• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğim obez olabilir mi? yardım lütfen

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

boncukinci

Taze ve acemi anne
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2014
127
29
33
Kızım 55 günlük 6200 gr oldu. Doğum kilosu 3200du. İlk ay kontrolüne 4700 olmuştu. Normalde aylık 900-1000 gr almasi gerekiyormuş. Doktor olması gerekenden fazla almış ama bu kadar küçük bebeğe rejim önermiyoruz dedi. Ama persentil tablosuna gore anormal çıkıyor. Bu durumda olan anneler yardım eder misiniz?

cnm bisey olmaz anne sutu alio sonucta bnim bebegim de 3000 kilo dogdu 4 gun sonra 2700 oldu ilk ay 1500 aldi snra 1200 aldi snra 500 400 aldi simdide emmio zaten :(

Sadece anne sutu alıyorsa endişelenmeyin. O kiloların çoğu gidiyor.

oh icime su serpildi. Arada emzirmesem mi diye düşündüğüm oluyordu

Yok emzirme ile alınan kilo kesinlikle gidiyor. Azıcık hareketlenmeye başladığında/emeklemeye gidiyor kilolar.
Sakın kesmeyin, sütünüz yarıyor demek ki.
Bazen dr.ları çok dinlememek lazım kan tahlilleri temizse.

oğlum da 3100 gr doğdu beş aylıkken 9 kiloydu. ben de obez olacak diye çok korktum doktoruyla da bunu paylaştım büyük oğlum da tam tersi çok zayıf. doktorum "kardeşler farklı olabilir. bir de anne sütüyle alınan kilodan korkma zamanla gider" dedi. oğlum şu anda on aylık ve 10 kilo.

Tahlillerde falan bir sıkıntı yoksa endişelenmeyin, sütünüz yarıyor demekki. Özellikle 6 aydan sonra kilo alımı yavaşlıyor. Hele biraz daha hareketlensin, emeklesin, yürüsün ve tabi birde diş çıkarmaya başlasın fazla kiloların hepsi gider. Her çocuk farklı oluyor, başkalarıyla kıyaslayarak kendimizi yıpratıyoruz anca.

Yarın doktor kontrolümüz var bakalım ne diyecek. Heyecanla karışık bir korku var içimde hadi hayırlısı:KK23:

Doktor kontrolümüz çok iyi geçti. Maşallah sağlıklıymisiz. Emmesini duzenle dedi. 3 saate bir emsin dedi. Sanirim bir nevi rejim olacak. Ama kızım dayanamiyor çok ağlıyor. Ben de koyverdim gitti. Zaten en erken saat başı emiyor. Bir yerde anne sütü çok kolay sindirildigi icin çok çabuk acikirlar diye okumuştum.

Doktor kontrolümüz çok iyi geçti. Maşallah sağlıklıymisiz. Emmesini duzenle dedi. 3 saate bir emsin dedi. Sanirim bir nevi rejim olacak. Ama kızım dayanamiyor çok ağlıyor. Ben de koyverdim gitti. Zaten en erken saat başı emiyor. Bir yerde anne sütü çok kolay sindirildigi icin çok çabuk acikirlar diye okumuştum.
Maşallah canım. Bence emzir 3 saati bekleme. Ağlatmaya gerek yok. Acıkmıyordur belki ama sancısı vardır emerek rahatlıyordur kuzucuk. Emiyorken emsin :)

Benim bebeğim 2200 doğdu ve 2 aylıkken 5585 di hiç yadırgamadım ilk 1 yık zaten hızlı büyürler daha sonra genetik faktörler etkilidir gelişiminde

sadece anne sütü alan bebekler obez olmazmış , belinize kolunuza kuvvet :) maşalah bu arada

Kızım 55 günlük 6200 gr oldu. Doğum kilosu 3200du. İlk ay kontrolüne 4700 olmuştu. Normalde aylık 900-1000 gr almasi gerekiyormuş. Doktor olması gerekenden fazla almış ama bu kadar küçük bebeğe rejim önermiyoruz dedi. Ama persentil tablosuna gore anormal çıkıyor. Bu durumda olan anneler yardım eder misiniz?
Canım benim bebeğim de persemtil tablosuna göre 97 sınırında ama 11 aylık
Sen Bebeğini sadece emziriyorsan hiç sıkıntı etme maşallah de emzirmeye devam :) hareketlenmeye bsşladıkça fazla kiloyu atıyorlar zaten doktorunun seni rahatlatması lazımdı bu konuda :)

Back