Bebek Beslenmesi Bebeğim parmağını emiyor??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

_derya

Guru
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2011
513
61
323
3aylık kızım son günlerde parmağını emmeye başladı. Boş kaldıkça elini ağzına götürüyor açlıktanmı böyle yapıyodur:(( yoksa alışkanlık mı

3. Ayıngelişim özelliklerinden biri sanırım,benim kızımda parmağını emiyor,doktorunua götürdüğümde ben söylemeden doktor sormuştu parmağını emmeye başladımı diye..evet hatta bendoymağını düşünüyorum dediğimde açlıkla alakadı olmadığını söyledi.üzerine düşmemek müdahake etmemek gerekiyormuş çünkü ilerde karakterine etki ediyormuş,kendiliğinden bırakacakmış bakalım.ha buarada benhala parmak emdiğinde dayanamayıp meme teklif ederim,anne yüreği:)bazen alıyor bazen almıyor:)

3. Ayıngelişim özelliklerinden biri sanırım,benim kızımda parmağını emiyor,doktorunua götürdüğümde ben söylemeden doktor sormuştu parmağını emmeye başladımı diye..evet hatta bendoymağını düşünüyorum dediğimde açlıkla alakadı olmadığını söyledi.üzerine düşmemek müdahake etmemek gerekiyormuş çünkü ilerde karakterine etki ediyormuş,kendiliğinden bırakacakmış bakalım.ha buarada benhala parmak emdiğinde dayanamayıp meme teklif ederim,anne yüreği:)bazen alıyor bazen almıyor:)
Bende doktoruna sormayı düşünüyodum cnm sağol. Valla öle bi emiyor ki şapır şupur eşim dün bu kendini yicek gel emzir dedi verdim meme ama almadı :D zamanla bırakcak heralde dedğin gibi

O emerken çıkardıkları iştahlı ses insanı hep yanıltıyor,ben bazen gece sesine uyanıyorum:) zamanla azalıyor gerçekten parmak ama bu seferde yumruk yeme durumuna geçiyor:) çok şapşik oluyorlar,videoya aldım ben aklında olsun sen de kaydet:) çok tatlılar bu halleri tekrar gelmicek:)

3aylık kızım son günlerde parmağını emmeye başladı. Boş kaldıkça elini ağzına götürüyor açlıktanmı böyle yapıyodur:KK43:( yoksa alışkanlık mı
Canım sakın mudahale etme ve im oğlumda öyleydi kendi kendine bıraktı sonra.Üzerine düşünce inat ediyorlar. Çocuk ile ilgili debeyimlerimi blogannemde paylaşıyorum ordan bakabilirsin

Merhabalar,bizdede aynı sorun var üç aylık kızım bir haftadır parmağını emiyor,parmağını kızartana kadar emiyor ne yapacağımı şaşırdım.Alışkanlık kalmasından endiseleniyorum,
Canım sakın mudahale etme ve im oğlumda öyleydi kendi kendine bıraktı sonra.Üzerine düşünce inat ediyorlar. Çocuk ile ilgili debeyimlerimi blogannemde paylaşıyorum ordan bakabilirsin[/QUOT

Oğlunuz parmak emmeyi ne kadar sürede bıraktı,benim kızım üç aylık, bir haftadır baş parmağını emiyor, bazen hafifçe alıyorum ağzından bakıp gülümsüyor,çok iştahla emiyor, aslında müdahale etmemek gerektiğini biliyorum ama parmağını emerken morartmaya başladı. Şaşkınım

Oğlum 5 ayliktı bıraktı parmak emmeyi.baska seyler gostererek dikkatini dağıtmaya çalışabilirsin.
Oğlunuz parmak emmeyi ne kadar sürede bıraktı,benim kızım üç aylık, bir haftadır baş parmağını emiyor, bazen hafifçe alıyorum ağzından bakıp gülümsüyor,çok iştahla emiyor, aslında müdahale etmemek gerektiğini biliyorum ama parmağını emerken morartmaya başladı. Şaşkınım

Benimde oglusum 3 ay 3 gunluk. 1 hafta 10 gun once basladi. Bir parmak degil hepsini agzina sokmaya çalışıyor ;)) ilk zamanlar bi kere yuzustu yatarken kolunu iştahla emiyodu , sonra bi ciglik atti. Kipkirmizi olmustu :) bugunde omzumu bi emdi. Damagini net hissettim. Yabasca cekincede kizdi. bikac dk sonra kendi cekti ama omzum mosmor ;))) uyurken emmiyo , ac olduğundada emiyo. Disin mi kasiniyo oğlum diyorum ;)))

Benimde oglusum 3 ay 3 gunluk. 1 hafta 10 gun once basladi. Bir parmak degil hepsini agzina sokmaya çalışıyor :KK66:) ilk zamanlar bi kere yuzustu yatarken kolunu iştahla emiyodu , sonra bi ciglik atti. Kipkirmizi olmustu :) bugunde omzumu bi emdi. Damagini net hissettim. Yabasca cekincede kizdi. bikac dk sonra kendi cekti ama omzum mosmor :KK66:)) uyurken emmiyo , ac olduğundada emiyo. Disin mi kasiniyo oğlum diyorum :KK66:))
Buyuk ihtimalle dişleri kaşınıyordur.

Kizlar benim oglum 8 aylik benimkide emdi elini kolunu ne bulursa hatta ağzına goresini emzikte emiyor zaten sonra kendi birakti bebeklerin bildikleri tek sey emmek emmek acilarini ve agrilarinida azaltiyormus ustelik neden sorun ediyorsunuz ki ben mesela emmeye basladiginda alir emzirirdim bazen acikincada emebiliyorlar

Bebeklerin en sevdikleri reflekslerden biridir emme refleksi...
Gayet normal bir durum yani... ;-)
Saglicakla buyutun ins.♥

Back
X