bebegım kılo almıyor

Meyvan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
5
0
86
Diyarbakır
meraba kızlar.bebegım dogumda 2,750 gr dı.su an 40 gunluk olup 4,400 gr kıloda.
doktorum kılosu az gelısmesı yok dedı.ne yapmam gerek ,sadece sut verıyorum mamaya gecsem mı?

doktorum kılosu az gelısmesı yok dedı.ne yapmam gerek ,sadece sut verıyorum mamaya gecsem mı?

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun. Bebeğin 2750 doğmuş ve doğumdan sonra 250-300 gr kadar verirler 2500 düştüğünü varsayarsak ilk bir ayda 1, 5 kilo almış olsa 4 kilo eder son 10 günde de kalan 400 gr almış diyebiliriz. Bakıldığında kilo alımı iyi gibi ama doktorun söylediği geçerlidir tabi. Doktorunuz ne önerdi peki? Daha sık emzirmeyi dene istersen valla ben 2 saatte bir emzirme kuralına uymadım bebeğim her ağladığında sık sık emzirdim bazen 15 dk da bir. Sütüm yetmediği zaman da mama hep verdim.

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun. Bebeğin 2750 doğmuş ve doğumdan sonra 250-300 gr kadar verirler 2500 düştüğünü varsayarsak ilk bir ayda 1, 5 kilo almış olsa 4 kilo eder son 10 günde de kalan 400 gr almış diyebiliriz. Bakıldığında kilo alımı iyi gibi ama doktorun söylediği geçerlidir tabi. Doktorunuz ne önerdi peki? Daha sık emzirmeyi dene istersen valla ben 2 saatte bir emzirme kuralına uymadım bebeğim her ağladığında sık sık emzirdim bazen 15 dk da bir. Sütüm yetmediği zaman da mama hep verdim.

sağolun.doktor sıks sık emzır dedı ,sutun yetmıyorsa mama önerdı.ancak esım mama kullanmama ızın vermıyor.ılk 6 ay boyunca mama kullanamayacagım.baska bır sekılde sutumu nasıl arttırabılırım .bılgılerınız ıcın tesekkurler.

sağolun.doktor sıks sık emzır dedı ,sutun yetmıyorsa mama önerdı.ancak esım mama kullanmama ızın vermıyor.ılk 6 ay boyunca mama kullanamayacagım.baska bır sekılde sutumu nasıl arttırabılırım .bılgılerınız ıcın tesekkurler.

canım doktor mama önerdiyse geç eşin izin vermesiyle ilgili bir durum değil bu. sütün çok olması değil kalitesi de önemli. dere otu bulgur falan arttırıyor diyorlar ama en önemlisi su.

Ah şu erkekler :) benim eşimde hep kızdı mama veriyoruz diye ilk zamanlar valla onunla tartışacak durumda olmadığım için gizli gizli verdim. Sonra yavrusunu kurtlara kaptırmak istemeyen leopar ana misali bir gösterdim tırnaklarımı kendisi eliyle hazırlayıp getirmeye başladı :) şaka bir yana sütünü arttırabilirsin tabi benim 3 ayda anca çoğaldı ilk iki ay hep azdı. Etraftaki insanların mama verme biberona alışır seni emmeyi bırakır gibi sözlerine kulak asmadım mama takviyesi yaptım hiçte bişey olmadı 6.ayımız bitiyor maşallah hala emziriyorum hala da mama da veriyorum ek gıdaya da geçtik tabi.

Back