Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
herşey güzel olacak...
Kayıtlı Üye
40 günlük bebeğim kakasını yaparken renkten renge giriyor kabızlığı yok kıvamı iyi ama gaz çıkarma sorunumuz var ne kadar omuzumuzda tutsakta ağızdan gazını çok nadir çıkarıyor. kendini sıkmaya başladımı ayak hareketleri yapıyorum ve pıt pıt gazını alttan çıkarıyor ama buda herzaman olmuyor. elma yağı kaka yapmasını kolaylaştırır dediler denedim pek faydalı olmadı poposuna zeytinyağı sürdüm aynı şekilde devam etti kulak çöpüyle poposunun içine sürdüğümde o an rahat kakasını yaptı ama onada alıştırmak istemiyorum. ilk başlarda korktum bişeymi var acaba diye ama forumda normal olduğunu duyunca biraz rahatladım ama etrafımda bebeğimin kıvrandığını görenler normalmiş gibi davranmıyorlar herkes niye zorlanıyor bebeğin diyorlar problemmi var acaba doktora götürmelimiyim? doktorda metsili yazıp gönderecek biz zaten kullanıyoruz ne yapmalıyım şaşırdım
allah bahtını açık etsin , analı babalı büyüt güzelim...
ıkınması normal canım, sen etrafına bakma, benim oğlum hala ıkınıyor, zor kakasını yapıyor, bu sütünün yaradığından ve bağırsak sisteminin henüz gelişmediğinden kaynaklanıyor.
bende başlarda çok endişelenmiştim ama duydukça rahatladım ve şimdi karnının üstüne bir bacağımın üzerine yatırıyorum ve sırtını sıvazlıyorum ve bu şekilde çok rahatlıyo,ayrıca karnını ovalayarak bacaklarını karnına doğru bir kaç saniye bastırdığında da çok rahat ediyor ve hemen gaz çıkartıp kakasını yapmaya başlıyor.
denemeni tavsiye ederim...
herşey güzel olacak...
Kayıtlı Üye
amin çok teşekkür cümlemizin inşallah
içim rahatladı vallahi doktora götürerek bebeğimi yormak istemiyorum zaten benim kızım karnının üstüne yatmayı hiç sevmiyor ama ayak hareketi yaptırıyorum bende rezene ve kimyon içiyorum umarım faydalı olur...
düzelir güzelim, geçer merak etme...
sen sadece sakin ol, benim hatama düşme... şimdi öğendikçe kendi kendime hayıflanıyorum, bir ara gaz yüzünden bebeğimle bende ağladım, meğer ne yanlış davranmışım... bebeğim bunu anlıyabiliyormuş... :)