Amh yüksek olması yumurtalık rezervinin çok olması demek fsh ile karıştırdınız sanırım.
4-5 ayda bir adet oluyorsanız yüksek ihtimal pco sunuz zaten bu yüzden de amh yüksek çünkü senede 3-4 kez anca yumurtluyorsunuz bu kadar az adet oluyorsanız
İyi bir doktor bulun 2 yıl boyunca gebe kalamayan birine tedavi başlamayan bir doktor olamaz çünkü.
Kadınlarda AMH seviyesi yükseldikçe yumurtaların sayı ve kalitesinin arttığı çıkarımı yapılır. 3.5 ng/mL’den yüksek AMH seviyesi ise polikistik over sendromundan kaynaklanıyor olabilir. Ancak AMH testi bu hastalık için ayırıcı tanı koymaz; AMH yüksekliği, kişinin
tüp bebek tedavisine son derece olumlu yanıt vereceği anlamına da gelebilir.
Amh'ın pko yüzünden yükseldiğini bilmiyordum.
Bunu şimdi öğrendim.
Ama hayır karıştırmadım.
Fsh ve Lh oranına bakıyorlar,asıl tanı önce onlarla koyuluyor. Sonra ultrason,sonra Amh falan öyle öyle gidiyor.
Amh yüksekliği sadece tüp bebekte başarı gösterebilir.
O zaman normal insanların Amh'ı çok çok yüksek olmaz mıydı? Neden 1-5 arası değer veriliyor?
Benim AMH 1.586 birşeydi.
Ultrasonla da baktı,doktorum çok sağlıklı yumurta rezervin var multikistik yumurtalık yapısına sahipsin (polikistiğin tam tersi,benimde çok fazla yumurtam var ama sağlıklı,çatlama problemim yokyani allaha şükür),istediğin zamanda hamile kalabilirsin zorlanmazsın dedi.
Bunu dedikten 15-20 gün sonra ella hapına rağmen hamile kaldım,şuan 7. Haftamdayım.
Amh düşüklüğü kadar yüksekliği de bir sorun yani. Amh normal değerler içerisinde olmalı. Fsh yumurta rezervi için ön tanıdır,hepsi birlikte değerlendirilmesi lazım. Fsh kaç daha hanımefendi onu bilmiyor ki,nasıl doktor anlamadım.