• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim kaka yapmıyor :(

Yani şimdi belki yok artık diyenler olacak ama bir yakınımın başına geldiği için bu ihtimali de duy istedim. Çocuk çok zor kaka yapıyor, meğer makati kapalı doğmuş ama yirta yirta yapmış bir süre. Sonra ameliyat oluyor ve normale dönüyor. Dikkatlice inceledin mi çocuğun makatinda bir gariplik var mı?

Yani şimdi belki yok artık diyenler olacak ama bir yakınımın başına geldiği için bu ihtimali de duy istedim. Çocuk çok zor kaka yapıyor, meğer makati kapalı doğmuş ama yirta yirta yapmış bir süre. Sonra ameliyat oluyor ve normale dönüyor. Dikkatlice inceledin mi çocuğun makatinda bir gariplik var mı?
Ay bilemedim ama ilk doğduğundaki o yeşil kıvamlı kakalarını falan çok rahat bir şekilde yaptı 😑şimdi daha çok korktum

Evet doktorum anne sütü içenlerde 10 güne kadar normal sonrasında yapmazsa diye fitil vermişti. Dün dayanamayıp fitil de verdim ama kaka yok :KK43:
Sadece anne sütü aldığı için normal. Yormayın bebeğinizi sancısı sıkıntısı yoksa bırakın. 15 gün normal diye biliyorum tek anne sütü alan bebeklerde.

Ay bilemedim ama ilk doğduğundaki o yeşil kıvamlı kakalarını falan çok rahat bir şekilde yaptı 😑şimdi daha çok korktum
Netten gorsellerine baksana bi benziyor mu? Olmadı doktora danış. Yani muayene ettiyse illaki fark etmiş olmalı eğer varsa ama sen yine de başka doktora baktır istersen.

Merhabalar 55 günlük bebeğim var ve doğduğundan beri en büyük sorunumuz kaka yapmaması 😔
Sadece anne sütü ile besleniyor ve yine 9 gündür kaka yapmadı. Her şeyi denedim zeytinyağı, masajlar, sıcak su uygulamaları hatta son çare olarak fitil bile verdik ama fitille bile yapmadı kakasını.
Bu çocuğun emdiği sütler nereye gidiyor hiç bilmiyorum. Gelişimi çok iyi, kilo alımı da çok iyi sütün yetmeme sorunumuz yok.
Belki bilen, başından geçen birileri vardır. Lütfen yardım edin çok çok üzgünüm 😔
Bana kızan olacaktır benim oğlumda da olurdu haftada 1 yapardı bazen günde 3 4 defa yapardı bazen hiç yapmazdı ben makatından 3cc pekmez sıkardım hemen yapardı pekmez yerine zeytinyağı da olur

Fitil vs çocuğun ileride daha çok zorlanması ı sağlar. Beyin dışarıdan müdahale ile yapması gerektiğini algılar. Eğer doktorunuz dediyse 10 günden sonra verin o zaman verin çocuk kakasını yapamadığı için. Tabii çocuğun kakasını gelip yapamadığını da anlarsınız. Aynı kabız insanlar gibi zorlanır ağrısı ızdırabı olur. Anne değilim ama kronik kabız bir insan olarak annem ben bebekken yaptığı şeyleri anlattığı için. Sizin probleminiz yapamaması değil olmaması.
Burada yazan annelerin dediği gibi beslenmesi ile ilgili de olabilir, yapısal da olabilir. Kilosu gelişimi iyi ise problem etmeyin.
Normal insanlarda da kimi her gün yapar kimi bir kaç güne bir haftada bir falan. Yediğimiz içtiğimiz aynı değil her anneminde değil. Her bebek bağırsağı da bir değil.

Fitil vs çocuğun ileride daha çok zorlanması ı sağlar. Beyin dışarıdan müdahale ile yapması gerektiğini algılar. Eğer doktorunuz dediyse 10 günden sonra verin o zaman verin çocuk kakasını yapamadığı için. Tabii çocuğun kakasını gelip yapamadığını da anlarsınız. Aynı kabız insanlar gibi zorlanır ağrısı ızdırabı olur. Anne değilim ama kronik kabız bir insan olarak annem ben bebekken yaptığı şeyleri anlattığı için. Sizin probleminiz yapamaması değil olmaması.
Burada yazan annelerin dediği gibi beslenmesi ile ilgili de olabilir, yapısal da olabilir. Kilosu gelişimi iyi ise problem etmeyin.
Normal insanlarda da kimi her gün yapar kimi bir kaç güne bir haftada bir falan. Yediğimiz içtiğimiz aynı değil her anneminde değil. Her bebek bağırsağı da bir değil.
Haklısınız ben kendim de kabızlık sorunuyla uğraşıyorum hep kendimi bildim bileli.. Biraz daha beklemeli sanırım

anne sutu alan cocuklarda 10 gune kadar normal
ama soyle bir sorun oluyor 10 gun sonra o basincla kakayo yapan cocukta makat catlagi olabiliyor.
kizimda boyle oldu 3 ay kendi kendine kakasini yapmadi cunku yapmaya calistiginda catlagi aciyordu geri cekiyordu hergun fitil vermek zorunda kaldik o catlak gecene kadar
poposunu surekli asiti alinmis zeytinyagiyla yaglayin catlak falan olmasin kuzucugun totosu birde dr a goturun baksinlar.
fitil dr vermeden atilacak bir sey degil.
allah korusun bagirsaklari dugumlenmis olsa ve siz fitil vermis olsaniz olmaz.
oyuzden once bir dr a gosterin

Sadece anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar normal kabul ediliyor. Önemli olan beş margarin ağırlığında çişli bez.

7 aylik oglum var. 3 4 ay kadar 10 gunde 1 kaka yapti. Ek gidaya baslayinca gunde 1 ya da 2 gunde 1 yapmaya basladi en gec. Duzelecek merak etmeyin. Anne sutu neredeyse tamami sindirebildiginden kakasini gec yapabiliyor icerde biriktiriyor

Şuan aynı durumdayız🤷🏻‍♀️ 2 ay 13 günlük bebeğim ilk 1 ay her altını değiştirmemde kaka yapardı ama tam 1 ay dolduktan sonra ne olduysa yapmamaya başladı. Sadece anne sütü alıyorsa 10 günde 1 normal dedi doktorumuz. 10 günde 1 fitil veriyorum ve öyle yapıyor ama baya çok yapıyor biriktirdiği için😅 bizde doymama gibi birşey söz konusu bile değil çünkü kilo alımı maşallah çok çok iyi üst sınırda gidiyoruz. Huysuzluk ve gaz çıkaramama gibi bir sorunumuzda yok. Anladığım kadarıyla sizde de böyle. Bence tekrar fitil verin eğer yapmaz ise doktor yolu görünüyor.

Merhabalar 55 günlük bebeğim var ve doğduğundan beri en büyük sorunumuz kaka yapmaması 😔
Sadece anne sütü ile besleniyor ve yine 9 gündür kaka yapmadı. Her şeyi denedim zeytinyağı, masajlar, sıcak su uygulamaları hatta son çare olarak fitil bile verdik ama fitille bile yapmadı kakasını.
Bu çocuğun emdiği sütler nereye gidiyor hiç bilmiyorum. Gelişimi çok iyi, kilo alımı da çok iyi sütün yetmeme sorunumuz yok.
Belki bilen, başından geçen birileri vardır. Lütfen yardım edin çok çok üzgünüm 😔
Merhabalar,
Aynı sorunu yaşayan bir anne olarak bebeğin bağırsaklarının tam olarak gelişmesini beklemekten başka çaremiz yok maalesef. Bizde de 2 aylık olunca başladı bu sorun. Öncesinde de çok fazla yapıyordu, günde 5-6 kez filan. Sonra kabızlık bir başladı ve 9 aylığız hala devam ediyor. Bizim doktorumuz 1 hafta yapmazsa fitil vermemi söylemişti. Fitil ile masajlarla, sıcak su banyolarıyla idare ettik. Hatta kayısı kaynatıp suyunu 1-2 kaşık verdiğim olmuştur. Ek gıdayla birlikte her türlü doğal yöntemi denedim. Ama hiç bir doğal yöntem, artı kullandığımız ilaçlar tam çare olmadı. 1 yaşına kadar bekleyip sonra detaylı bir muayene düşünüyorum. İnşallah sizinki dönemsel bir durumdur ve çabuk atlatırsınız.. bunun zorluğunu yaşayan bilir.. minicik bebeğiniz ıkınıp mosmor olduğu halde yapamaması ne büyük çaresizlik anneler için..

Sıkıntı yapacak bişey yok sen elinden geleni yapmışsın benim bş tanıdığımın bebeği de 8 günde 1 yapıyomuş o şekilde alışkanlık haline getirmiş bünyesi artık sütün az olma gibi bişey olsa aç olan bebek sürekli ağlar ve memeden kendimi çekmez

Back