• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğim mamaları görünce kusuyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

karayemis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2011
43
0
36
İstanbul
merhaba aranıza yeni katıldım bebeğimin sorunları hiç bitmediğinden fikir almak istedim benim bebeğimde yemekleri görünce öğürüp kendini kusturuyor emmeye başlayınca, mama yerken,kötü koku hissettiğinde elini ağzına getirip ,karşısında öğürdüğünde vs hep kusuyor yıkamaktan bıktım mama yerken ilk başta öyle yapıyor ama ben yinede yediriyorum zorlada olsa hemen hemen doğduğundan beri böyle doktor sağlıklı diyor ama bilemiyorum yinede korkuyorum şu an bebeğim 11 aylık fikirlerinizi bekliyorum yardımcı olunuz

Tam anlayamadım canım ama mamayı daha yemedenmi kusuyor görünce eğer öğleyse mamadan yemekden soğumuşdur diyeceğim zorla beslemek konusunda hep şöyle düşünürüm biri benim ağzıma birşeyleri zorla tıkışdırsaydı yiyebilirmiydim diye inan şu yaşda yemekden soğurum ve yiyemem bence çocuklarımızda bebeklerimizde yapdığımız hatada bu zorlamak bu şekilde yemekden soğutuyoruz diye düşünüyorum farklı yollar bulman lazım biraz daha aklı erse daha kolay olur en azından tatmasına ikna edersin tadını severse yer sevmezse zorlamazsın öyle öyle yemeyi sevdirirsin tekrar

ya yemeği görür görmez öğürüp kusuyor yiyecek olan herşeye karşı öyle kızım mama geldi desem öğürmeye başlıyor vede kusuyor artık bilerekmi yapıyor yoksa bi sorunmu var anlayamadım çok huzursuzum tekrar doktora götürdüğümde bakalım ne diyecek bu şekilde devam ederse kilo alacağını hiç sanmıyorum

Yememek için bu yolu bulmuş bence iyi kötü artık aklı eriyordur bence sakın zorlama ben kızım o aylardayken şöyle yapardım mama sandalyesinin tablasına ilgisini çekecek ıvır zıvır koyardım ne bileyim takılarımım olduğu kutuyu boşaltırdım mesela o onları kurcalarken yedirirdim yazım tasla su koyardım şıp şıp vurup oynarken yedirirdim hergün değişik görmediği yeni ıvır zıvırlar koyardım öyle yedirirdim.Ama dediğim gibi yemeği sevmesini sağlamak istiyorsan zorlamayı zorla ağzına tıkmayı kesinlikle yapmamak lazım

ben hep bebeğimi vakitli yedireyim meyvesini yoğurdunu ama malesef yemese akşama kadar aç bekler bide yedirdim diye sevinirken hepsini kusup karnı boşalıyor tekrar başa dönüyorum yoruldum artık

Back