedi. Bu hafta diline en ufak bir pütür gelse çıkarıyor . Eline elma veriyorum ısırıyor ama pütür çıkarıyor diliyle ne kadar yutuyor bilmiyorum.
Uzun oldu kusura bakmayın ben bebeğimi nasıl alıştırıcam yardim edin hiç yemek istemiyor .

dis cikarma donemindeyse yine kati yiyecekleri atiyorlar bende kizimda ayni sorunu yasadim.
gecici şuan.
olabildigince bu donemde sivi gidalar vermeye calis
yutma refleksi daha yeni yeni gelisiyor bebeginin

dis cikarma donemindeyse yine kati yiyecekleri atiyorlar bende kizimda ayni sorunu yasadim.
gecici şuan.
olabildigince bu donemde sivi gidalar vermeye calis
yutma refleksi daha yeni yeni gelisiyor bebeginin
Kızım diş çıkarırken hiç ara vermiyor her ay 2 diş çıkarıyor. Köpek diş çıkacak sanırım hep orayı kasıyor ne yapıcam bilmiyorum .

1 yaşına kadar ek gıdanın sadece “ek” olduğunu unutmayın. Tadımlama dönemi. Diş çıkarırken büyük bir iştahla yeme ihtimali zaten yok. Su börekleri, poğaça içleri içinde gelişmiş bir sindirimi yok.

Günde 4 kere yemek veriyorsanız 1 yada 2 si sadece yoğurtlu olsun. Geri kalanı karıştırılmamış, tek başına kemirebileceği türden yiyecekler olsun. Daha yutma ve öğürme refleksinin geliştiği dönemde. Şuan katı gıdaya geçip kendini deneme zamanı. Dışarı atar, birazını yutar, birazını kusar. Böyle böyle alışacak. Hiç yemese bile çok büyük bir sorun değil şuan.

çıkan dişe temas edınce acıyodur ondan çıkarır... bence çocuğa 7 aylıkken bu kadar fazla çeşit verme su boregı nedır poğaça nedir sonrada çocuğun bagırsak problemı oluyor ... ek gıda neyse o verılır bıraz armut ıyıce öğütun hatta şu fileler var meyve için onu verın elıne oyalansın doyumluk degıl ya ...

Normal bebek davranışı.
Hemen alışmasını bekleme.
Ek gida 'ek'tir doyumluk değil tadımlıktır.
Tadına alışsın öğrensin diye.

Sadece bir kere verdim . Normalde birşey yemiyor ilk defa heveslendi diye verdim.

Burda okuduğum bazı konularda 2-3 yaşında olup hala pütürlü yiyemeyen çocuklar olduğunu duyunca endişelendim. Geç kalırım diye korktum açıkçası.

Diş cikarma doneminde yapiyorlar sebze pureleri deneyin buharda suda pisirip benim kizim 13 aylik bu dediklerinizi asla yemiyo daha yeni yeni yogurt yiyo istahi var demek ki cocugun ama bu donemde biraz onu rahatlatici seylere yonelin ki yediklerinden yemekten sogumasin dislerini kasimasi icin havuc elma yer elmasi falan verebilirsiniz eline

Burda okuduğum bazı konularda 2-3 yaşında olup hala pütürlü yiyemeyen çocuklar olduğunu duyunca endişelendim. Geç kalırım diye korktum açıkçası.
Püre belası yüzünden. Doktorum 7 aylıkken katı gıdaya geçirmişti kızımı. Katı bildiğiniz, çorba püre değil. “Çocuğa 3 yaşına kadar püre vermişler, yemedikçe ekmeği tutuşturmuşlar eline. Sonrada hocam ne yapalım diyorlar. Ben size ne yapayım o saatten sonra” demişti. Öğürme refleksini gelişsin olabildiğince erken parmak gıdalara başlatmıştı. 1 hafta kalp krizleri yaşadım boğuluyor diye ama püresiz ve tek çeşitli tadımlar sonucunda şuan neredeyse her yemeği yiyen bi çocuğum var.

Elmayı ısıra ısıra yerdi aslında şimdi diliyle çıkarıyor. Sebze denedim brokoli falan ama mıncıķlıyor ağzına almıyor.

Elmayı ısıra ısıra yerdi aslında şimdi diliyle çıkarıyor. Sebze denedim brokoli falan ama mıncıķlıyor ağzına almıyor.
Hiiiç sorun değil. Fazla ısırıyordur, diş etleri acıyordur. Dokunmakta tadım aşamasına dahil. 1 ay dokunur, sonunda mutlaka yer.

Şöyle söyleyeyim; bir arkadaşımın çocuğu 3 yaşını geçti. Yemeği reddediyor. Vitaminli sütlerden vermiş doktoru. Günde 3 öğün onu içiyor. Başka en ufak bi besin yok. Kan değerleri normal,bildiğiniz çocuk. Hasta olmuyorlar aç kalınca, hiçbir şey olmaz. Önemli olan uzun vaade de sağlıklı ve tek başına yemek yemesini sağlamak.

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız :)

Ek gıdaya alışmak çocuktan çocuğa değişiyor. Oğlum şu an 2,5 yaşında, 9 aylıkken tavuklu bulgur pilavı yerdi. Çatalı kaşığı kullanmayı yaşında öğrenmişti. Kızım ise 10 aylık, hala mıncıklıyor :) 8 aylık olana kadar pütürlü şeyleri öğürdü, kuş gibi minik minik yiyordu. Şimdi 10 aylık oldu, damağıyla ezebileceği herşeyi katı veriyorum. Atıyorum, nohutu çok az ezip (yuvarlanarak boğazına kaçmasın diye) veriyorum, ya da kıymalı kabak yemeğini normal yemek kıvamında yiyor. Alışması oğluma göre daha uzun sürdü yani. Ama öğüre öğüre yutma ve yeme becerileri gelişiyor.

Bebeğinizden büyük porsiyonlar beklemeyin. Yediği 2 kaşık ona yeter. Şu dönemde ağırlık anne sütü ya da devam mamasında. Önemli olan yutmayı öğrenmesi, yemek yemenin onu doyurduğunu anlaması.

Sanırım diş ağrısından yemiyordu. Dün pirinç verdim 10 tane falan yedi. Çorbaya ince etler koymuştum yuttu şaşırdım. Nazar değmesin böyle devam eder inşallah:)

Sanırım diş ağrısından yemiyordu. Dün pirinç verdim 10 tane falan yedi. Çorbaya ince etler koymuştum yuttu şaşırdım. Nazar değmesin böyle devam eder inşallah:)
Ay çok sevindim :) iştahı dönem dönem değişecek, aklınızda bulunsun. Benim oğlum çok iştahlı bir çocuk olmasına rağmen bir dönem (1 yaş civarı) ağzındaki her şeyi çiğneyip geri çıkarıyordu, yutmuyordu. 1 ay falan sürdü böyle.. Sonra kendiliğinden düzeldi. Böyle iniş çıkışlar olabiliyor.

Kızım da çiğneyip atıyordu. Teşekkür ederim yorumunuz için:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…