- 26 Şubat 2012
- 7.313
- 19.537
- 448
- Konu Sahibi bluecat1111
-
Ay bilemedim ama ilk doğduğundaki o yeşil kıvamlı kakalarını falan çok rahat bir şekilde yaptıYani şimdi belki yok artık diyenler olacak ama bir yakınımın başına geldiği için bu ihtimali de duy istedim. Çocuk çok zor kaka yapıyor, meğer makati kapalı doğmuş ama yirta yirta yapmış bir süre. Sonra ameliyat oluyor ve normale dönüyor. Dikkatlice inceledin mi çocuğun makatinda bir gariplik var mı?
Sadece anne sütü aldığı için normal. Yormayın bebeğinizi sancısı sıkıntısı yoksa bırakın. 15 gün normal diye biliyorum tek anne sütü alan bebeklerde.Evet doktorum anne sütü içenlerde 10 güne kadar normal sonrasında yapmazsa diye fitil vermişti. Dün dayanamayıp fitil de verdim ama kaka yok
Netten gorsellerine baksana bi benziyor mu? Olmadı doktora danış. Yani muayene ettiyse illaki fark etmiş olmalı eğer varsa ama sen yine de başka doktora baktır istersen.Ay bilemedim ama ilk doğduğundaki o yeşil kıvamlı kakalarını falan çok rahat bir şekilde yaptışimdi daha çok korktum
Bana kızan olacaktır benim oğlumda da olurdu haftada 1 yapardı bazen günde 3 4 defa yapardı bazen hiç yapmazdı ben makatından 3cc pekmez sıkardım hemen yapardı pekmez yerine zeytinyağı da olurMerhabalar 55 günlük bebeğim var ve doğduğundan beri en büyük sorunumuz kaka yapmaması
Sadece anne sütü ile besleniyor ve yine 9 gündür kaka yapmadı. Her şeyi denedim zeytinyağı, masajlar, sıcak su uygulamaları hatta son çare olarak fitil bile verdik ama fitille bile yapmadı kakasını.
Bu çocuğun emdiği sütler nereye gidiyor hiç bilmiyorum. Gelişimi çok iyi, kilo alımı da çok iyi sütün yetmeme sorunumuz yok.
Belki bilen, başından geçen birileri vardır. Lütfen yardım edin çok çok üzgünüm
En iyisi 15.güne kadar beklemek sanırım belki yaparSadece anne sütü aldığı için normal. Yormayın bebeğinizi sancısı sıkıntısı yoksa bırakın. 15 gün normal diye biliyorum tek anne sütü alan bebeklerde.
Poposuna bakmıştı zaren olsaydı derlerdi
Şuanlık bir sıkıntısı yok gibiBebiş bundan rahatsız mı peki?
Aynen canım zaten doğumda iğneden ipliğe inceliyorlarPoposuna bakmıştı zaren olsaydı derlerdi
Endişe etmene gerek yok o zaman. Bemimkiler günde 4 5 defa yapardı ama gazdan kıvranırlardı. Sürekli ağlarlardı. Bir sorun olsa zaten kaka yapsa da sorun olurdu.Şuanlık bir sıkıntısı yok gibi
Haklısınız ben kendim de kabızlık sorunuyla uğraşıyorum hep kendimi bildim bileli.. Biraz daha beklemeli sanırımFitil vs çocuğun ileride daha çok zorlanması ı sağlar. Beyin dışarıdan müdahale ile yapması gerektiğini algılar. Eğer doktorunuz dediyse 10 günden sonra verin o zaman verin çocuk kakasını yapamadığı için. Tabii çocuğun kakasını gelip yapamadığını da anlarsınız. Aynı kabız insanlar gibi zorlanır ağrısı ızdırabı olur. Anne değilim ama kronik kabız bir insan olarak annem ben bebekken yaptığı şeyleri anlattığı için. Sizin probleminiz yapamaması değil olmaması.
Burada yazan annelerin dediği gibi beslenmesi ile ilgili de olabilir, yapısal da olabilir. Kilosu gelişimi iyi ise problem etmeyin.
Normal insanlarda da kimi her gün yapar kimi bir kaç güne bir haftada bir falan. Yediğimiz içtiğimiz aynı değil her anneminde değil. Her bebek bağırsağı da bir değil.
Merhabalar,Merhabalar 55 günlük bebeğim var ve doğduğundan beri en büyük sorunumuz kaka yapmaması
Sadece anne sütü ile besleniyor ve yine 9 gündür kaka yapmadı. Her şeyi denedim zeytinyağı, masajlar, sıcak su uygulamaları hatta son çare olarak fitil bile verdik ama fitille bile yapmadı kakasını.
Bu çocuğun emdiği sütler nereye gidiyor hiç bilmiyorum. Gelişimi çok iyi, kilo alımı da çok iyi sütün yetmeme sorunumuz yok.
Sıkıntı yapacak bişey yok sen elinden geleni yapmışsın benim bş tanıdığımın bebeği de 8 günde 1 yapıyomuş o şekilde alışkanlık haline getirmiş bünyesi artık sütün az olma gibi bişey olsa aç olan bebek sürekli ağlar ve memeden kendimi çekmezMerhabalar 55 günlük bebeğim var ve doğduğundan beri en büyük sorunumuz kaka yapmaması
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?