• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim kakasını yapamıyor yardım :(

incielam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
101
1
46
İçel Mersin
kızlar benim kızım yarın tam 1 aylık olacak. 3-4 gündür kakasını yapamıyor kakası katıda değil sulu yinede yavrum ıkınıp duruyor sabahtan akşama kadar.. arada zeytinyağı veriyorum bir çay kaşığı ama o da her zmn işe yaramıyor..ben emziriyorum. emen çocukların kakası turuncu-sarı olur diyorlar..bizim kininde öleydi ama kakasının yapamadığı günden bu tarafa az da olsa bi yeşil kaka geliyr.. napacağımı şaşaırdım artık.. ilk gün dotora getirdim o karın ağrısı var kakasını yapamamış dedi poposunu uyardı kakasını yaptırıp eve gönderdi.. acaba bizim gibi bu sorunu yaşan varmı ? varsa yardım edebilir mi lütfen :(

merhaba bebeğinin doktoru seni uyarması gerekiyordu. bir aylık bebeğe eytinyağı filn verme 2 aya kadar bebekler düzenli kaka yapmayabilir benim bebeğim 4 gün yapmayıp 4. günün sonunda taşırır derecede yapıyordu bu gayet normal 5 güne bile çıkabiir bu süre.bebeğinin kabız olması mümkün değil çünkü anne sütü alyor.

Anne sütü alan bebeklerde 4 güne kadar normal diye biliyorum. Ama için rahat değilse sen bol ıhlamur iç. sütünden geçsin. faydası olur inşaallah.

evet bence de senin bol ıhlamur rezene içmen gerek. gaz yapan şeyler yememeye çalış. daha çok mini ona öyle zeytinyağ filan verme annesi. 4 aylık olana kadar su bile içirmeyin susamaz bebek demişti doktor bana. ( benim kaygana illede susar bu çocuk kaşıkla zemzem içir diyordu da) hemen telaşlanma soğukkanlı ol allahın izni ile hiç bişi olmaz daha alışamadı annesi o bu hayata senin karnındaki gibi kolay değil hayatı demi ekmek elden su senden yaşıyodu ne rahat şimdi kendisinin yapabilmesi ni , hemen başarmasını beklemek haksızlık olur :)) allah sağlıkla büyütmek nasip etsin

canım kakasını yapamadıı için huzursuz olduğunu düşünüyosan kulak çöpünün ucuyla poposunu uyar kakasını yapacaktır ama bu dönemde 2,3 günde bir kaka yapması normal benim de kızım 54 günlük, 2 günde 1 yapıyo kakişini

sadece anne sütü alıyorsa kabız değildir...kabız olması için sert top top kaka yapıyor olması gerekir...geciken kaka deniyor bu duruma...ama tabi tedbirli olmak lazım çünkü barsak tembelliğine sebep olabilir...ki benim kızımda oldu bu sorun...10-15 gün bile olabilir...bol kayısı kompotosu gibi şeyler tüketin...siz kabızsanız önce kendi sorununuzu halledin bu da bir etken çünkü...sindirim için gerekli enzimleri sizden alıyor.

Anne sütü alan bebeklerde nadir dışkılama da görülebilir. İlk olarak 1947’de tartışılıp infant fizyolojisinin özelliği olarak yorumlanmış olmasına rağmen o günden bugüne patofizyolojisi aydınlatılamamıştır. Seyrek dışkılayan bebeğin klinik durumu çok önemlidir, bebek mutlu ise ve normal büyüyorsa, karın şişliği yok, aşırı gaz öyküsü yoksa ve palpasyon-rektal muayenede dışkı birikimi yoksa durum fizyolojik olarak düşünülmelidir. Bazı olgularda 10-15 gün boyunca dışkılama olmayabilir. Dışkı birikiminin olmadığı ancak seyrek dışkılamanın olduğu bu durumun nedeni de tam açık değildir. Anne sütünün midede kolayca parçalanabilmesi, yağının kolay sindirilmesi ve bağırsakta kolonize olan probiyotiklerin emilmeyen şekerleri parçalaması mekanizmalardan bazıları olarak görünmektedir. Erken bebeklikte maturasyon sürecinde sindirilen sütün büyük kısmının rektuma birikmemesi, bağırsakta kalması diğer bir hipotezdir. Anne diyetine bağlı olarak da sindirim ve bağırsak hareketlerinin bebekten bebeğe değiştiği düşünülmektedir.

.......
Sonuç olarak, tam mekanizması bilinmemekle birlikte anne sütü ile beslenen bebekler diğer bebeklerden daha fazla sayıda ve daha yumuşak dışkılamaktadırlar. Tam tersine bazı bebeklerde GIS tamamen normal olsa da 15 güne kadar uzayabilen dışkılamama peryodları da olabilir. Bu bebeklerin klinik durumları ve fizik muayeneleri olayın fizyolojik olup olmadığını göstermek için en ideal yoldur. Anne sütü ishal ve konstipasyon için de koruyucudur.

kaynak link:
Gncel Pediatri Dergisi - The Journal of Current Pediatrics

korkulacak bir durum değil ama çok uzun sürerse popoyu uyarmak yerine biraz gliserin fitili kullanın ve karnına masaj yapın...fitili de uzun ssüreli kullanmak doğru değil alışknalık yapabilir.

inşallah kısa zaman da düzelir.

Son düzenleme:
çok saolun kızlar..ama yavrum top gibi toplanıyor, çok kasılıyor.. sanki karnı ağrıyormuş gibi.bu kadar acı çekmese bende ellemicem.. popoyu uyarmak veya fitil kullanmakta alışkanlık yapıyor diyorlar.. napıcağımı şaşırdım artık..

benimde bebegim dort bes gunde bir ama dolu yapardi.
doktorum normal demisti.
ben hicbir sekilde mudahale yapmadim.
szin bebeginiinde gazi vardir.bence emiriyorsaniz yediklerinize dikkat edin.
saglikla buyutun insallah bebeginizi.

Son düzenleme:
kızlar benim kızım yarın tam 1 aylık olacak. 3-4 gündür kakasını yapamıyor kakası katıda değil sulu yinede yavrum ıkınıp duruyor sabahtan akşama kadar.. arada zeytinyağı veriyorum bir çay kaşığı ama o da her zmn işe yaramıyor..ben emziriyorum. emen çocukların kakası turuncu-sarı olur diyorlar..bizim kininde öleydi ama kakasının yapamadığı günden bu tarafa az da olsa bi yeşil kaka geliyr.. napacağımı şaşaırdım artık.. ilk gün dotora getirdim o karın ağrısı var kakasını yapamamış dedi poposunu uyardı kakasını yaptırıp eve gönderdi.. acaba bizim gibi bu sorunu yaşan varmı ? varsa yardım edebilir mi lütfen :(

merhaba
bebğin gazlı yeşil kaka üşütme den ve gazdan olur benim kızım 5 gün yapmadığ olurdu benim dr kesinlikle müdahele etme dedi 5 gün sonunda yapmazda gliserin fitil koyuyordum ben 4 aya kadar böyle devam etti sonrasından gazı geçmeye başladıkça düzeldi sağlıkla büyüt meleğini

benimde bebegim 27 günlük ve ilk 2 hafta güzel yaparken suan 5 günde falan yapıyo oda benim zorumla:2: Hergün karnına zeytinyağıyla masaj yapıyorum.Poposunu derece veya feeding sondayı yağlayıp uyarıyorum.Biraz biraz cıkarıyo.Ama gecen hafta lavman yapmak zorunda kaldım.Bugunde yenidoğan doktoru zeytinyağı içir dedi sok oldum kendimde saglıkcıyım bana ters olan bişey ama adam bakırkoy devlette yenidoğan bölümünün uzmanı.Bide hastaneye allah kimseyi düşürmesin fakat gaz sancısından giderseniz ve doktor sabalaks libalaks gibi lavman uygulamanız için verirse lavmanların popoya grien yerleri cok kalın ve sert oluyor. onun yerine yapacagınız kadarı enjektöre cekip,minik popoyu biraz yagladıktan sonra (iğneyi kullanmadan tabiki ) içine sıkın 15dakika içinde bezi dolduruyor bebekler.Benim bebişim öle yaptı .Gaz sancısınada en iyi çözüm bebegim otomobille gezmesi arabası olan aileler sanslı ama bizim gibi olmayanlar taksiyle gezmeye cıkartsın :1::1:

benimde bebegim 27 günlük ve ilk 2 hafta güzel yaparken suan 5 günde falan yapıyo oda benim zorumla:2: Hergün karnına zeytinyağıyla masaj yapıyorum.Poposunu derece veya feeding sondayı yağlayıp uyarıyorum.Biraz biraz cıkarıyo.Ama gecen hafta lavman yapmak zorunda kaldım.Bugunde yenidoğan doktoru zeytinyağı içir dedi sok oldum kendimde saglıkcıyım bana ters olan bişey ama adam bakırkoy devlette yenidoğan bölümünün uzmanı.Bide hastaneye allah kimseyi düşürmesin fakat gaz sancısından giderseniz ve doktor sabalaks libalaks gibi lavman uygulamanız için verirse lavmanların popoya grien yerleri cok kalın ve sert oluyor. onun yerine yapacagınız kadarı enjektöre cekip,minik popoyu biraz yagladıktan sonra (iğneyi kullanmadan tabiki ) içine sıkın 15dakika içinde bezi dolduruyor bebekler.Benim bebişim öle yaptı .Gaz sancısınada en iyi çözüm bebegim otomobille gezmesi arabası olan aileler sanslı ama bizim gibi olmayanlar taksiyle gezmeye cıkartsın :1::1:

zeytinyağını bende kullanıyorum çok rahat yapıyor cnm

Benim oğlumda kakasını yapmakta çok zorlanıyordu morarıyordu artık suratı kendini sıkmaktan karnına ve ayak tabanına elma yağıyla masaj yapıyorum o işe yaramazsa kulak çöpünü zeytinyağına batırıp poposuna değdiriyorum bir kaçdefaçoğu zaman işe yarıyor ama o da olmazsa doktorumuz fitil verdi o fitili 2 ye bölüp zeytinyağına batırıp yapıyorum.

bende cok cektım bu konuda glıserın fıtıl kullandım ve kullanmadıgım gunlerde bır cay kasıgı z.yagı verdım kolay yapıyordu yoksa huzursuz uykusuz oluyordu 9 aylık olduk 4 .aya kadar cektık bu sorunu sukur duzeldı

kızlar dün geceki uykusuzluktan ve bebeğimin ağlamalarından dayanamayıp artık kakasını ve çişini tahlil yaptırdım temiz çıktı.. kakasını gazdan dolayı yapamıyormuş.. doktor sindirimi kolaylaştıran 2 tane ilaç verdi birde saba devam edin dedi..zetinyağı vermeyin diyor doktor normalde bağırsakları zaten çok hareketliymiş ve zeytinyağı iyice hareketlendiriyormuş..poposunu uyarmakta alışkanlık yapıyormuş çocukta..bizede fitil verdi ama çok zorda kalırsanız yarısını kullanın dedi..çünkü oda alışkanlık yapıyor..açıkcası doktor bana direk çocuğu böyle kabullenin gazlı bi bebek çektiricek size dedi..4-6 ay arası yada 1 yaşına kadar böle sürüyormuş kolik gazı olan bebeklerin bu sorunu..:2: allah hepimizin yardımcısı olsun:2: he bide humana nın iyi geceler ve rezene çayını kullanın dedi.. günde 4-5 defa 10 cc bunlar iyi geliyormuş..

Son düzenleme:
merhaba bebeğinin doktoru seni uyarması gerekiyordu. bir aylık bebeğe eytinyağı filn verme 2 aya kadar bebekler düzenli kaka yapmayabilir benim bebeğim 4 gün yapmayıp 4. günün sonunda taşırır derecede yapıyordu bu gayet normal 5 güne bile çıkabiir bu süre.bebeğinin kabız olması mümkün değil çünkü anne sütü alyor.

Merhaba arkadaslar ben yeni uyeyim bana yardimci olurmusunuz erken dogum yaptim 35 haftalik oglum suanda 1 aylik oldu 1 gundur kaka yapamiyor beni hem emiyo hem mama veriyom sutum yetersiz oldugu icin sizce normalmi yapamadigi kakasini .....?

Back