• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğim konuştu....

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

elif445

anne
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2007
4.654
6
116
Kütahya
Kızlar merak ediyordum acabane zaman heceleyecek diye 5 buçuk aylıkken anne ve buba dede demeye başladı ama arada çıkarttırıyor bazende başka şeylerde diyor anlaşılmıyor ...

anne baba dede mama meme didi aga annenne gogo gigi gibi kelimeleri sayıklıyor bizimki ama bilinçli olarak sadece mama diyor mama sandalyesine oturunca mama mama diye bağırıyor diğerleri haybeden bi de geçen gün elm yiyordu elma elma diye 5-6 kere söyleyince o da eemaaa diye bağırdı ama tesadüf de olabilir bu arada bişeyi çok tekrar edersen hafızaya alıveriyorlar seneler önce teyzeme tezini yazarken yardım ediyordum o bana okuyor ben de bilgisayarda yazıyordum o zamanlar ortaokula gittiğimden hatalı olmasın diye teyzem her noktalamayı ve satırbaşını söylüyordu kızı da 8-9 aylıktı sürekli satırbaşı satırbaşı dedği için bir gün kızı satırbaşı diyiverdi kulağımla duymasam inanmam ama teyzemin kızının ilk sözcüğü satırbaşı oluverdi edebiyatçı teyzem yüzünden

bizimkide 2 aydır anniyy babababa dededede pırttttt diye tuhaf sesler cıkarmaya başlası biz 8.5 aylığız :)))) bide acıktğı zaman mammm mammm diye ağlıyo cok tatlı oluyo

benim oğlum da bilinçli olarak mama diyor bi de evde kedi var ve sürekli söylediğimiz için öğrendi edi tsiiii diyor onu görünce:)

benim oğlum 7 aylık ve da da buuu buu gibi sesler çıkarıyor...hamm yapıyor yemek yedirirken...hepsi o kadar :)

benim oğlum 10 ayılk 5 aylıktı sanırım baba dedi hep de diyo malesefe
1 hafta öncesine kadar anne memme demeye başladı
herkezin içinde diyo utanıyorum bazen
abba diyo bana ama anne demiyo
sadece acıkınca anne memme diyo ama anneyi çoğunlukla kullanmıyo
dede diyodu onu da epeydir demiyo
çok şeker ama ya çok çok çok sevyiroum onu ve çok özlüyorum

bizimkide ben gelince annnne diyo kalın kalın biri gidince gitti adını söylüyo dede mama babasına dada suya buffff diyo bebeğinin adı ayşe onu söylüyo derdini anlatıyo artık olmadı parmağıyla gösteriyo istediğni :D

Back