Bebegim kolik mi? lutfen yardim

bboobbeepp

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2018
363
342
103
31
Kizlar merhaba,

O kadar caresizim ki buraya yazmak istedim. Cok zor bir dogum gecirdim, derin dikislerim var dahasi vajinamin icimde gazli bezli unutuldu ve 25 gun icimde kaldi. 1 aylik bebegim var. Surekli huzursuz, agliyor. Ne yapsak ise yaramiyor. Gaz cikartiyor, aa gazi varmis megersem ondan agliyormus diyoruz 2 dk sonra yine agliyor. Uykuya cok zor daliyor. 5 saat uyumadan kalabiliyor artik bu sefer ikinci mama saati gelmis oldugu icin karnini doyuruyoruz her seye yeniden basliyoruz. Huyu degisir mi? neler yapmak lazim, bir cozumu var mi? artik bikmis ve cok yorulmus durumdayiz.

Allah kolaylık versin. Büyük ihtimalle gaz sancısı vardır. Probiyotik kullanıyor musunuz bebekte? Gaz damlası? Bizde ağlamanın çoğunlukla sebebi açlık oluyordu. Bazen de bir sebebi yok ya da anlaşılmıyor. Ama geçiyor. İlk günler alabildiğiniz tüm yardımı talep edin etrafınızdan.

Merhaba benim de bebegim 24 gunluk. Ilk gunler rahat yatti ama son 3 gundur gece gunduzunu kariştiriyor. Gece 3te uyanip oglen 12de uyudu mesela bugun. Ve kakasini çogu zaman gece saatlerinde yapar. Işik açikken uyumak ister kapaliyken uyanir. Gazi var evet ama damlalar masajlar derken hafifletmeye çalişiyorum. Bir ara her akşam banyo yaptiriyordum en azindan şampuanlamasam bile suya daldirip çikariyordum gece rahat yatiyordu. son gunler çok yorgunum diye yapamadim. Ama akşam banyosu duzenine geri donucem. Bence siz de deneyin. Gaz masajlari yapin ama aç karina. Emziriyorsaniz her 10 dakdan bir sirtina hafif vurarak geğirmesini saglayin. Onden çenesini kavrayip biraz başini yukari kaldirirsaniz daha rahat çikiyor mide gazi. Çikarmazsaniz bir kaç saate mide gazi bagirsaklara geçer ve kivrandirir. Mama veriyorsaniz mamayi degiştirin belki faydasi olur. Sut veriyorsaniz kimyonlu çay için. Bir de bebekler sadece gazdan aglamazlar. Benim bebegimin burnu çok fazla tikaniyor. Damla kullaniyorum ve her gun gunde iki defa byrnunun içini sivri olmayan ve zararli olmayan birşeyle temizliyorum. Baya baya şeyler çikiyor ve rahatliyor bebegim. Evi kesinlikle sicak tutmayin. 25 26 derecede bir tulumla yatirtin. Çok agladigi sirada mutlaka açik havada dolaştirin. Bezini surekli degisin ve her degisimde birakin biraz hava alsin hemen kapatmayin. Ve bezi boş bağlayin. Giyimi de rahat olsun. Sıkmasin bedenini. Ben naturamisse marka pisik kremi kullaniyorum bebegimin poposu sayesinde bembeyaz. Hem de nerede kizariklik gorursem suruyorum aninda kurutuyor. Yani yaptiklarim bunlar. Siz surekli her altini açtikta masaj yapin aglasa da kizarsa da

Ben kolik bebek büyüttüm söyledikleriniz kolik bebek özelliklerine uyuyor maalesef. Gaz çıkartmsdı rahat etmesi anlamınada gelmiyor yeni gaz hemen oluşuyor bağırsakları ince olduğu için ve sancısı geçmeden devam ediyor ben oğlumun 10 dk boyunca durmadan gaz çıkarttığını biliyorum. Kaç defa gece yarısı bile doktorlara taşınırdık ağlama krizlerinden korkup 4. Ayda azaldı 8.ayda tamamen geçti diyebilirim. Biraz haraketlenince düzeliyorlsr size bolca sabır diliyorum ben birgün saymkştım 40 saat hiç uyumadan durmuştum. Allah yardımcınız olsun zor süreç geçiyor ama biraz sabır etmeniz lazım

Açlık durumu yoksa,bir fiziksel problem yoksa azalıyor zamanla..bende 3 aydan sonra azalmıştı..ben ılık banyo yaptırırdım, suda çok rahatlardı..ayaklarina ve karnına masaj da iyi gelirdi..çok zor bir dönem, hele ki uykusuzluk insanı harap ediyor,ama hepsi geçiyor..bebek uyuduğunda bütün işi bırakıp siz de uyuyun bence..

Şu gazlı bez olayı geriyor beni nasıl yaparlar böyle hata özellikle unutulmuş mu diye gidip muayene olcan valla ne olur ne olmaz hayatına mal olabilir

Merhaba bebeğiniz dış dünyaya adapte olmaya çalışıyor. Bol bol ten tene temas edip sevip okşayın. Bebekler sünger gibidir annenin ruh halini emerler dolayısıyla siz sakin kalmaya çalışın.Gün içerisinde destek alabileceğiniz biri varsa bir kahvelik nefes alanı yaratmaya çalışın. Bebekle beraber banyo ve banyo sonrası masaj onu çok sakinleştirecektir. Kucakta uyumayı çok severler. Sling tarzı bir şey alıp gün içinde o sizin kucağınızda uyurken işlerinizide halledebilirsiniz. Bir de işin fiziksel boyutunada bakın. Odanın nem ve ısı dengesi bebeğin kıyafetleri aynı zamanda her gün serum fizyolojik ile burun açma yapabilirsiniz Bir de şöyle bir ses videosu atacağım genelde bununla sakinleşir uykuya dalarlar. Bunuda zor krizli anlarınızdw açıp dinletebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…