• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegim nasil yürüyecek..

mineralcik

canim ßeßegim x
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2010
35
0
36
- Yurtdışı
12 aylik bebegim oturuyor dönüyor koltuga dayadigimda ayakta durabiliyor ama henüz dengede duramiyor. ne yaptiysam emeklemedi hic. dr. israrla yatirin emeklesin diyor. ama yapmiyor iste... acaba yürürmü ? ne yapmam gerekiyor? bebeginiz yürüsün diye ne yaptiniz. tecrübeli anneler yardimmm...(bi sorunum var oturuyor ama kendisi yapamiyor kollarini kullanmiyor ben oturtturuyorum öylece kaliyor düsünce kalkip oturmuyor..) buunun icinde yardimmm

canım tut bebeğin ellerinden eskilerin tabiriyle tay tay dursun öle öle alışacak ..sonra hiç ummadığın anda bi bakmışsın yürüyor :)) ama sakın sevinçten yüksek sesle tepki verme :)) benim yeğenimde emeklemeden direk yürüdü yere düşüp kalkmaması da birazcık tembelliğinden kolarını kullanamamaktan değil :34:

canım kollarını neden kullanmıyorki başka şeylerde kollarını kullanıyormu eğer fiziki anlamda yada motor gelişiminde bir problem sezmedinse emeklerde yürürde sen koltuğa dayadığında kendi elleriyle koltuğa tutunuyormu yoksa vucuduylamı dayıyorsunda duruyor ben tam anlayamadım.Elleriyle kendi tutunuyorsa o şekilde ayakda durabiliyorsa hepsi olur ama bencede bırak kendi mucadele etsin biraz düşdüğünde oturmak için çabalasın yada tutunup kalkmak için

motor gelisiminde bi sorun yok . kollarinida kullaniyor kaldirabiliyor caninin istedigini sadece kendini kaldirmiyor . mesela otururken düstü ya tekrar oturamiyor .kollariyla kendini kaldirmiyor .ya bilmiyor yada istemiyor..tembellikte var. hicbirseyi kendi yapmak istemiyor . biboronunu bile bana tutturuyor eline veriyorum kendinn ic diye aliyor biboronu firlatiyor.sonra sinirleniyor. gecenlerde babasi kücük bi klavye almis oynasin diye. kendisi basmiyor tuslara babasinin elini tutmus ona bastiriyor. yürüsün istiyorum artik gercekten . emeklemiyor 12 aydan beri hep kucakta yoruldum herhalde. herkesin bebegi yürüyor emekliyor .benim oglan yapmayinca üzülüyorum. bide diger annelerin söylediklerine gicik oluyorum. --- a bak benim kiz 9 aylik yürüyor seninki yapamiyor hala ögretmedinizmi siz..(sinir oluyorum gercekten)

bebeği 14 ve 16aylıkken yürüyen arkadaşlarım var.
onlarda çok üzülmüştü
oğlumda 13.ayında yürüdü
elinden tutup evin içinde dolaştık
sonra bir baktım ki 2 adım 3 adım derken adımların sayısı fazlalaştı:D

Back