• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğim kakasını yapamıyor..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysegul3896

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
56
0
36
İstanbul
1 aylık bebeğim var.3 gündür bebeğim kakasını yaparken çok zorlanıyor.kabız değil yaptığında sulu yapıyor.ama baya zorlanıyo yaparken.ıkınıyo,zorlanıyo yaparken.bu durumda olanların önericeği bir çözüm yöntemi varmı acaba?

canım, benim bebeğimde 3.5 aylıık ilk bir iki ay öyleydi biraz daha büyüyünce kendiliğinden düzelir. 1 çay kaşığı zeyinyağıda verebilirsin bende bikaç defa verdim

1 aylık bebeğim var.3 gündür bebeğim kakasını yaparken çok zorlanıyor.kabız değil yaptığında sulu yapıyor.ama baya zorlanıyo yaparken.ıkınıyo,zorlanıyo yaparken.bu durumda olanların önericeği bir çözüm yöntemi varmı acaba?

cnm kakasını yapamadığı için değil gazı olduğu için ıkınıyordur benm kızımda öle doktor gazzı var ıkınması çok normal bebeklerde refleks dedii...bir doktora göster gaz ilacı verir belki

bebeklerin ilk 3 ay ikinmasi normal..benim bebiste hep ikinirdi bazen kaka bazen gaz ama endise etme yani bagrsaklari bizim gibi kendiliginden caismiyor daha onlarin ogrenmeleri lazim gaz cikarmayi kaka yapmayi..eger aglamiyorsa gaz sancisindan sorun yok ama cok agiyorsa ilac alabilirsin. emziriyorsa gaz yapacak besinlerden uzak dur.hazir mama veriyorsan gaz giderici biberona gecebilirsin.

Bence de gazı var, benimki de o aylarda ıkınırdı hep, gaz damlası sorunumuzu giderdi. 3 ay sonra da damla kullanmamıza bile gerek kalmadan öğrendi.

doktorlar genellikle zinco damla öneriyor ama benim kızımda faydası olmadı.. en etkili yol karın masajı yapmak oluyor,birde karın bölgesine bebeği yakmayacak şekilde sıcak havlu sarmakta rahat yapmasını sağlıyor.... benim yöntemlerim bunlardı arkadaşlar..

herkese teşekkürler cevap için.artık düzene girdi günde 1 kez kakasını yapıyor.gazınıda rahatlıkla çıkarıyoruz.çok şükür fazla bizi zorlamadan normale döndü kızım.

Back