Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar oğlum 11.ayına girmek üzere yaklaşık iki haftadır kesinlikle mama içmiyor nedenini anlamadık birden bıraktı içiremiyoruz dr aptamil junior verin arada bir dedi onuda içmedi.allahaşükür geceleri uyanan bir çocuk dil ama bu aralar sıcaklardan dolayı gece uyanıyo ve aç oluyo uyandığı için mama içiremiyorum.suyu içip aç aç geri uyuyo bugün sabah tekrar dr muzu aradım gece uyanırsa sadece geceleri süt içirebilirsin dedi.bir yaşında olmadığı için içirmek istemiyodum ama başka yapcak bişeyimiz kalmadı sizde benim gibi bir durum yaşayan varmı varsa siz naptınız
yemekle hiç bir problemi yok günde bir tabak yoğurt meyvasını çorbalrını herşeyi yiyor sanırım yemeklerin tadını alınca mamayı sevmez oldu bebişimde haklı
canım benimkide öyle olmuştu .bıkmıştı artık.hiç içmedi 11 ayından sonra bırakdı mamayı.bende süte geçmiştim.onu içti.ama şimdi 2,5 yaşında ondan da bıkıyo :))ben aptamil junıor hiç vermedim.direk süte geçdim.ama seninki içerse ver
benim oğlumda 4 aylıkken emmeyi bıraktı.hem ek gıdaya hem mamaya başladık.8 aydan sonrada mamada almadı.gündüzleri normal öğünlerini kahvaltı-meyve-çorba-yoğurt-muhallebi veriyordum.geceleride pınar ilk adım sütlerinden verdim.bir hafta sonra sütüde içmemeye başladı.şimdi 10 aylık.geceleri kalktığında su içip yatıyordu.çok üzülüyordum süt içimiyor diye. allaha şükür bir kaçgündür geceleri 2 kere kalkıp süt içmeye başladı.mamayı tekrar denedim almadı.bence normal yemeklere geçince sıkılyorlar mamadan.benim oğlum aynı çorbadan biraz sıkö yesin.birhafta on gün ağzına koymaz.çok çabuk sıkılıyor. artık biz ne yersek onu yiyor.geceleri kalkmasına dua eder oldum sırf süt içsin diye.
canım 6-12 ay arası devam sütü var pınarın ya da nestlenin onlardan dene bir istersen.. Benim oğlumda hangi mamayı denediysem bir türlü sevmemişti ama sütü çok güzel içiyor umarım senin bebeğinde de işe yarar..
benim de kızım aynı dönem bırakmıştı biberon mamasını ben de pınar'ın ilk adım sütüne geçmiştim. ilk adım sütü inek sütü gibi değil zaten özellikle 6 - 12 ay arası bebekler için üretiliyor için rahat olsun. zaten 1 ay sonra çocuk sütüne ( devam sütü ) geçersin.
ayrıca bir öğünlük süt yeterli değil haberin olsun canım. kızım o dönem 400 ml ilk adım sütü içiyordu, şu an 24 aylık 500 ml çocuk sütü içiyor maşallah.
benim kızımda 8 aylıkken mama içmek istemedi bende çok üzülüyordum annem içirdi hemde nasıl içmek annem mamanın içine 180 ml mamaya 2 tane cici bebe bisküvisi kattı halende öyle içiyor arada atmadan veriyorum ama içmiyor ben süte geçmedim denedim ama kızm ishal olmuştu kızım 24 saatte 4 defa 180 ml içiyor birde bu yöntemi deneyin isterseniz
şuan azda olsa mama içmeye geri başladı kızlar günde 500 dil ama 350 falan içiyo tekrardan .zaten bende bir ay sonra süte başlicam umarım sorunsuz geçeriz sütede hepinixze teşekküürler cevaplarınız için