Bebeğim kakasını yemiş!!!

Eğer ki rota virüsu olmazsa baska bişey olmaz. Takip edin aniden kusma ve ishal başlarsa ve kaka rengi beyaza dönerse hemen doktora götürün. Benim oğlum rota virüsü kaptı ve özellikle dışkı ile bulaşan bir virüs...o zamanlar bezinin kenarından parmağını sokarken görmüştüm ve kalabalık ortamlara pek sokmadıģim icin aklıma sadece bu gelmişti.

rota başkasından geçer. sudan da geçer. kendi kendine olmaz normal kakada olmayan bir mikrop o.

rota başkasından geçer. sudan da geçer. kendi kendine olmaz normal kakada olmayan bir mikrop o.
Biz cok çektik ve çok araştırdık en bulaşıcı kısmı dışkıdır. Tuvaletten sonra ellerin yıkanmaması bu ihtimal bizde mümkün degil, asla çeşme suyu kullanmıyorum bu ihtimalde yok sadece kendi dışkısı ihtimali var ve doktorumuzda bunu destekledi. Bu virüsü taşıyan birinin kusmugundan bile geçebilir dedi...biraz araştırırsaniz ilk dışkı çıkacaktır karşınıza...

etraftan da geçmiş olabilir solunumla da geçebiliyor çocuk kendi kakasından nası hasta olsun normalde kakada bulunan bir mikrop değildir bulunuyorsa da o çocuk hastadır.

araştırmama gerek yok biliyorum. florada bulunan bir virüs değil dışarıdan almak zorunda. ister kabul edin ister etmeyin. dr kendi dışkısı ihtimalini desteklememiştir.

eğer ağızdan rota aşısı olduysa ondan olmuş olabilir sadece. dediğim gibi dışarıdan alınıyor sadece.

O zaman bizim doktorumuz bilmiyor işi ne diyeyim..Ben zaten iddia etmiyorum sadece o dönem bir kez yakaladim bezinin icine parmağı sokmuştu ve kaka yapmış eline bulaşmış zaten başka kalabalık bir ortamada sokmadim 1 yaşındaydı. Belki yediğinden geçti bilemem ama ilk sırada dışkı yoluyla bulasir ondan sonra bulaşık suyu çeşme suyu gıdalar falan uzayıp gidiyor. Tartışmalık bir durum yok ben 10 gun acillerde idim neyin ne olduğunu biliyorum cok zorlu bir süreçti...ölümcül bir virüs eğer vücut susuz kalırsa...kendim evde serum hazirladim tuz şeker ve karbonatla, canlı bakteri tozları var onlardan verdim. Nerden bulaştığından ziyade bırakın da insanlar belirtilerini dikkate alıp ona göre davransınlar..Belki birilerinin işine yararda erken anlaşılır değilimi...

Rota Virüs Nasıl Bulaşır? Virüsten Nasıl Korunuruz?

Ağız ve dışkı yoluyla bulaşmaktadır. Bağırsak hücrelerini etkilediğinden farklı bağırsak hastalıklarına da yol açabilir. Özellikle kış aylarında görülen virüs yenilen yiyecek içeceklerle, Virüsü taşıyan ellerle temas edilmesi halinde, tuvalete girdikten sonra ellerin yıkanmaması yoluyla bulaşır

Alıntıdır...

hanfendi kendi dışkısından bulaşmaz yanlış biliyorsunuz konu sahibine yanlış bilgi veriyorsunuz, boşuna evham yaptıracaksınız.

gayet Türkçe konuşuyorum, doktorunuz da öyle demiştir, siz anlamamışsınız görüldüğü üzere aynı şeyi 3. kez söyleyeceğim ben de.

rotavirüs hasta birinden bulaşır. bebekin kendi kakasından bulaşmaz. başkasının kakasından bulaşır, başkasının nefesinden bulaşır, başkasının dokunmasından bulaşır, içtiği sudan bulaşır vs.

yani evet sizin bebeğiniz başka birinin kakasını dolaylı olarak yemiş ya da sudan bulaşmış.

hayır internetten yarım yamalak bilgi araştırıp bir de ahkam kesenlere tahammülüm yok gerçekten.

okumanız varsa burda da yazıyor madem okuyun öğrenin

http://www.acibadem.com.tr/Hayat/Bilgi/rota-virusu-nedir-nasil-bulasir

konu sahibi bebeğiniz bugüne kadar bir sıkıntısı olmadıysa daha da olmaz zaten içiniz rahat olsun.

bıktım bu rota muhabbetinden bu konuda son yazışım.

Çok sıktınız hadi iyi geceler bende senin gibileri hiç hazetmiyorum. Konu sahibine evham vermiyorum belirtilerden bahsettim dikkatli ol diyorum....bide karışmasınız herseye. Bana yazma hadi canim

Sadece anne sütü ile besleniyorsa sorun olmaz bence ama doktora sorun iciniz rahatlasin. Sipa ya bak sen Allah korusun kuzularimizi

3 gün geçti olayın üzerinden. Çok şükür bir sıkıntı yok şimdilik. İnşallah da olmaz. Herkese teşekkür ederim ilgilenip cevap yazdığınız için. Beni aydınlattınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…