• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim mama yemiyor!!!!!!!!!!!

margariataflow

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
652
60
43
İzmir
Foruma yeni üye oldum sayılır. Bebeğim 5 gün sonra 4 aylık olacak. 1 buçuk aylıkken sütüm kesildi aptamil kullandık. Daha sonra sma kullandık. Uzun zamandır 3-4 saatte bir 150 ml kesin içerdi iştahı çok iyiydi fakat son 10 gündür mama içmek istemiyor. Yeme araları uzadıkça uzuyor. 3 saatte bir 75 falan anca içiyor. Belki mamadan sıkılmıştır diye bebelac aldık onuda içmiyor. Herhangi bir huysuzluğu ağlaması yok aç olan bebek ağlarmış bizimki ağlamıyor yalnız çok uyumaya başladı. Açlıktan galiba oda. Suda içmiyor sıvı alımıda azaldığı için bezinde pembelik oldu bu akşam suyuda içiremiyorum ne yapacağımı şaşırdım. P.tesi doktora gideceğiz belki aynı şeyleri yaşayan anneler bana yardımcı olabilir. Bu iştahsızlığın nedeni nedendir çok merak ediyorum. ACİL CEVAPLARINIZI BELKİYORUM ...

enteresan bir durum benin bebeğimde açlığına ağlamaz öyle aç aç durur insanın siniri bozuluyor benim bebeğim 6.5 aylık ek gıdaya başladık tabi biz o yüzden rahatız sende dr danış anne sütü yetersiz olduğundan aylıkken ek gıdaya başlatabiliyorlar. benimde 5 aylıkken sütüm çok azalmıştı ama allahtan çok şanslıyım abimin eşide doğum yaptı yengemle bebeklerimizin aralarında 4 ay var sütüde boldu maşallah diim 1 ay bize süt sağdı verdi hep bende kendi sütümle beraber biberonla verdim sütleri öyle böyle ek gıdaya geçtik hayırlısınla... şuan sütüm yine az ek gıda ile beraber dahada azalıyor çay içiyorum süt arttırıcı ii geliyor birde güvem mermalatı yiyorum bide şunu söylim bira içince süt artıyor şu düşük alkollü olanlardan içiyorum bazen tanıdığımızın doktoru her gün bir bardak içebilirsin demişti belki sütünü artırırsan yavrucuk seni emer yeme konusundada şunu söylim benim ufaklıkta emer azıcık sonra ağzına mıhlar istemiyorum diye bende alırım kucağıma oda oda dolaşırız biberon ağzında bi bakmışım gezinirken hopp içmiş biberonu yada eline oyuncak veriyorum ilgisini çeken birleyler öyle emiyor

benim sütüm kesildi artık. zaten öncedende emmiyordu sütüm az gelmeye başlayınca başlıyordu ağlamaya sustur sustur susturabilirsen. e oyun yapıncada daha çok küçük bırakıyo biberonu beni izliyo. bende ek gıdaya başlamayı düşünüyorum zaten ama bunun mamayla veya ek gıdayla bi ilgisi olmadığını düşünmeye başladım mamaya başladığımızda aptamil bebelac falan kullandık ilk zamanlar bebelacı çok içiyodu seviyodu yani bide bu kdr az içmesine rağmen fazla zorlayınca kusuyoda çok kusmuyo ama kusuyo yinede hadi tamam zorlamıyım bi saat sonra veririm diyorum yok almıyor bizimde keşke süt annemiz olsaydıda yardım etseydi ama inanın kimsem yoktu tek başımayım 4 aydır çok zor gerçekten anne olmak

Benim oğlumda sadece 3 ay emdi sonra sütüm kesildi.aptamil kullandım isal oldu bebelac iyi geldi.4 aylıkken ek gıdaya başladım pirinç unu,patates püresi,yoğurt,elma ve havuç suyu azar azar verdim.Şu an 9 aylık 90 ml mama içer ayına göre az içiyor ama sık sık içer yemek yemeği daha çok seviyor.Sende dene belki mamadan bıkmıştır ama ihmal etme mutlaka doktora götür.

patatesi püre olarak verebilirmiyimki şuan yarın yoğurt vermeyi düşünüyorum bu aralarda elma suyu veriyorum ama elmanın böyle bişey yapması imkansız değil mi onu içiyor ama oda 60 ml falan çıkıyor zaten 4 aydır ishal soğuk algınlığı gibi bişeyde olmadı uyanıkkende gayet neşeli ama bu gidişi iyi değil gibi inş. kilo vermemiştir dua ediyorum

doktora kesin götüreceğim mamayı sevmiyor olsada açken ağlaması lazım değil mi ? nedeninide buraya yazacağım kesin bütün gün googleden aradım benim gibi bir derdi olanı bulamadım daha

patatesi püre olarak verebilirmiyimki şuan yarın yoğurt vermeyi düşünüyorum bu aralarda elma suyu veriyorum ama elmanın böyle bişey yapması imkansız değil mi onu içiyor ama oda 60 ml falan çıkıyor zaten 4 aydır ishal soğuk algınlığı gibi bişeyde olmadı uyanıkkende gayet neşeli ama bu gidişi iyi değil gibi inş. kilo vermemiştir dua ediyorum

Verebilirsin az az başla yediği kadar ver gerisini zorlama patatesi haşla blendırdan geçir boza kıvamında olsun.Diş de çıkarıyor olabilir diş zamanında da iştahları kapanıyor elma suyuna devam et.

Verebilirsin az az başla yediği kadar ver gerisini zorlama patatesi haşla blendırdan geçir boza kıvamında olsun.Diş de çıkarıyor olabilir diş zamanında da iştahları kapanıyor elma suyuna devam et.

teşekkürler deneyeceğim bunuda

Benim bebegmde bi hafta boyunca cok istahszdi normalde ictgi mamann yarsni zorla icerdi midesini usutmus sanrm simdu gecti cok şükür belki sizn bebiste ayni olmstr.

Benim bebegmde bi hafta boyunca cok istahszdi normalde ictgi mamann yarsni zorla icerdi midesini usutmus sanrm simdu gecti cok şükür belki sizn bebiste ayni olmstr.

merhaba bebeğin açlıktan ağlıyormuydu doktora götürdünüzmü bizimki 10 günü geçti böyle gayette mutlu görünüyo çok uyuması dışında midesini üşüttüyse ne iyi gelir doktor bunun için bir ilaç veriyormu acaba cvp yazarsan sevinirim

merhaba bebeğin açlıktan ağlıyormuydu doktora götürdünüzmü bizimki 10 günü geçti böyle gayette mutlu görünüyo çok uyuması dışında midesini üşüttüyse ne iyi gelir doktor bunun için bir ilaç veriyormu acaba cvp yazarsan sevinirim

Aglamyodu memnundu halinden bir hafta sürdü şimdi iyi cok şükür doktora goturmedim bunun icin doktorun yapabilcgi bisy yoktr diye düşündüm cok zorlamyn sizin bebiste tekrar eski haline döner ins

Aglamyodu memnundu halinden bir hafta sürdü şimdi iyi cok şükür doktora goturmedim bunun icin doktorun yapabilcgi bisy yoktr diye düşündüm cok zorlamyn sizin bebiste tekrar eski haline döner ins

bende zorlamıyodumda zaten zorlasamda bişey değişmiyor ya kusuyo ya diliyle itiyo bu akşam aklıma ıhlamur geldi ıhlamuru kaynattım bir elma suyu ilave ettim içirdim baya hoşuna gitti yanlışmı yaptım bilmiyorum ama sanırım iyi geldi sonra mamasından muhallebi hazırladım onuda yedi biraz 1 buçuk saat sonra ağlamaya başladı 12o+65ml mama yaptım ayrı ayrı anca doydu sanırsam iştahını açtı ıhlamur belkide üşütmüştü dediğin gibi ama yinede doktora götüreceğim

bende zorlamıyodumda zaten zorlasamda bişey değişmiyor ya kusuyo ya diliyle itiyo bu akşam aklıma ıhlamur geldi ıhlamuru kaynattım bir elma suyu ilave ettim içirdim baya hoşuna gitti yanlışmı yaptım bilmiyorum ama sanırım iyi geldi sonra mamasından muhallebi hazırladım onuda yedi biraz 1 buçuk saat sonra ağlamaya başladı 12o+65ml mama yaptım ayrı ayrı anca doydu sanırsam iştahını açtı ıhlamur belkide üşütmüştü dediğin gibi ama yinede doktora götüreceğim

Iyi yapmssn benimki ıhlamuruda icmemsti ondn veremdm .

dün akşam bebeğimin iştahı geçici bir süre ile açılmıştı ama bu sabah yine aynı olduğunu gördüm ve bugün doktora gittim idrar yolu enfeksiyonu olabilir dedi tahlil istedi sonuçlar temizdi iştah açıcı şurup verdi ağız tadından kaynaklanıyo olablir birde hipp mama var onu deneyebilirsiniz dedi bazı bebekler böyle oluyor 4-5 gün bu şurubu kullan olmazsa bebelacın kaşık mamalarını kullanabiliriz dedi artık yoğurt sebze çorbalarına başlayabilirsin dedi ıhlamur+elma verdiğimide söyledim bişey demedi sevdimi diye sordu sevdi dedim bende umarım şurubun etkisi olur

dün akşam bebeğimin iştahı geçici bir süre ile açılmıştı ama bu sabah yine aynı olduğunu gördüm ve bugün doktora gittim idrar yolu enfeksiyonu olabilir dedi tahlil istedi sonuçlar temizdi iştah açıcı şurup verdi ağız tadından kaynaklanıyo olablir birde hipp mama var onu deneyebilirsiniz dedi bazı bebekler böyle oluyor 4-5 gün bu şurubu kullan olmazsa bebelacın kaşık mamalarını kullanabiliriz dedi artık yoğurt sebze çorbalarına başlayabilirsin dedi ıhlamur+elma verdiğimide söyledim bişey demedi sevdimi diye sordu sevdi dedim bende umarım şurubun etkisi olur

Sevindm bisy cikmams icinz rahat etmstr kısa zamnda eski istahna doner ins bebisnz

doktora kesin götüreceğim mamayı sevmiyor olsada açken ağlaması lazım değil mi ? nedeninide buraya yazacağım kesin bütün gün googleden aradım benim gibi bir derdi olanı bulamadım daha
ben baya olmuş büyümüştür artık aglamıyo birşey içmiyo nasıl atlattınız ne yaptınız

Back