Davranış Bozuklukları Bebegim kendi kendine sallaniyor

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Mell45

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2016
13
4
1
45
Merhabalar 17 aylik bebegim var her boskaldigi anda ayaklarinin uzerinde bir saga birde sola sallaniyor doktora goturduk test yapti herhangi bir sikintisi yok dendi goz kontagi problemi yok adiyla seslendigimizde %90 bakar hep sadece oyuna dalmissa bakmasi biraz zor oluyor. Anne baba gel git cis cekil gibi sozcukleride soyluyor surekli isaret parmagini kullanip gosterdigi seylerin ne oldugunu soruyor bunu yeni ogrendi ayrica. Ne dersek hemen hemen yapiyo oyuncaklarini getir ayakkabiyi getir ayagin nerde elin gozun kulagim sacin herseyi gosterir. Disarda insanlarla iletismi iyi insanlarin kucaginada gider saclariyla oynar ama dedigim. Gibi bos kaldigi heran sallaniyor hatta bir cocugun yanina ilk gittginde de once sallaniyor sonra beraber oynuyorlar. Bu arada dayimin kizi 5 yasina kadar ayni benim bebegim.gibi sallanmis zamanla gecmis esimde muzik dinlerken salanirmis hatta lise caglarinda bile. Bebegimde muzige cok duskun duydumu hemen oynar kendince ama gun icinde sallanmasi bizi uzuyor buna benzer bir sorun yasayan oldumu lutfen bize yardim edin

Sallayarak uyutuyorsaniz bu bir alışkanlık olabilir.ben de kızımı sallayarak uyutuyorum bazen kendimi durduk yere sallanırken buluyorum

Evet sallanarak uyutuyoruz ama geceleri sallamiyoruz artik bunu bi aliskanlik edindi resmen ama bizim sayemiszde cunku muzikli oyuncaklarla oynayip sallanmasini alkislarla biz tesvik ettik surekli muzik calip oyniyordu artik calmiyoruz ama hala sallaniyor ne yapacagimizi bilmiyoruZ

Geçer ama ya usul usul sallanıyorsa ziyan yoktur nolacak bırakın eğlensin doktor da bişeyi yok dedise.

Doktor birseyi yok dedi ama surekli sallaniyor olmasi bizimde psikolojimizi bozdu onu oyle gormeye dayanamiyoruz kimse yokmu bebeginde boyle bir sorun yasayan

Su sitede bizim yasadigimiz soruna benzer bir sorun yasayan yok mu ya biz gercekten cok uzgun durumdayiz lutfen buna benzer birseyler yasayan varsa bebegimin sallanma huyu icin yardimci olsun

Merhaba, bebeginiz buyuk bir ihtimalle bu hareketten keyif aldigi icin tekrarliyordur. Sallanmasindan baska dikkatinizi ceken bir durum olmadigi gibi doktor da bir problem olmadigini soylemus zaten. Belli ki bu davranis sizi fazlasiyla tedirgin etmis. Bebeginizi surekli uyariyor ya da kiziyorsaniz bu durum davranisin pekismesine sebep olur. Sakin kalin ve bunun normal bir surec olduguna inanin. Eger davranis cok sık tekrarliyorsa ilgisini baska yone cekecek aktivitelere yoneltin. Fakat bunu "yapma, sallanma" seklinde yapmayin. Muzige olan ilgisinden bahsetmissiniz, muzik esliginde sallaniyorsa birlikte dans ederek hareketlerin cesitlenmesini deneyebilirsiniz. Durumu tetikliyorsa da tetiklemiyorsa da bebeginizi sallamayi birakip yataginda uyumaya tesvik etmenizi de ayrica tavsiye ederim.

Tavsiyeleriniz icin tesekkurler artik ayakta sallamiyoruz ama gunduz uykusunda sallamak zorunda kaliyoruz uyumuyor yoksa ayrica hayvanlari cok seviyor ama disarda bir hayvan gordugunde de cocuk gordugunde de karsisina gecip gel gel yapip sallaniyor bu nasil normal olabilir ki ona yapma dememeye ve ilgisini baska yone cekmeye surekli oyun oynamaya calisiorum o anlarda zaten yapmio ama bos kaldigi heran sallaniyor gercekten zor bir durum muzik esliginde sallanirdi simdi muzik acmiyoruz ama nii nii seklinde kendisi muzik yapip sallaniyor ne yapsak olmuyo ve haliyle cok uzuluyoruz

Merhabalar benim kızımda 7 aylık oda sallanıyor ilk zamanlar oyun diye düşündük sonradan müzik saç kurutma makinesi elektirik süpürge sesinede sallandıgını fark ettik, mama sandalyesine oturtmuyorum koydugum anda sallanıyor internette çok araştırdım araştırdıkca moralim daha çok bozuluyor sizin çocugunuz şuan nasıl sallanıyormu veya dktra götürdünüzmü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…