bebeğim karnını doyurduktan sonra kusuyor :(((

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
116
İstanbul
3 aylık bebeğim var ve ne zaman emzirsem hem gaz çıkarırken hem de yattığı yerde ya da kucağımdayken çıkarıyor sütleri.
bazen süt kesiği gibi çıkıyor bazen de resmen oluk oluk ağzından çıkarıyor ve ekşi ekşi kokuyor.
nedeni nedir ?
ayrıca 2 gündür günde 3 kere kakasını yaptı...
elleri de hep soğuk elini ağzına götürüyor o yüzdendir diyorum...
mutsuzum...

canım benım cıkarması normal ama cıkarma derken ben internettende arastırdım doktoruda dedı fıskırtarak bırden bıre sıddetlı puskurterek kusması tehlıkelı dedı bıcırığa baktım masallah allahım nazarlardan saklasın üzme kendını usutme sende

benim kizim 5.5 aylik hala cikariyor,biraz azaldi ama yine kusuyor.
kesik kesik olmasi,ayrica kokmasi normal cunku midede parcalaniyor.sindiriminde bir problem yok canim.biz bile kusarken nasil kokuyosa bebeklerde de oyle kokuyor (kizimdan misal)

benim kızım bir aylık ve doğduğundan beri sürekli her emzirmeden sonra veya emzirirken hemen çıkarıyor oyüzdende doymuyor.doktorumuza sorduk normal dedi bazı bebeklerde dokuz ay kusma olabiliyormuş

canım üzülme kusması iyidir çocuk fazla emdiğini çıkarır vede dikkat et genellikle bebişler gaz çıkarırken kusarlar(benimkide öyleydi 7 ay çektim kusmasını) ama kilo almıyorsa ve aşırı kusuyorsada doktora götür derim..a.s.. Elleriniz ağzına sokmasının sebebi o aylarda bebeklerde damaklar başlar kaşınmaya cnm. üzülme

Son düzenleme:
benimde 46 günlük bebeğim doğduğundan buyana sürekli kusuyor senin anlattığın gibi elinide sürekli kaç gündür burnuyla gözü karışık sürtüyor bende düşünüyorum nevar ki diye kusması iyi diyorlar ama bilmiyorum
bizde pazartesi nasip olursa dr götüreceğiz

Canım fazlalığını kusuyordur, merak etme. Şayet fışkırmıyorsa sorun yoktur. Fışkırarak kusarsa hemen bıngıldağını kontrol et. Çok çökükse derhal su ver, beyni susuz kalmıştır. Eğer şişik gibiyse hemen doktoruna başvur, beyninde hidrosefali olabilir Allah muhafaza.
Benimki bazen lor yapıyor içeride, öyle kusuyor

benim bebeğim 5 aylık, ilk 3 ay beslendikten sonra kusması daha fazlaydı şimdi epey azaldı...tavsiyem emzirdikten veya mama veriyorsan mamadan sonra bir 10 dk düz, hareket ettirmeden yatır, hemen gazını çıkarmak için uğraşma..önce bir yerleşşin sütler, yoksa olduğu gibi geri gelir, midesi minicik onların daha kıyamam...

karnı doyunca bıraksın emmeyi o zaman ((

Ben reddedene kadar emziriyorum. 1 saat memede kalıyor, güle uyuya, oynaya oynaya emiyor. Yine de neresinden bakarsan bak 40-45dk sırf emme süresi var . Ama doydu mu, kesinlikle almaz; başını çevirir ağlamaya başlar. Daha da zorlarsam, ağzını sıkı sıkı kapatır. Benim oğlum da çok kustuğu için, memeden sonra yatırmıyorum hemen, zira yatırdığımda daha çok kusuyor. Ben de kucağıma alıp bir 5dk geziniyorum, sonra sırtını sevip gazını çıkarıyorum, ondan sonra yatırıyorum canım. Midesine yerleşmediyse kusuyor sıpam .

Bebek reflüsünden kaynaklanma ihtimali fazla. Aynı durumu 6 ay yaşadım. Her emzirdikten sonra ağız dolusu kusardı Elif hanım. Emzirdikten sonra 30 dakika kadar omzunda tutman ve yatağın başını yastıkla değilde eğim olacak şekilde kaldırman gerekiyor..Bir de mutlaka emzirip yatırdıysan yan yatır ve yatırdıktan sonra da bi yarım saat filan sürekli kontrol et Allah korusun kusupta boğazını tıkamasın.

aynı problem bende de oldu bebeğim 3 aylık kusmaya başladı dpoktora götrüğdm idrar yollarında enfeksiyon çıktı bence doktora götür kaka ve idrar kültürü tahlili yaptır.ama tahlilllerin mutlaka kültür tahlişli olsun çünkü tam idrar tahlili normal çıkmıştı

canım benim kızımda dogdugundan beri kusuyor dr demesine göre sütün yarıyo fazlasını çıkarıyo koku var diosun oda galiba senin üşütmenle alaklı günde 3 kere kakyapmasıda normel çünkü benim kızmda yapıyodu şuan 7 aylık artık günde bikere kaka yapıyo ve halada kusuyoo kusan bebk çok zor hiç biyer temiz kalmıyo kıyafet yetiştiremiyoruz mutsuz olucak bişey yok canım

benım oğlumda 4 aylık oldu bugun .2.5 ay sureklı kustu emerken bıle kusuyordu .psıkolojım cok bozulmuştu doktoru kılo alımı ıyı kusmaları sorum etme demıştı.eger kusma yeşıl olursa sorun var demıştı.şimdı çok şukur bıttı sadece bazen gazını cıkarırken cok az bışıy kusuyo.

benim bebeğim de emdikten sonra çıkartıyor iki kere de kustu henuz 25 günlük
diğer arkadaşların dediği gibi bence de fazla beslendiği için çıkarıyordur.özellikle emdikten sonra dik tutmak gerekiyorki süt midesinde sindirsin. ilk başta çıkardığı için korkmuştum ama iki defa kilo kontrolü yapıldı kilo alımında sorun yoksa bişeycik olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…