• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler bebeğim kilo almıyor....

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

poyrazsel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2008
69
0
86
42
Kocaeli
Arkadaşlar, bebeğim 33 haftalık doğdu. İlk bir ay kilo almadı. Sonra almaya başladı. Doktor bir ayda bir kilo alır yaklaşık plarak demişti. Ama son on gündür sadece 50 gr almış, şimd de mama takviyesi yapmak zorundayız dedi. Çok endişeliyim. Hemen herkes mamaların zararlı olduğunu anne sütünün bile değerini bozduğunu söylüyor. Ne yapmalıyım bu durumda? Preaptamil verdi doktor mama olarak. kafam çok karışık. Fikirlerinizi bekliyorum.

evet ya az almış maesef canım. drun n deyise onu yap.. bunca kullananalar var mama ne yapalım aç kalıp büyüymemindense mama yesin bncnede:((

Canım ilk aylarda bebeğin kilo alımı çok önemli. Eğer kilo almazsa gelişimini aksatıp ona zarar verirsin. Bu nedenle mutlaka mama takviyesine başla bence de.

cnm benimde 30 haftalık doğdu bebeğim çok küçüktü 1180 gr.anne sütü vermeme ragmen doktor ek mamada istedi benden.benim bebişimde 40 gün yattı ve hstnden çıktığımızda kilosu 1680 yani bir buçuk ayda sadece 500 gr.aldı.ama doktora sorduğumda kilo alımı iyi ama yaıtlarını yakalamamız için ek mama şart demişti mecbur kabul ettim.aslında pişmanda oldum kilo almadığı gibi mamaya alıştı hstden çıktıktan snr belki bir hafta anne sütü ancak verebilildim.çünkü doktor evdede mamalarla beraber dönüşümlü olarak vermemi istedi anne sütünü.ama bebişim sütü iyi çekemediği için sağmama ragmen sütüm çekiliverdi ve sadece mama kullanmak zorunda kaldım.halada veremiyorum memeyi reddediyo biberondan bol bol geliyo ya onu istiyo sağmaya kaksam sütüm çok az sağdıma değmiyo.şu an 3 ay oldu doğalı ve 4 kilo.doktor kilo alımı için iyi diyo.ama benim moralim çok bozuk tabi.anne sütünü almaığı için.umarım sende benimle aynı durumda kalmassın.ama buradada bebeğinin beslenmesi söz konusu mecbur alıcan mamayı başka çaren yok malesef arkadaşım

bende 33 haftalık doğum yaptım,bebeklerim ikiz.benim sütüm aslında iyi geliyor fakat ikiz oldukları için yetmiyor.bende mama veriyorum.ilk prematil ile başladık şimdi aptamil-pre kullanıyoruz.bebeklerimden biri hiç emmiyor,sağıp veriyorum.diğeride az çok emiyor işte.ama sütüm azalmaya başladı tabii emmmedikleri için.mecbur mama takviyesi yapıyoruz.20 mayısta doğdular,3 hafta küvözde kaldılar.çıktıklarında ikiside 2 kiloydu.bir hafta önce doktor kontrolümüz vardı 3 kilo olmuşlar.doktor gayet iyi dedi.

arkadaşlar 3 saatte bir sağın lütfen ve olumlu düşünün..
benim bebeğimde 33 haftalık doğdu 5.5 ay sağarak verdim..

Canım mama takviyesine başla ..
Butopikdeki bebeklerin hepsi erlenden mama takviyesi aldı..
herhangi bir şey olmadı canım..

benim bebeğim de göğsümü çekemediği ve zayıf olduğu için mama yedi.pre aptamil verdik.bir öğün mama bir öğün sütümü sağdım verdim.kızım çok şükür 45. gününde emmeye başladı.şimdi biberon tutmayı bilmiyor.mama ağzına bile almıyor.hiç korkma biberondan emmeye geçebilir inşallah senin kuzuda.pre aptamil içir o kilo aldırıyor.sabır arkadaşım sabır.

Back