• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegim ne zaman yurur?

Mavilikler3535

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2018
134
43
48
35
Arkadaslar merhaba .Bebegim bu hafta 13 aylik olucak.heryere siraliyor ayakta bagimsiz duruyor bazen kisada olsa .Ve 2 kere yurudu desteksiz kendi basina.Ama devami gelmedi emeklemeyi tercih ediyor.Dustu ondan mi korktu anlamadim elinden tutup ben yurutmeyw calisinca kabul etmiyor en son adiminden sonra.Kendini yere atiyor.Sebebi nedir acaba tam olarak ne zaman destwksiz yurur?

Zorlamayın. Mümkün olduğunca egzersiz yaptırın ama ağladığı istemediği zaman zorlamayın. Daha küçük her çocuk hemen yürücek diye bisey yok. Ortopedik veya nörolojik sorun olsa ayakta dik duramazdı diye düşünüyorum. Zamana ihtiyacı var 18 aya kadar paniklemeye gerek yok bebekler bir günde bile insanı sasirtip gelişim gösteriyorlar.

Benim oğlumda emekleme delisiydi. 12 aylıkken 5 6 adım atıyordu pek sarmadı bıraktı. Tam 14 aylık olduğu gün kendiliğinden yürümeye başladı .

Ben de çok kafaya takmıştım.Aylarca tırmandı spider Man gibi heryere,tutuna tutuna evi turluyodu ama yürüyelim kızım elini ver diyince cildiriodu.16. ayı dolunca yürüdü hatun😀gerçekten de zamanı gelince,kendilerini hazır hissedince yuruyolarmis minnoslar.

Tesekkur ederim hepinize🙂Bugun bana dogru 4-5 kez adim atti yine.Sanirim sadece tembelligjnden yapiyor😅🙂
Tembellik demeyelim de gğven geliştirmek diyelim :) ben de bu çocuk kandırdı bizi erken yürüyecek gibi davrandı yaşı geçti yürümüyor diye düşünüyordum bir yürümeye başladı, tam dengeli, minik basamakları inip çıkıyor. Yeğenim mesela yaşından önce yürüdü, sürekli düşerdi, popo üstü otururdu dengesini sağlayamayıp, benimkinin çok nadirdir popo üstü oturması.

Anneler merak ediyor ama geç yürüyen bebek bencede daha iyiymiş . Hem düşme riskleri az oluyor hem de ayaklarını yere daha iyi basıyorlar. İçe basma dışa basma olayı daha az yaşanıyor

Anneler merak ediyor ama geç yürüyen bebek bencede daha iyiymiş . Hem düşme riskleri az oluyor hem de ayaklarını yere daha iyi basıyorlar. İçe basma dışa basma olayı daha az yaşanıyor
Merhaba 1 haftadir adimlar atiyor cokta saglam basiyor ama yinede emeklemeyi tercih ediyor sonrasinda.Bilginiz varmi bu konuda niye sizce:/

Merhaba 1 haftadir adimlar atiyor cokta saglam basiyor ama yinede emeklemeyi tercih ediyor sonrasinda.Bilginiz varmi bu konuda niye sizce:/
Benim oğlumda öyleydi . Emeklerken daha hızlı olduğu için onu tercih ediyor. Yürümeyi öğrendikçe emeklemeyi bırakıyorlar merak etmeyin . Benim oğlan koşuyor şimdi

Back