Çocuk Hastalıkları bebeğim kakasını yaparken ağlıyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

azyeb

rabbimin mucizesi beyzam
Kayıtlı Üye
19 Mart 2009
471
19
318
46
İstanbul
merhaba,8 aylık kızım var.son 1-1.5 aya kadar hiç kaka problemimiz olmadı.mama değiştirdikten sonra kızım kakasını zor yapar oldu.ilk önce gece yatarken bir seferlik pirinç unu yapıyordum biberonla veriyordum buna bağladım ve pirinç unu vermeyi bıraktım ama birşey değişmedi.kızım çok az su içiyor.hatta içiyor bile denilmez bazen bütün gün sadece 30 cc su içiyor.ek gıdaları istemiyor.çok az çorba içiyor.kabız yapan yiyeceklerden uzak duruyorum ama 1 aydır geçmiyor.kabızda değil aslında kıvamı oldukça koyu.
bugün ilk defa bu kadar ağlayarak kaka yaptı.gün boyunca ağlaya ağlaya fındık büyüklüğünde kaka yaptı ve çok kötü kokuyor.
tekrar eski mamasına geçtim ama düzelirmi bilmiyorum.armut veriyorum,poposunu uyarıyorum,kuru meyve kaynatıp veriyorum ama düzelmedi.arkadaşlar varmı aynı durumu yaşayıp çözüm bulan.lütfen yardımcı olun.o ağladıkça içim parçalanıyor..

Geçmiş olsun arkadaşım.
Anlatıklarına göre ben anlıyorum ki kızın kabız olmuş.
Armut vermenin çok iyidir. Dışarı çıkmasına sağlacaktır. Poposunu uyarma, istemeden zarar verebilirsin.
Kansuk, gliserinli fitili kullan. Çok zorlandı zaman yarım fitil bebeşinin poposuna koy, daha rahat yapar.
Meraketme, alışkanlık yapmaz. Eğer kabızsa armut, portakal ve fitil kullan.
Ama şöyle bir durum da olabilir. Bebeğin kakasında hiç kan gördün mu?
Eğer gördüysen muhtemelen bir anüs veya barsak fisürü vardır. Bu durumda bebeğini doktora götür ve yara ileşene kadar katı gıda verme.
Tekrar geçmiş olsun.

sağol canım.kabız değildi ama bu sabah sert kaka yaptı yani kabız oldu.kan yok canım.

sütaş babymix yoğurt yedirmeyi dene canım çok etkili,içerisinde bol miktarda yararlı bakteri var. Onun dışında kuru kayısıyı kaynatıp 1 gece beklet ve bir kaç kaşık suyundan içirmeyi dene,kızım ek gıdalara başladığı dönem bunlar sayesinde bağırsak problemi yaşamadık.

kızının anüsünde çatlak da olmuş olabilir dikkatlice bak, tam çıkış yerine krem sür hametan iyi gelir

canım babymix değilde bir sitede dr activia öneriyor kabızlığı olan bebeklere..bende kuru kayısı,kuru üzüm,hurmayı kaynatıp mamalarına katmak için bir kavanoz yapmıştım.onu sulandırıp içirmiştim dün.gecede armutlu tahıllı gece maması verdim.sabah 2 kere çok sert kaka yaptıktan sonra bol miktarda cıvık kaka yaptı ama ondan sonra tık yok.düzeldimi bilmiyorum.tekrar yapınca göreceğim..

kızının anüsünde çatlak da olmuş olabilir dikkatlice bak, tam çıkış yerine krem sür hametan iyi gelir

evet canım dün var gibiydi.hametan var ama çok işe yaramadı bizde bende bepanthen sürüyorum..sağolsun eski dr.muz bize her ay değişik pişik kremi yazıyordu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…