bebeğim mama içtikten sonra burnundan ağzından dolu dolu mama geliyor yardımmmm

dilektekniker

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2013
139
28
98
İzmir
arkadaşlar ya sütüm yetmediği için bebeğime mama veriyorum ama mama içtikten sonra hırıltılı solunumu oluyor ağzından burnundan mama geliyor çocuğun.normal mi bu? bütün bebeklerde mi olur? biz mama olarak similac kullanıyoruz oğlum daha 14 günlük ne yapacağımı şaşırdım çok panik oluyorum birde kusarken çocuğu omzumuza mı almak gerekiyor yan yatırmak mı gerekiyor uffff çok zor:26:

henuz kucuk oldugundan biberondan zorlaniyordur. kasikla vermeyi deneyebilirsiniz. kusmasi kotu bir sey degil, fazlaligi atiyorlar. 4 aya kadar bebekler kusuyor. kucaginiza alin, sakince sirtini vurup gazini da cikarin. mama olarak ben aptamil kullandim. bu markayi bilmiyorum. ayrica cok fazla vermeyin, balik gibiler, doyma hisleri henuz yok. az verin, aglar doymazsa tekrar verin.

hirilti icinde saglik ocagina goturmekte fayda var, belki burnu tikalidir.

canım benim kusma normaldirde fışkırır tarzda ağız dolusu kusuyor hemde burnundan da geliyor birde mama içtikten sonra hırıltısı oluyor normalde hırıltısı yok burnu tıkalıda değil yarın hemen doktorunu arıcam acaba bu mama alerji falan mı yapıyor aptamil aldırdım gece uyanınca birde aptamili deneyeceğim

canım her beslenmeden sonra kusma oluyorsa reflü ihtimali olabilir doktoruna danışırsın zaten böyle ise..

bazen oluyorsa fazla gelmiş olabilir -bazı bebekler doydukları halde içmeye devam edebiliyorlar-

çok gazlanıyor olabilir midesi..

az ve sık beslemen lazım.. beslenme sırasında gazını çıkar ara ara..

sızıntı şeklinde kusuyorsa omzuna alıp gazını çıkar çünkü gaz yüzünden olur ama tazyikli kusma ise yüzü aşağı gelecek eğik tutmalı diye biliyorum.. kustuğu geri gitmesin.. sol yanına yatırıp ufak ince biryastık koyup başının altına sırtını sıvazlayabilirsin..

yatar pozisyonda biberon içmesin birde 45 derecelik açı ile tutmalı..

mamayı değiştirmek ya da başka biberon da denenebilir..

doktorumdan bildiklerim bunlar canım.. bazı bebekler kusmaya meyilli oluyor sen sakin ol o sırada.. korkacak birşey yok..

elimden geleni yapıyorum çocuğu öyle görünce canımdan can gidiyor resmen sürekli fışkırır tarzda kusuyor sızıntı şeklinde değil bende reflüden şüpheleniyorum.yarın arayacağım doktoru hemen küçücük nasıl tıkanıyor bi görsen ((18:

anlıyorum canım benim kızım da 2 yaşında.. benzer yollardan geçiyor tüm anneler.. kusacaklar ateşlenecekler vs.. sakin kalırsan daha fazla yardımın dokunur canım..

çok kusuyorsa burnundan da gelir belki kusmuk kalıyor genzinde burnunda o hırıltı yapıyor ya da alerjide de hırıltı olabilir haklısın..

alerjik bebekler için özel mamalar var.. doktorunla bir an önce görüşüp önlemleri alırsın..

öncelikle bebeğin hayırlı olsun.güle güle büyüt.
bebişin çok küçük neden hemen mamaya yöneldin ki. zaten başlarda süt azdır zamanla bebiş emdikçe çoğalır.Geç kalmış sayılmazsın sık sık emzir biraz zorlanırsın ama zamanla bebeğin anne sütü alır seninde sütün artar.sonra mamaya gerek bile kalmaz.Gelelim kusma konusuna bebeklerin daha mide kapakçıkları tam gelişmediğinden yediklerinin bir kısmını kusarlar(benim sıpada emmeden sonra kusardı seninki gibi).her ayın sonunda kilo kontrolunde eğer kilosu iyiyse kusması önemli değil. bende aynı konuyu doktorumuza sormuştum hemen emzirdikten sonra omzuma alıp gazını çıkarıyom diye o da biraz bekle sonra omzuna al yapamıyorsan dizine yatır öyle gazını çıkar dedi.bebeğin büyüdükçe kusmaları azalacaktır telaş etme.Bende senin gibi zorlanıyordum alıştım şimdi hiç zorlanmadan bebeğimi rahatsız etmeden çıkarıyom gazını.Hoş benim oğlan hala emdiği fazlalığını kusuyor ama kilosu iyi.

Gittik bugün doktora gaz problemi yuzunden dedi.reflü olabilir diye bi surup verdi bakalim burnuda tikali olunca korktum bayagi..neyse doktora gidince rahatladim en azindan destekleriniz icin sagolun arkadaslar

bizimkisi de öyle agız dolusu sürekli kusuyor dr reflü dedi artık ilacını da kullanıyoruz 3 aylığız. gastro baby diye bir ilaç, ama yine de kusmasını kesmiyor da azaltıyor.

Gittik bugün doktora gaz problemi yuzunden dedi.reflü olabilir diye bi surup verdi bakalim burnuda tikali olunca korktum bayagi..neyse doktora gidince rahatladim en azindan destekleriniz icin sagolun arkadaslar
Mrb 4yil olmuş bu konuyu açali ama yine tekrar hamilesin iz hatta galiba :) bnm de bebeğim anne sütü alırken kusmuyo mama içinde kusuyo .sizin sorununuz nasip çözülmüş tu neden oluyumuş hatirliyormusunuz

Mrb 4yil olmuş bu konuyu açali ama yine tekrar hamilesin iz hatta galiba :) bnm de bebeğim anne sütü alırken kusmuyo mama içinde kusuyo .sizin sorununuz nasip çözülmüş tu neden oluyumuş hatirliyormusunuz
merhaba benim bebegim de biara kusuryordu doktor mamayi degismisti..Bazi mamalarin sindirimi zormus fermante maya tavsiye etti. Mesela Hip combiotic 1 kullanabilirsinz. .gaz da yapmiyor kusturmuyor da.

merhaba benim bebegim de biara kusuryordu doktor mamayi degismisti..Bazi mamalarin sindirimi zormus fermante maya tavsiye etti. Mesela Hip combiotic 1 kullanabilirsinz. .gaz da yapmiyor kusturmuyor da.
Teşekkürler cvp için bnm de mamayi değişmem lazım o zaman keşke büyük boy mama almasaydm evolvia almıştım ins mamayi degisince düzelir

Evet tekrar hamileyim :)) benim oğlumda reflü vardı doktor aptamil ar verdi reflü maması..eğer reflüsü varsa yada mamada kusuyorsa aptamil Ar kullanabilirsin canm

damağını kontrol ettiniz mi. bazı bebekler yarık damaklı doğabiliyor. mama burun kanallarından geri çıkabilir. ama yoktur büyük ihtimalle. biberonu değiştirin. biberon deliği büyük gelmiş olabilir.

Reflü veya alerji olabilir. Ayrıca biberona alışırsa memeyi komple reddedebilir kaşıkla veya kadehle verin. Ama önce doktora gidin. Kuzenimin bebeğinde vardı bu şikayetler sür ürünleri alerjisi çıktı özel mama kullanıyodu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…