Bebeğim koltuktan düştü :(

Cok çok geçmiş olsun.doktara götürün mutlaka.
3 aylık bebek dönme çalışmalarına başlamıştır, yüksek bir yerdeyse mutlaka yalnız bırakılmaması gerekenir.lütfen ama lütfen buna çok dikkat edin.
Bu bebek düşmelerine ne kadar uzuluyorsam bir o kadar da anne babaya kızıyorum açıkçası.

Cok çok geçmiş olsun.doktara götürün mutlaka.
3 aylık bebek dönme çalışmalarına başlamıştır, yüksek bir yerdeyse mutlaka yalnız bırakılmaması gerekenir.lütfen ama lütfen buna çok dikkat edin.
Bu bebek düşmelerine ne kadar uzuluyorsam bir o kadar da anne babaya kızıyorum açıkçası.
Bende istemezdim oyle olmasini icim parcalandi :KK43: Halbu ki koltuk oldukca genis nasil dustu bnde anlamadim. Olacagi varmis rabbim beterinden korusun. Ders oldu artik yere yada besigine yatiririm.

Benimde kızım 3 aylık. Allah bagislasin. Peki uykusu geldiği halde aglamiyormu bir tepki vermiyormu? Ilk bebegim benimde 3 aylıkken düşmüştü.ama acemilik işte nezaman dönmeye başlayacağını hiç bilmiyordum. Ani bir davranıştı benim için. Şimdi bu 2.ve asla koltuk vb.seylerde yatirmiyorum çünkü nezaman döneceğini artık tahmin ediyorum. Üzülmeyin olur öyle .ama kendi doktorunuz yoksa en azindan bir sağlık ocağıni arasaydiniz. Eğer aramadiysaniz arkadaşım sağlık ocağında bebek hemşiresi arayıp sorabilirim sizin için. Kimse isteyerek yapmaz cnm.acemilik olmuş biraz.daha dikkat edersin artık zaten.

Benimde kizim 4 aylikken ilk defa donup koltuktan dusmustu.Kafasini vurmadigini gordugum halde aglaya aglaya dokta goturdum.Orda 4 saat falan beklettiler sukur bisey olmadi.Bence doktora gidin icinz rahatlasn

Benimde kızım 3 aylık. Allah bagislasin. Peki uykusu geldiği halde aglamiyormu bir tepki vermiyormu? Ilk bebegim benimde 3 aylıkken düşmüştü.ama acemilik işte nezaman dönmeye başlayacağını hiç bilmiyordum. Ani bir davranıştı benim için. Şimdi bu 2.ve asla koltuk vb.seylerde yatirmiyorum çünkü nezaman döneceğini artık tahmin ediyorum. Üzülmeyin olur öyle .ama kendi doktorunuz yoksa en azindan bir sağlık ocağıni arasaydiniz. Eğer aramadiysaniz arkadaşım sağlık ocağında bebek hemşiresi arayıp sorabilirim sizin için. Kimse isteyerek yapmaz cnm.acemilik olmuş biraz.daha dikkat edersin artık zaten.
Allah razi olsun sizden. Yorumlari okudumda cok uzuldum. Burada isin ne diyen bile olmus. Evet belki doktor degiller ama yinede yardim almak istedim. Esim yoktu birinci sinifa giden oglum var okuldan gelmesine az kalmisti. Goturemedim doktora...Allah korusun kafasinda kanama vucudunda morluk olsaydi zaten bir dk beklemez dagi asar yine giderdim doktora...

Benim kızım da 2.5 aylikken dusmustu hem de koltuktan da degil daha yüksekten.
Doktorumuz (amcasi) gozde kayma, kusma, halsizlik, uyku hali yoksa goturme bos yere demisti ve 4 saat uyutmamistik, bisey olmadi cok sukur ama kafayi yiyecektim. dusmesine neden olan da kardesimdi, benden cok o uzulmustu.

Kadın buraya yazmışsa korkmuştur,birinden 'benimki de düştü bisey olmadı'yı duymak istiyordur.Ama bayılıyoruz 'kanepede ne işi vardı,doktora götüreceğine buraya mı yazdın'diyerek onu daha da çok üzmeye.Biz kadınlar neden böyleyiz anlamıyorum.
Aylar önce ben de böyle bir konu açmıştım ve benzer yorumları almıştım.Hatta başlıgımi begenmeyen bile olmuştu.
Şu an ne haldesiniz cok iyi anliyorum.Bebeginizin yuzune bile bakamiyorsunuz muhtemelen.Sanki 'beni neden daha iyi korumadin'diyor gibi hissediyosunuzdur.Doktora mutlaka götürün.Biz götürdügümüzde kustu mu diye sordu,gözlerinde kayma olup olmadigina baktı.Yatar vaziyetten oturur vaziyete getirdi.Çok şükür birseyi yoktu.Allah hepimizin yavrusunu korusun.

Şimdi nasıl aradinizmi doktoru.benimde 2.sinifa giden bir kızım var onun gelmesini beklerken başıma böyle bişey gelse ve eşim yanımda olmasa napardim bilemiyorum. Birakicak güvencek kimse de olmayınca .anlıyorum. Ama dedigim gibi bi bilgi alın enazindan ve arayabilirim şimdi arkadaşımı isterseniz

Bende istemezdim oyle olmasini icim parcalandi :KK43: Halbu ki koltuk oldukca genis nasil dustu bnde anlamadim. Olacagi varmis rabbim beterinden korusun. Ders oldu artik yere yada besigine yatiririm.

Tabiki.kim ister.benim kızımda 13,5 aylık. O aylardayken ben yere battaniye seriyordum düşme riski olmuyordu.sizde deneyin.eger yeni yeni dönmeye başladıysa battaniye tam o fıstıga göre. Simdi nasıl iyidir inşallah ?

çok geçmiş olsun.şuanda bebek nasıl? iyidir inşallah.
benimde 3 aylık yeğenim var.bu konuyu görmem ve okumam iyi oldu.ilk çocuk olduğu için bizde acmiyiz ve sürekli koltuğa falan koyuyoruz ve yanından ayrılıyoruz.demek ki yaptığımız çok korkunç birşey.heran başına birşey gelebilir allah korusun.hemen ablama söyleyeyim dikkat etsin.
tekrar geçmiş olsun ama yinede doktora git.:KK43:

Slm bayanlar kizim uc aylik ve gunduz uykusu hic yok denecek kadr az. Ayagimda sallayip koltuga biraktim, islerimi yapmak icin mutfaga girdim. Yaklasik 15 dk snra yavrumun ciglik atmasi ile odaya girdim bi baktim cocuk yerde cirpiniyor. Hemn kucagima aldim o an kac kez Allah dedim bn bile hatirlamiyorum. Neyseki kucagima alir almaz sakinlesti. Aradan bir saat filan gecti suan keyfi yerinde fakat gozlerini ovuşturuyor uyumasinda bi sakinca var mi? Icim icimi yiyor yinede bi doktora gotursem mi diye...Allah korusun kafa bu hafife alinmaz. Cunku sirt ustu dusmus kafasinin arkasi hafiften sismis suan uyutmamak icin direniyorum. Ne dersiniz ne yapayim? Rabbim kimseyi evladi ile sinamasin. Allah korusun bi terslik olursa ne gibi belirtiler gosterir yardim edin lutfennn...

Ne gibi belirtiler gösterir tam olarak bilemiyorum.
Bende kardeşimi betona kafa üstü düşürmüştüm küçükken.
Şişmişti bir şey olmamıştı ama ya olursa?
Riske atılacak bir durum değil.
Beklemeniz hata.
Doktora gidin, bir şey kaybetmezsiniz.

Kanepeye bırakırken etrafına sandalye, minder koymayı ihmal etmeyin.

Lutfen cocuklarinizi korumali yuksekte (bebek besigi gibi) veya yerde yatirin. Yani dusmek gibi bir risk olmasin. Cocugun donebilip donmemesinin onemi yok. Boyle bir riskin alinmamasi lazim, net olarak. Koltuk tepelerinde cocuk birakilmasi beni deli ediyor.

Bu dusmesi icin doktora goturmenizde yarar var tabii ki.

X