Bebeğim memenin ucunu emiyor lütfen yardim

tralles_

Guru
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2008
4
1
Merhaba arkadaşlar 26 günlük bebegim var ne yazık ki bebeğime sarılık sebebiyle bir haftaya yakın biberon kullandık meme uclarimda yara olunca bebegi emzirdigimde acıların catlaklarla alakalı olduğunu düşünmüştüm ama yaralarim kapanmasına rağmen hala acıma devam edince anladim ki bebeğim memenin ucunu emiyor ve hala duzelmedi ağzını tam açmıyor memeyi tutar tutmaz ucundan emmeye başlıyor kaç kere çıkarıp tekrar veriyorum ağlıyor geriliyoruz tabi ikimizde her defasında bu sefer doğru emecek diyorum ama yok düzelmiyor maalesef benim gibi olupta şimdi rahat keyifli emzirenleriniz var mı merak ediyorum ben ümidimi kaybediyorum artık ne yapmalıyım düzelir mi bu durum

Çevrenizde yok mu size yardım edecek insan? Memenizin kahverengi bölümüne kadar ittirn ağzına zor olacak ama olacak elbette daha çok küçük... Eğer tek başınıza basaramiyorsaniz birilerinden yardım isteyin o da olmazsa sağlık ocağına gidip hemşire ile konuşun o size yardımcı olur. En azından bebeğiniz memeye istekli, alıyor, doğru emzirme ile alışırsnz zamanla

Alışır di mi ?? Biri yardım etmeye calisinca ağzına yaklaşınca bu sefer ona yöneliyor meme diye ben de şaşırdım ne yapacağımı bugün doktora gidecegiz bakalim

Daha bebeğin meme emme konusunda demeyimsiz, sen de emzirme konusunda. Bebek de anne de bunu zamanla öğreniyor. O yüzden vazgeçme çabala, bu arada da bir hemşireden vs yardım alabilirsen çok daha kolay ve rahat olur senin için.

Alışır di mi ?? Biri yardım etmeye calisinca ağzına yaklaşınca bu sefer ona yöneliyor meme diye ben de şaşırdım ne yapacağımı bugün doktora gidecegiz bakalim
Bebeğiniz daha çok küçük alışacak elbette en azından meme alma eğilimi var buna şükür edin. Doktora gittiğinizde sıkıntınızı söyleyin o size neler yapmanız gerektiğini söyler. Ama sakın vazgeçmeyn

Teşekkür ederim beni rahatlattiniz .Dün doktora gittim o da siyah yerini ici ne alması konusunda beni uyardı alıyor,kayıyor tekrar aliyor... biraz ugrasicaz anlaşılan ama en azından ekmek istemesi umut verici

Teşekkür ederim beni rahatlattiniz .Dün doktora gittim o da siyah yerini ici ne alması konusunda beni uyardı alıyor,kayıyor tekrar aliyor... biraz ugrasicaz anlaşılan ama en azından ekmek istemesi umut verici
Zor olacak evet ama olacak inanın... Ben emzirmenin mutluluğunu yaşayamadım çok özeniyorm :) eminim çok güzel bir duygudur kendinizi bundan mahrum etmeyin, bebeğinizi de anne sütünden ...

Hepimiz genelde yaşıyoruz bu sıkıntıyı tecrübeyle çok daha iyi olacak. Bende çok zorlanmıştım 1,5 ay meme ucu yarısını çektim. Sabredin önce ve arkaya yaslanıp dik emzirin. Kolaylıklar dilerim

Bende aynı sıkıntiyi yasadim. Yarilmisti resmen meme ucum. Birinin yardim etmesi lazim . Sende bebekte rahat bir pozisyonda olun. Ben emzik verdim emmeyi ogrensin diye. Oda tecrubelenecek sende. Dr un ve hemsire bilgilendirir. İnsallah alisacaktir annesi vazgecme ve stres yapma. Sen rahat ol ki oda enerjinden rahatlasin

X