• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğim Kum Döküyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kelebek1978

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
367
10
643
10 gündür bebeğimin çiş sayısı azaldı çok terlediği için fakat ilk 6 ay anne sütü verildiği için su vermedim gece nerdeyse 12 saat bezi kuru kaldı.götürdüğüm profosör izmirin en iyi doktoru ege üniversitesinde çalışıyor. klima şart bebeğin kum döküyor dedi.kumuda bezinde sen şeffaf kristaller olur sen onu bezden gelir sanırsın dedi su vermeyede gerek yok dedi fakat bebeğim 24 saatte 5 kere idrar yapmaya başladı. annem bebeğime su verince idrar miktarı arttı.doktorun dediği yaz bebeklerinde böbrek sorunları çok olurmuş arkadaşlar sizce saçma değilmi su verip idrar miktarını arttırmak daha doğru değilmi.neyse şu an doktoru dinlemiyorum çok olmasada su veriyorum toplamda 50 yada 70 ml falan.sizlers u veriyomusunuz arkadaşlar?sizdede bebeğinizin bezinde kristaller varmı? ben sadece anne sütüyle besliyorum.

kimsenin bebeğinin bezinde kristale benzeyen şeyler yokmu arkadaşlar.

merhaba
benimde 4 aylık bebegim. anne karnında bobrek genslemesi vardı oyuzden dogudundan beri kontroldeyiz. 1ay kontrol ultrasonunda sag bobrekte 2mmlik tas var dediler 4ayda ultraonsda tas degil ama kristallesmeler var her iki bobrekte dediler. oncesinde cocuk drumuza bezinde deigilde bezinin ust kısmında deride kristaller buldugumu soyledim eger rengi seffasa normal dedi.. belki de kum dedikleri kristallesmedir.
ultrasonu ceken dr ek gıdaya gecicnde meyvelerde birlikte bunlar da gidebilir dedi ama bize her 2 drda bolsu dedi ha buarada cocuk nefroluguna da gittik oda su dedi. biz agırlıklı mama alıyoruz ama emiyorda.
idrarda kalsiyuma da bakıldı yuksek cıktı bizde simdi ek gıdaya gectigimizde kalsiyum acısından denegli bseyler yiyecekmis. ayrıca biz kalsiyum fazlalıgı yuzunden d vitamini de cok kullanmadık...
gecmis olsun insallah en yakın zamanda gecer
bence su ver ihmal etme havalarda cok sıcak...

merhaba
benimde 4 aylık bebegim. anne karnında bobrek genslemesi vardı oyuzden dogudundan beri kontroldeyiz. 1ay kontrol ultrasonunda sag bobrekte 2mmlik tas var dediler 4ayda ultraonsda tas degil ama kristallesmeler var her iki bobrekte dediler. oncesinde cocuk drumuza bezinde deigilde bezinin ust kısmında deride kristaller buldugumu soyledim eger rengi seffasa normal dedi.. belki de kum dedikleri kristallesmedir.
ultrasonu ceken dr ek gıdaya gecicnde meyvelerde birlikte bunlar da gidebilir dedi ama bize her 2 drda bolsu dedi ha buarada cocuk nefroluguna da gittik oda su dedi. biz agırlıklı mama alıyoruz ama emiyorda.
idrarda kalsiyuma da bakıldı yuksek cıktı bizde simdi ek gıdaya gectigimizde kalsiyum acısından denegli bseyler yiyecekmis. ayrıca biz kalsiyum fazlalıgı yuzunden d vitamini de cok kullanmadık...
gecmis olsun insallah en yakın zamanda gecer
bence su ver ihmal etme havalarda cok sıcak...
canım acil şifalar diliyorum bebeğine.bilmiyorum götürdüğüm prof oda sıcaklığını 23 derece yap Nurse Harvey's ver idrarı artacak dedi ama önce klima yoksa bu işe yaramaz dedi.idrar tahlili bile istemedi.
izmirde havalar serinledi idrarı arttı ama hala kristaller var.çok üzgünüm:

Back