Merhaba.2022 yılında ilk bebeğime hamile kaldım.3 ay sonra down sendromlu olduğunu öğrendim.Cok zorlu süreçlerden sonra sonra doğurmaya karar verdim.Hamileligim her günü ağlamakla geçiyordu.Doktorlar hep kötü şeyler söylüyorlardı.2023 temmuz ayında bebeğimi dünyaya getirdim.38 gün kuvezde kaldı.Ben lohusa halimle hastaneye gelip gidiyordum.Bebegim ilk zamanlar emmedi midesine hortum ağız yoluyla sokup şırınga yoluyla süt veriyorlardi. 38. gün sonunda hastaneden ciktik.Eve geldiğimizde çok mutluydum bebeğim benimleydi.Haliyle üzüntü de vardı.Down sendromlu bebeğim toplamda 6 ay yaşadı.6 ay içinde inanın çok çok zor zamanlar geçirdik .her günümüz hastanelerde idi.7 ay sonra tekrar hamile kaldım.Hersey yolundaydı ta ki 17.haftada 3 lü testi yaptırana kadar.yas riski fazla çıktı bebek tekrardan down olabilir dediler .19. haftada amiyosentez yaptırdık.3 hafta sonra on sonuçlar temiz geldi .Çok mutluydum.tibbi genetikten doktorum diğer sonuçlarında büyük olasılıkla temiz geleceğini söyledi.23. hafta renkli ultrasona girdim .bebeğimin ensesin 6.1 olduğunu ölçünün biraz fazla olduğunu söylediler.1 hafta sonra perinatolojiye gittim.Doktorum bu sefer kafasını ve karın kısmının önden gittiğini söyledi.Seker testi istedi.seker testi yaptırdım sonuçlar temiz çıktı.Genetikten başka sonuçlarda istemiş perinatolojideki doktorum.Benden fetal mr istedi.baska hastaneye gittik fetalmr için gün aldık.Bu sırada hep üzüyordu tam detaylı bir sonuç alamiyorduk.29. haftada genetikten doktor aradı hastaneye gelmemiz gerektiğini soyledi.Ertesi gün eşimle hemen hastaneye gittik tabi yikilmistik kesin kotu birşeyler diyeceklerdi. cowden sendromu olduğunu öğrendik bebeğimizde.kanser ,tümör (iyi huylu)epilepsi,otizm,makrosefali vb. Bı kaç şey daha.2.kez hamileyim ve başka bir hastalık yıkıldım tabi.gebeligi isterseniz sonlandirabilirsiniz dediler.29. haftada fetal mr çekildik.bugun fetal mr çıktı.yarin hastaneye gidip perinatolijideki doktoruma göstereceğim.cok perişan durumdayım nasıl bir hastalık neler bizi bekliyor bilmiyorum.microsefali ile ilgili çok şey var ama macrosefali ile ilgili çok bir hastaya ulaşamadım.macrosefali evladı olan anneler bana yardım ederse çok çok sevinrim.30.haftamdayim ve bebeğimi malesef istemiyorum.bu çok kotu bı duygu biliyorum ama yaşamayan kimse bilemez bunu.Aldirmak çok çok günah biliyorum ama malesef bu düşünce aklımdan çıkmıyor.İlk evladım da yaşadığım açılardan dolayı inanın ikincisi çok çok ağır geliyor. Allah'ım kimseyi evladı ile sınamasın.ben yapmam ben etmem de demesin.Cok çok zor günler geçiriyorum.Allahim bana yardım etsin bana dua edin nolur.