• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğim kilo almıyor ve baş çevresi büyümüyor?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

01ugurecem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2018
31
12
38
28
Merhaba kızlar.
Bebeğim kilo almıyor, baş çevresi doğduğu günle hala aynı.
Kafama çok takıldı bugün
3500 kg 37 cm baş çevresi 50 cm boy doğduğunda
Şimdi 2 ay 12 günlük 3900 kilo 37 cm baş çevresi 56 boy.
Devamlı kan alınıyor devamlı tetkikler yapıyorlar. Artık yüreğim kaldırmıyor 😔 eşim bu yüzden bir bugün kan almalarına izin vermedi. Küçücük canı var zaten
Mama takvşyesşude yapıyorum sık sık emziriyorum.
Baş çevresinim büyümemesi ne anlama geliyor ?
Önerileriniz neler ? Nasıl kilo alır bebeğim 😔
Birde bu bir kaç gündür devamlı uyuyor. Uyanmak istemiyor.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar.
Kafama çok takıldı bugün
Devamlı kan alınıyor devamlı tetkikler yapıyorlar. Artık yüreğim kaldırmıyor 😔 eşim bu yüzden bir bugün kan almalarına izin vermedi. Küçücük canı var zaten
Sut ve mama yeterli gelmiyor belli ki. Dogumdan sonra kg’in ortalama %10’unu kaybeder. 3150 gr’a dusmus olsa 2 ayda 750 gr almis sadece ve bu yetersiz. İlk 6 ay her ay 600-1000 gr almasi gerekti. Mama miktarini ve emzirme sıklıgınizı arttirin. Bas cevresi icin bir sey diyemiyorum

Sut ve mama yeterli gelmiyor belli ki. Dogumdan sonra kg’in ortalama %10’unu kaybeder. 3150 gr’a dusmus olsa 2 ayda 750 gr almis sadece ve bu yetersiz. İlk 6 ay her ay 600-1000 gr almasi gerekti. Mama miktarini ve emzirme sıklıgınizı arttirin. Bas cevresi icin bir sey diyemiyorum
Devamlı arttırıyorum.
Önce emzirip mama veriyorum mamanın arkasına tekrar emziriyorum. Benim yediklerim mi yetersiz geliyor acaba diye düşünüyorum. Bende zayıf biriyim, şuan 43 kiloyum. Ama bebekken topacıkmışım çok tedirgin oluyorum tetkiklerde de birşey çıkmıyor

Merhaba kızlar.
Kafama çok takıldı bugün
Aslında boyu güzel uzamış. 2.5 ayda 6 cm de kilo biraz yavaş gitmiş. Baş çevresi de bir iki cm genişliyor zaten. Benim kızın kafası yapısal küçük. 9.. ayda doktor bir problem olduğundan değil kafası küçük dedi. Annemle kardeşime çekmiş. Onların kafa küçük ve yüzleri küçük. Ağzı burnu her yeri fındık gibi kızım dayısına çekti. Benim sadece kilo kafama takılırdı burda. Aslında gelişimde boy kilodan daha önemli. Sende bunu duyacaksın doktorlar boy uzamasına çok önem veriyor. Ben sana kendi yaptığımı anlatayım canım uyarsa uygularsin. Benim bebeklerim kilo alımının en hızlı olduğu ilk üç ayda çok kilo aldılar. 4. Ayda normal hıza düştüler. Ne yaptın dersen. İlk üç ay gece gündüz demeden iki saatte bir besledim. Gece dahil saat kurup kalktım.. ikizdi bebeklerim 2500 ve 3000 Gr doğdular. Önce emziriyordum sonra göğüste kalanı sağiyordum üstüne 30 CC mama veriyordum. Sağım işini 40 gün sonra bıraktım emzirme mama dönüşümlü iki saatte bir vermeye başladım. İlk ay kontrolünde oğlum 1500 Gr kızım 1300 Gr kilo almıştı. İlk üç ay hep 1000 Gr dan fazla aldılar. 16 aylık olacaklar iri bebekler 2 yaş kilo boyuna sahipler. İlk 2 yıl boy da beslenme yüzde 70 etken genetik yatkınlık 2 yaş sonrası ortaya çıkıyor.

Kilo alımı için özel mamalar oluyor canım hayya doktorun raporlu olarak yazabiliyor doktoruna sorabilirsin belki onerecegi bir mama olur

Back