Bebeğim mama içmiyor 14 aylık

aysegul4600

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2024
3
0
Arkadaşlar biz aptamil kullanıyorduk alerji mamasıydı sonra onu içmemeye başladı içine doktor önerisiyle vanilya karıştırıp verdim bir süre içti.Sonra onu da bıraktı.Sonra bebelac gold aldım onu hiç içmedi sevmedi.Şimdi sma aldım onu da içiremedim.Anne sütü alıyor ama fazla değil sütüm.Gece acıkıp uyanıyor sütüm yetmiyor ama mama içmiyor dişleri çıktı uzuyor o yüzden mi bilmiyorum ama psikolojim bozuldu artık.Nasıl içircem bu mamayı? Gün içinde çok iştahı da yok ek gıda konusunda.Kilosu aylardır aynı sabit duruyor.14 aylık.

Ben de aynı dertten muzdaripim. Benim bebeğim de alerjik ve o mamalardan asla içmedi. İştahı da yok. 1 yaşına geldi kilo almıyor kaç aydır boyu da pek uzamıyor. Sürekli memede. Diyet sürecinde olduğumuz için sütüm de besleyici değil. Aynı durumda olanlardan ben de destek istiyorum

Benim ikizlerimde 7.aylarını bitirdiler şimdiye kadar anne sütüyle beslendiler artık mamayla desteklemem gerekiyor ikisine yetmiyor sayılır ama mama yemiyorlar. Üç farklı marka denedik üçünü de içmediler. Doktorumuzun önerisiyle vanilya özü, hurma özü, pekmez damlatıp öyle vermeyi dene dedi. Dün ilk defa denedim içer gibi oldular uykularında veriyorum uyanıkken onu da almıyorlar.
Eger bu şekilde de içmezseler eski usul mama yapacaksın dedi su, zeytinyagı, herhangi bir un çeşiti vs diye anlattı, böyle de olmazsa ek gıdayı artırıcaz mecburen dedi

14 aylık çocuk ek gıda konusunda ilerlemiş olmalı ya bence ek gıdaya yüklenin çünkü 12 ay sonrası bizim yediklerimizi yemesi bekleniyor yavaştan. Ek gıdaları kalorili besleyici şekilde yapabilirsiniz yemesi nasıl annesi üzülme elbet yiyecek bir şeyler

14 aylık çocuk ek gıda konusunda ilerlemiş olmalı ya bence ek gıdaya yüklenin çünkü 12 ay sonrası bizim yediklerimizi yemesi bekleniyor yavaştan. Ek gıdaları kalorili besleyici şekilde yapabilirsiniz yemesi nasıl annesi üzülme elbet yiyecek bir şeyler
Bu dediğiniz bazı bebeklerde mümkün olmuyor. Her çocuk yemiyor. Dunyanın en guzel en besleyici gıdası lavabolardan akıp gidiyor. İştahsız ikinci cocugumu büyütüyorum bir de bu seferki alerjik. Bu cocuklarda buyume daha yavas oluyor ne yazık ki ve her şeyi yediremiyorsunuz. Bu yuzden doktorlar takviye mamalar veriyor. Mesela bize süt ürünleri yumurta kuruyemiş yasak şuan. Asıl buyuten besleyen şeyler zaten yasaklı gıda. Keşke yiyebilse ve bu kadar iştahsız olmasa. inanın tek arzum bu

Bu dediğiniz bazı bebeklerde mümkün olmuyor. Her çocuk yemiyor. Dunyanın en guzel en besleyici gıdası lavabolardan akıp gidiyor. İştahsız ikinci cocugumu büyütüyorum bir de bu seferki alerjik. Bu cocuklarda buyume daha yavas oluyor ne yazık ki ve her şeyi yediremiyorsunuz. Bu yuzden doktorlar takviye mamalar veriyor. Mesela bize süt ürünleri yumurta kuruyemiş yasak şuan. Asıl buyuten besleyen şeyler zaten yasaklı gıda. Keşke yiyebilse ve bu kadar iştahsız olmasa. inanın tek arzum bu
Benimki de prematüre zor kilo alan mamayı bile öyle iştahlı içmeyen bi kızçe. Allah yardımcımız olsun 5,5 aylık düzeltilmiş normalde o aydaki bebeler 120-150 içer herhalde benimki 70 içiyor 90 içtiği nadirdir. Acıkmaz öyle ben veriyorum işte içtiği kadar bazen 30 içiyor zilli.
Alerjik bebek çok zor ama illa alerjen içermeyen şeyler de vardır yemiyor mu hiç

Gecmis olsun alerji testi mi yaptırdınız egzema var mi bebeğiniz de

Arkadaşlar biz aptamil kullanıyorduk alerji mamasıydı sonra onu içmemeye başladı içine doktor önerisiyle vanilya karıştırıp verdim bir süre içti.Sonra onu da bıraktı.Sonra bebelac gold aldım onu hiç içmedi sevmedi.Şimdi sma aldım onu da içiremedim.Anne sütü alıyor ama fazla değil sütüm.Gece acıkıp uyanıyor sütüm yetmiyor ama mama içmiyor dişleri çıktı uzuyor o yüzden mi bilmiyorum ama psikolojim bozuldu artık.Nasıl içircem bu mamayı? Gün içinde çok iştahı da yok ek gıda konusunda.Kilosu aylardır aynı sabit duruyor.14 aylık.
Hangi gıdalara alerjisi var belli mi ?

Bizimki bagırsak tepkili alerji. Ciltte tepki yok. Kanda da cıkmıyor
Merhaba hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama benim büyük kızımda bağırsak tepkili alerji vardı proktokolit. Ankarada prof dr bülent enis şekerel’e götürmüştüm 4 aylıkken. 7. Ayında her şeyi yiyip içer hale gelmişti tüm tepkisi bitmişti.

Merhaba hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama benim büyük kızımda bağırsak tepkili alerji vardı proktokolit. Ankarada prof dr bülent enis şekerel’e götürmüştüm 4 aylıkken. 7. Ayında her şeyi yiyip içer hale gelmişti tüm tepkisi bitmişti.
İstanbuldayız ben de doktor degıstırdım. 1 aydır cerrahpasa profesore goturuyorum. Bu doktor cok daha iyi geldi. Laktoz intoleransı da varmıs bayaa. Once onu kontrol altına aldık şimdi diyet açmaya basladık yavastan. Umarım bizim de 3 4 ay içinde biter

İnşalla
İstanbuldayız ben de doktor degıstırdım. 1 aydır cerrahpasa profesore goturuyorum. Bu doktor cok daha iyi geldi. Laktoz intoleransı da varmıs bayaa. Once onu kontrol altına aldık şimdi diyet açmaya basladık yavastan. Umarım bizim de 3 4 ay içinde biter
İnşallah çok geçmiş olsun tez zamanda geçsin gitsin 🙏

Ek gıda alması gerekiyor , mamayı tamamen bırakın. Anne sütü ve ek gıda ile devam edin. Değişik şeyler hazırlayın, mutlaka bazılarını sevecektir. Hem elle yemek , yiyecekleri ellemek daha iştahlı hale getirir.

Kızım 13 aylik 9 dişi cikti simdi 4 tane daha geliyor istah gitti uyku duzeni bozuldu mamayi da zor iciriyorum sevdigi birkac corba var onlari yapip icine ekstra tadini bozmadan ne koyabilirsem koyup doyurmaya calisiyorum artk mamayla anne sütüyle doymuyor 3 ogun yemesi gerek dedi doktorumuz

X