Çocuk Hastalıkları bebeğim kakasını yapmadı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

hy_patia

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2010
2.969
5.174
398
İstanbul
4 aylık bir oğlum var. şu ana kadar kakasıyla ilgili bir sorunumuz olmadı. yaklaşık bir ay öncesine kadar günde 3-4 kere yapardı. son 1 aydır günde 1 ya da 2 defa yapıyor. ancak cumartesi hiç yapmadı. pazar ise akşam bayağı yaptı. bugün yine yok. acaba bu azalma normal mi? ya da neden olabilir. bu arada keyfi yerinde bir sıkıntısı yok gibi gözüküyor, ıkınması filan da yok zaten. sadece anne sütü alıyor.

bizim dr 1 haftaya kadar yapmasa bile sorun yok demişti.... üstelik anne sütü veriyorsun.. bence rahat ol.

4.aydan sonra bebeklerin bağırsak sistemi belirli bir düzene giriyormuş doktorumuz öyle demişti,benim oğlum da öyle olmuştu.bazen kabız olurdu bazen normal yapardı,şimdi günde 1-2 kere yapıyor bazen hiç yapmıyor 5.5 aylık.ayrıca 4.aydan sonra daha az bez tüketmeye başlarsın,8-9 defa değişirdim ben,şimdi 5-6 defaya indi,geceleri hiç değiştirmiyorum.eğer bebeğine bir rahatsızlık vermiyorsa panik yapma bence.çok rahatsız da olursa kulak çöpünü zeytinyağına batırıp poposunu uyar.

4.aydan sonra bebeklerin bağırsak sistemi belirli bir düzene giriyormuş doktorumuz öyle demişti,benim oğlum da öyle olmuştu.bazen kabız olurdu bazen normal yapardı,şimdi günde 1-2 kere yapıyor bazen hiç yapmıyor 5.5 aylık.ayrıca 4.aydan sonra daha az bez tüketmeye başlarsın,8-9 defa değişirdim ben,şimdi 5-6 defaya indi,geceleri hiç değiştirmiyorum.eğer bebeğine bir rahatsızlık vermiyorsa panik yapma bence.çok rahatsız da olursa kulak çöpünü zeytinyağına batırıp poposunu uyar.

sağolun kızlar içim rahatladı bayağı. hafta içi kontrole gideceğim zaten, ama yine de aklıma takıldı. tecrübesizlik işte :))

anne sütü alan bebeklerde 1 haftaya kadar normal bizde aynı sorunu yaşamıştık 3 gün yapmamıştı 3.günün gecesi 3 günlük kadar yaptı:)

benim bebeğimde 6gündür yapmıyordu fitil verdim yine çok az yaptı... yapmakmı istemiyor anlamadım hiç çabasıda yok neyapacağımı şaşırdım

fitil felan pek fayda etmiyor. büyük yeğenimede yapardık şimdi küçüğüde aynı. beyaz sabunu fitil şeklinde bıcakla ufaltıyordun sonra üzerine zeytinyağı döküp poposuna sokuyorsun hemen bezini bağla ve ayağa kaldır hemen yapıyor kakasını.

benım oglumda 3 bucuk aylık... gunde bırkac kez kaka yaparken bır gun bıranda bıcak gıbı kesıldı... bazen hıc yapmıyor bazen ıkı kez yapıyor...bazende 3 gun yapmıyor ama sonrasında sırtına kadar tasırıyor yani o 3 gune bedel yapıyor... Normalmıs böyle olması...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…