Çocuk Hastalıkları Bebeğim pişik olmuş

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Bagul Abdyreyimova

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2023
8
0
1
Kızlar merhaba bebeğim pişik olmuştu Onu iyileştirmeye çalışırken bacak aralarında sivilce olup sonrasında derisi soyulmuş gibi oldu şimdide bacak arası çizgiler kırmızı birkaç tane sivilce tekrar çıkmış hametan ve bepantol karışık sürüyorum ama 1hafta oldu geçmiyor Islak mendil kullanmıyorum pamukla suyla siliyorum acil fikirlerinize ihtiyacım 😔

öncelikle pişiğe neyin sebep olduğunu bulmalısınız benim bebeğim pişik olduğunda doktor pekmez pişiği bi süre kes demişti mesela ozaman sudocremle geçmişti bi süre sonra tekrar pişik olunca yine sudocrem sürdüm fakat hiç bi işe yaramadı kantaron yağı sürdüm oda bi işe yaramadı bephantol geçirdi. Son pişik oluşunda kremler bi işe yaramadı kantaron yağı geçirdi. Sanırım pişiğin sebep olduğu şeye göre değişiyor çaresi. Kullandığınız kremler bir haftadır işe yaramalıydı bence krem değiştirin yada sarı kantaron yağı deneyin

Kızlar merhaba bebeğim pişik olmuştu Onu iyileştirmeye çalışırken bacak aralarında sivilce olup sonrasında derisi soyulmuş gibi oldu şimdide bacak arası çizgiler kırmızı birkaç tane sivilce tekrar çıkmış hametan ve bepantol karışık sürüyorum ama 1hafta oldu geçmiyor Islak mendil kullanmıyorum pamukla suyla siliyorum acil fikirlerinize ihtiyacım 😔
Kac aylik bebeginiz? Alerji de olabilir belki bir dusunun.

öncelikle pişiğe neyin sebep olduğunu bulmalısınız benim bebeğim pişik olduğunda doktor pekmez pişiği bi süre kes demişti mesela ozaman sudocremle geçmişti bi süre sonra tekrar pişik olunca yine sudocrem sürdüm fakat hiç bi işe yaramadı kantaron yağı sürdüm oda bi işe yaramadı bephantol geçirdi. Son pişik oluşunda kremler bi işe yaramadı kantaron yağı geçirdi. Sanırım pişiğin sebep olduğu şeye göre değişiyor çaresi. Kullandığınız kremler bir haftadır işe yaramalıydı bence krem değiştirin yada sarı kantaron yağı den

tamam tşk ederim
öncelikle pişiğe neyin sebep olduğunu bulmalısınız benim bebeğim pişik olduğunda doktor pekmez pişiği bi süre kes demişti mesela ozaman sudocremle geçmişti bi süre sonra tekrar pişik olunca yine sudocrem sürdüm fakat hiç bi işe yaramadı kantaron yağı sürdüm oda bi işe yaramadı bephantol geçirdi. Son pişik oluşunda kremler bi işe yaramadı kantaron yağı geçirdi. Sanırım pişiğin sebep olduğu şeye göre değişiyor çaresi. Kullandığınız kremler bir haftadır işe yaramalıydı bence krem değiştirin yada sarı kantaron yağı deneyin
tamam tşk ederim pişiği iyileşti sdce sivilce iyileşmiyor türüyor ürekli kendiliginden genelde dediğinizi deniycem

Pekmez mi pisik yapiyormus acaba?

Valla doktor baktı pişiğin şekline göre pekmez pişiği bu bi süre kes verme sonra devam edersin dedi. Hakikatende kestim vermedim bide ona göre krem vs kullandım geçti. Ama pişik popodaydı kasık bölgesinde değil.
Tesekkur ederim sütten de gecince yapar mi acaba pekmez? Bizde de hep pisik oluyor da

Tesekkur ederim sütten de gecince yapar mi acaba pekmez? Bizde de hep pisik oluyor da
Yapar tabi. Nasıl ki alerjik bebeklerin anneleri süt yumurta vs yemiyor bebekte alerji oluşuyor diye bunda da aynı. İsterseniz bi deneyin pekmez yemeyip takip edin pişiğin sebebi pekmez mi başka bişey mi takiple çözersiniz

Yapar tabi. Nasıl ki alerjik bebeklerin anneleri süt yumurta vs yemiyor bebekte alerji oluşuyor diye bunda da aynı. İsterseniz bi deneyin pekmez yemeyip takip edin pişiğin sebebi pekmez mi başka bişey mi takiple çözersiniz
Ben doktora götürdüm her açtıgımda krem sürüyordum onu yasakladı ve bezi bol takmamı söyledi bez sıkıncada oluyormuş belki bezden dolayıdır sizinki ya da krem yapıyordur
Cok tesekkir ederiim 🙏🏻

Back
X