• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Bebeğim Küvezde ve Apneyle Başı Dertte

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sunal

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2010
178
411
303
Ankara
merhaba canlarım...ben 26 haziranda erken doğum yaptım.bebeğim 25hafta+3 günlük 840 gr.olarak hayata çok erken merhaba demek zorunda kaldı...48 gündür küvezde...600 gr.a kadar düştü..2 kez enfeksiyon geçirdi...20 gün ağızan solunum cihazına bağlı kaldı...şimdi burundan cihaza bağlı...bir ara tamamen ayrıldı ama apneleri yüzünden tekrar burundan oksijen alıyor...şu an kilosu 1210 gr...anne sütü alıyor çok şükür...ama 3/4 gündür kilo veriyor..1270 gr.dan 1210 gr.a düştü..dr.lar apnesine bağlıyorlar...beslenmeside apnesi olunca azaltılıyormuş....bebeğimi kucağıma almayı,emzirmeyi o kadar istiyorumki...şimdiye kadar 3 kez alabildim..ama hemen satürasyonu düştü...aynı sorunu yaşayan anneler tecrübelerinizi paylaşmak isterim...Rabbim şifa bekleyen tüüüm yavrularımıza şifa,,,annelerine de sabır versin...

allahım size ve bebeğinize uzun ömürler versin işallah sağlığına bir an önce kavuşurda sizde bebişinizle doyasıya sarılır koklaşırsınız allah şifa versin

sizin halinizi okuyunca kendime kızdım meğer ne kadar şanslıymışız ben ve kızım şu anda kucağımda uyuyor umarım bu anı sen ve bebeğin bir an önce sağlıkla yaşarsınız:)

maşallah bebğine çok küçük doğmasına rağmen çok iy kilo almış kendini sakın üzme bebeğin için kendine ve sütüne iy bak apneleri ve solunumu sorun etme benim oğluşum daha büyüktü 30 haftalıktı ama bizimkilerinde bu tür apne ve solunum sorunları ve ekstra sorunları çok oldu ama hepsi geçiyo inşallah sağlıklı bi şekilde yakın zamanda kucağına alırsın bebişini annesi dediğim gibi bebğin gerçekten güzel ilerlemiş bundan sonrasıda öyle devam eder burda aynı haftada 3 aydan fazla kalnlalr duyduk ama onlara göre daha iy ilerlemiş moralini iy tut bizde aynı dönemlerden geçtik ama bak 16 ay sonra yinede buraları merak ediyoz unutulmuyo ama zaman çok hızlı geçiyo suan oğlum kocaman oldu yaşıtlarını yakaladı yetişemiyom çok yoruluyom sende aynı şeyleri yaşayacaksın annesi ALLAH yardımcınız olsun

amin canım.....bebeğim gerçekten çok mücadele ediyo maşallah....ama hastaneye gittiğimde son 3 gündür apnesi benim yanımda oldu....çok korktum..dr.lar beyin gelişimiyle ilgili olabilir dedi..inşallah büyüdükçe geçer.....ömer eymen benim 2. oğlum...11 yaşında bir oğlum daha var....bu 7.hamileliğimdi....arada 3 düşük 2 erken doğum var....50 gündür benim kanamam kesilmemişti....bugün dr.a gittim..içerde parça kalmış...küretaj dedi....özetle anlatıyorum ama inanın....bebeğimin şu an yaşıyor olması bizim için mucize....inşallah sağlıcakla kucağıma almak nasip olur....ayrıca oğluna da çok sevindim ...rabbim tüm evlatlarımızı sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin.....

ıns tutunacak canım bebegın hayata ..apne zaten beklenen bı durum genelde ...toparlandıkca daha ıyı nefes alıcak...abısıne gelır ıns mınık kardes..sutun olsun bolca moralını yukesek tut dol dua canım

geçmiş olsun arkadaşım benim oğlumda 26 haftalık 650 gr olarak doğdu, 25 gün ağızdan 15 gün burundan, yaklaşık 1 ayda küveziçi oksijen aldı , 112 günde hastanede kaldı, ama şuan çok şükür evde 11 aylık oldu, merak etme oğlun toparlayacak, sen anne sütünü ihmal etme canım, nerede hangi hastanede yatıyor, oğlum 585 gr lara kadar düştü ama şuan 7 kilo civarı göreceksin bak, burdan 1-2 yıl sonra oğullarımıza yetişemiyoruz, çok yaramazlar diye serzenişte bulunacağız, dua ile kalın, oğlum zekai tahirde yatmıştı, eğer orada ise orada o kadar çok bu durumda çocuk varki heps,de hayata tutunmuş çok şükür senin oğlunda tutunacak

Son düzenleme:
hacettepe üniversitesinde yatıyor....sizde bayağı sıkıntılı günler yaşamışsınız canım....ama sonu güzel olmuş....inşalllah bizim de öyle olur....süt sağmaya devam ediyorum...üzüldüğüm günler gerçekten sütüm çok azalıyo....ama zorluyorum kendimi..4/5 saate bir sağıyorum....inşallah burdan bende size hastaneden çıkıp eve geldiği günü,evdeki günlerimizi haber vermek isterim...inşallah nasip olur...

bebeğim bugün 1480 gr....apneleri sık olmasa da devam ediyor.dün kan verildi..kansızlık da apne yapıyormuş...hastanedeki 56.günü.....mutlu sona yaklaşmaya az kaldı gibi bir his var içimde.....inşallah...

maşallah bebişimize epey toparlamış yakın zamanda seni yanına çağırırlar dediğin gibi apneler kansızlıklada artabiliyo ya da devam edebiliyo ben hastanede kalırken bi kaç çocugunda kanla gayet apneleri azalmış ve bebğin beslenmesini solunumunu da olumlu etkilemişti benim oğluşumada vermişlrdi inşallah seninkinede iy gelir

Son düzenleme:
maşallah bebişimize epey toparlamış yakın zamanda seni yanına çağırırlar dediğin gibi apneler kansızlıklada artabiliyo ya da devam edebiliyo ben hastanede kalırken bi kaç çocugunda kanla gayet apneleri azalmış ve bebğin beslenmesini solunumunu da olumlu etkilemişti benim oğluşumada vermişlrdi inşallah seninkinede iy gelir

inşallah canım....gittikçe heyecanımız artıyor.....hep eve gelişini hayal ediyorum...şu an öyle bir şey yok tabi...dr.lar apnesinin tamamen bitmesi gerektiğini söylediler.Rabbim tüm bebeklerimize sağlık versin...bu site bana moral kaynağı oldu....herkes neler neler yaşamış....bazılarını hüzünle bazılarını sevinçle,ümitle okuyorum... sizin deneyimleriniz çok önemli...damdan düşenin halini ancak damdan düşenler anlıyor...

canım merak etme toparlıcak ıns..benımkılerde aynıydı kan aramaktan bıkmıstım bı tanesıne ..cok zor o zaman daha ıyı anladım kan ne kadar onemlı ..dedıgın gıbı dusenı dusen anlar ve uç ay bekledım kuvez kapısında...rabbım tum annelerın yardımcısı olsun ..sen yetrkı sutunu taze tut annesı gelecek melegın eevıne

canım merak etme toparlıcak ıns..benımkılerde aynıydı kan aramaktan bıkmıstım bı tanesıne ..cok zor o zaman daha ıyı anladım kan ne kadar onemlı ..dedıgın gıbı dusenı dusen anlar ve uç ay bekledım kuvez kapısında...rabbım tum annelerın yardımcısı olsun ..sen yetrkı sutunu taze tut annesı gelecek melegın eevıne

inşallah canım...sen de çok sıkıntılar yaşamışsın...ama sonu şükür güzel olmuş...inş.bizim de öyle olur....bugün bebeğimi çok halsiz gördüm...dün de öyleydi...sanki gözünü uykudan açamıyor gibi...dr. a söyledim.kan tahlili istedi...bu arada dr. solunum cihazlarıyla eve taburcu etmek istediklerini söyledi...çok şaşırdım....evde de apnesi olursa ben ne yaparım.....bu arada doğumda parça kaldığı için perşembe ben kürtaj olucam..genel anesteziyle yapılcakmış..o da ayrı bir sorun...benim anlamadığım kilosu 1.5 kg. olduğu için sağlığı tam yerine gelmeden neden acele ediyorlar..enfeksiyon kapmaması içinse doğru....ama bilmiyorum....kafam çook karışık...hem eve gelmesini çok istiyorum hem de korkuyorum....evde ilk günler nasıl olur acaba....dr.a biraz daha kalsın mı desem...önerilerinizi bekliyorum.....

valla canım bana sorarsan orda kalsın derım ben da demıstım acele etmıyorum dıye dr zaten ıkı kılo olana kadar vermedı hıc bırını daha kucukkı ve dedıgın gıbı bısey olsa hemen hemsıreler mudahale edıyo bence ra-ıca et ıyıce toparlasın bebegın tahlıller bakalım nasıl cıkacak cok ılgınc ya benım dr ıkı kılo oldukları halde bıle mırın kırın yapmıstı neden verıyolarkı hem sende toparlan ıyuce söle amelıyat olucam de ..ıns hemen toparlar bebegın gelır sana ama gelse bıle korkma derım cok guclu oluyolar ıns hersey ıyı olur

Öncelikle çok çok geçmiş olsun demek istiyorum. Herbirimiz ayrı ayrı bu süreçlerden geçtik. Sanırım en fazla bu sıkıntıyı ceken annelerden biri de benim. Benim kızım da 5 ay küvezde kaldı. Solunum cihazına baglı olarak ve eve de oksijen desteğiyle cıktık. Odası tam bir hastane gibiydi. Oksijen konsantratörü, nebulizatör, Aspirasyon cihazı, Oksijen tüpü.. ve ayrıca biz kendimiz saturasyon cihazını da almıstık, oksijen degerlerini görebilmek ve ayarlamayı yapabilmek için. Benim kızımı da doktorlarımız eve oksijen desteğiyle cıkarmıstı. O yüzden senin korkularını yaşamış biri olarak çok iyi anlıyorum. Ama inan onun varlığı sana öyle bir güç verecekki, herşeyi unutacaksın.Doktorlar hastane enfeksiyonu kapmasından korktuklarından ve de hastanede sadece belli nebulleri verdiklerinden bizlerinde aynı işlemi yapabileceğimizi düşündükleri için bu şekilde cıkarıyorlar. Burada dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar olacak. En bastada misafir kabul etmemek ve sterilizasyon.. Ortam steril olmalı. Sık sık eller yıkanacak ve maske ile evde dolaşılacak.. Ama inan gözünde büyüttüğün kadar olmayacak hiçbirsey. Zaten bir süre sonra insan o şekilde yaşamaya alışıyor. Elbette zorlu bir süreç ama hepsine değer. Eve oksijen desteğiyle cıkmıs biri olarak bana sormak istediğin birsey varsa elimden geldiğince tecrübelerimi ve bilgimi paylaşabilirim..

Küvezde bebeği olan tyüm annelere Allah sabır versin, yavrularımıza da sağlıklı uzun bir ömür...

valla canım bana sorarsan orda kalsın derım ben da demıstım acele etmıyorum dıye dr zaten ıkı kılo olana kadar vermedı hıc bırını daha kucukkı ve dedıgın gıbı bısey olsa hemen hemsıreler mudahale edıyo bence ra-ıca et ıyıce toparlasın bebegın tahlıller bakalım nasıl cıkacak cok ılgınc ya benım dr ıkı kılo oldukları halde bıle mırın kırın yapmıstı neden verıyolarkı hem sende toparlan ıyuce söle amelıyat olucam de ..ıns hemen toparlar bebegın gelır sana ama gelse bıle korkma derım cok guclu oluyolar ıns hersey ıyı olur

canım dün gece tekrar hastaneye gittik...apnesi azalmış sadece satürasyonu düşüyormuş geri de kendisi toparlıyo....küvez içi oksijene geçmişler...bu arada bebeğimin adını hemşireler apnecan koymuşlar...:)))biraz daha iyi gördüm bebeğimi dr.lara ameliyatımı söyledim...onlar da malzemeleri temin etmeniz falan biraz daha sürer dedi...mümkün olduğu kadar hastanede kalması için uğraşıcaz...zaten evde hiç bir hazırlığımız da yok...dün ilk defa bebeğimize body,zıbın falan aldık...çok mutlu olduk...10 yıldan sonra yeniden mucize bir şekilde anneliği tatmak çok güzel.çok şükür....maşallah kızların da çok tatlı.Allah bağışlasın...

Back
X