Çocuk Hastalıkları Bebeğim kakasını yapamıyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

zemir

Ol der ve olur
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2018
95
59
38
36
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Bebeğim 1 hafta sonra 4 aylık olucak. Doğduğundan bu yana sürekli kabızlığı oluyor. Önceleri baş ediyordum masaj la zeytin yağı sürerek fakat bu 10 gündür ne yapsam da çıkaramıyor kızım. Mamaya besliyorum su da veriyorum. Manasına zeytinyağı da koyuyorum. Ama fayda yok. Hipp kullanıyordum mamada dır diye düşünerek aptamil e geçtim ama değişen bişey yok. Dr götürsem 1 hafta normal diyecekler ama kızım çok zor ve katı yapıyor. Lütfen Bi bilgi verin ne yapmalıyım. Bunlara ek olarak birde fitil atıyorum 2 günde bir..

kuzum benimmm ....allah kolaylık versin benim bebeğimde yarın 7. ayını dolduracak 4 ay kadar bizde haftada bir yaptık sonra 3 güne bir oldu bi süre sonra günaşırı derken günlük yapmaya başladı...tamamen bağırsak gelişimiyle alakalı dedi dr umuz 1 yaşına kadar böyle gidecek 2 güne bir fitil koyarak çocuğu rahatlatacağız ve bi milyon şey söylemişti ben uykusuzluktan insanlıktan çıkmıştım, çocuk kakasını yapamayıp gazdan sancıdan kuduruyordu resmen...araştırmalarımda ek gıdaya geçmenin rahatlattığnı okumuştum...birde makat genişliği muayenesi yaptırmak !!!iyi bir cocuk cerrahı bulmak...masaj ,egzersiz bol sıvı bir yere kadar....

Surekli fitil koyarsaniz bagirsak tembelliği olur. Fitilsiz kaka yapamaz. Doktora danisin mutlaka.

Teyzemin torunu da aynı sıkıntıyı yaşıyordu. Fitil kullanmak yerine minik bi kağıdı külah yapıp sivriliğini alarak zeytinyağına bulayıp popişine sürerdi epey faydasını gördü o zaman kulak çubuğu da olur. Zamanlada düzene giriyor Allahın izni ile. Rabbim yardımcınız olsun çok sancılı bi süreç.

Sadece mama mi aliyor? Mama verdigin icin su da veriyorsundur mutlaka. Anneler grubumuzda kakasini yapmakta zorlanan bebeklere su verdikten sonra kakalarini cok rahat yaptiklarini soyleyenler oldu. Belki faydasi olur.

fitilin tembellik yapmadığını aksine bağırsak alışkanlığı kazandırmada kullandıklarını söylemişti dr umuz...bağırsak gelişimi hala devam ettiği için bağırsaklar gelişimini tamamlamadan sonuç alamazsınız öbür yöntemlerden

Mamasını biraz daha sulu yapın.yani normal olması gereken sudan 20-30 cc daha fazla olsun.mamayı kuru kara erik suyuyla da yapabilirsiniz.faydasını görürsünüz.aynı zamanda bağırsakları için probiyotik&prebiyotik saşeler var eczanelerde bigflor gibi.onlardan kullanabilirsiniz.sürekli fitil koymayın.bu yöntemleri deneyin

Doktora götürmen gerek 1 hafta normal değil diyecek çünkü doktor 3 gün normal karşılıyor büyük ihtimalle fitil verecek

Arkadaşlar Allah hepinizden razı olsun. Hepiniz elinizden geldiğince yardımcı olmaya çalışmışsınız eksik olmayın inşallah. Rabbim yavrularımız sağlık versin. Bende doğal olan tüm yöntemleri deniyorum Bi yapıyo ikinci çok zor. Yavrumdan gelen pırt kokusunu bile kaka sanıyorum mutlu oluyorum bide bakıyorum bezi temiz.bir de kaka yapamadığı için az mama yiyor. Su vermeye çalışıyorum su içince mamayı daha az içiyor. Az içince gelişmez diye düşünüyorum. Kafayı yemek üzereyim. Dediğiniz gibi bağırsakları gelişmekte olduğu için böyledir diyip kendimi rahatlatıyor um. Allahım yavrularımızın yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…