Çocuk Hastalıkları Bebeğim kafasını hep sağa çeviriyordu tortikolis teşhisi kondu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kedilihatun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2015
4
1
1
36
Bebeğim 1 aylıkken kafasını hep sağa çevirmesini farkedip doktoruna söylediğimiz halde bir şey yok diyerek geçiştirdi. Aradan 2 ay geçti oğlum 3 aylık oldu içimiz rahat etmeyince ultrason çektirdik Boynun sağ kısmıyla sol kısmı arasında 1 mm lik fark olduğunu öğrendik. Uzmanlık alanı Pediatri olan Ortapedi Tramvatoloji Prof.üne gittik. Hafif dereceli tortikolis teşhisi koydu. Ardından yine uzmanlık alanı Pediatri olan Fizik tedavi Prof. üde gördü ve egzersizlere başladık. Önce hastaneye gidiyorduk şimdi ben evde devam ediyorum egzersizlere. Hep sola baktırıyorum sesli oyuncaklarla ilgisini o yöne çekiyorum sola yatırıyorum. Elbette sağa ve düzde yatırmaya dikkat ediyorum. Ama sola öncelik vermemiz gerekiyor yoksa ciddi bir rahatsızlık daha başındayken önünü kesip atlatmaya bakıyoruz. Egzersizleri harfiyen uygulamaya çalışıyorum inşallah biran evvel geçecek. 1. ayın sonunda tekrar ultrason çektirip bakacağız. Arkadaşlar bu rahatsızlığı yaşamış olanlar paylaşımda bulunursa sevinirim. Ayrıca şunu da söylemek istiyorum. Annelerin çok dikkatli olması lazım. Bir doktorun sözüyle haraket etmeyin arkadaşlar içiniz rahat değilse mutlaka başka bir doktora daha gidip fikir alın.

kedilihatun merhaba benim kızımda dogumundan 8 gün sonra boynunu temizlerken fark ettik internette araştırırken karşımıza neler çıktı moralimiz alt üst oldu.farkettiğim ertesi sabah hemen doktor götürdük inanırmısın tam 3 doktor ve hastane gezdik teşhis koyulabilmesi için bazı aptallar biyopsi yapalım yok mr çekelim dediler sonunda Adana da medline da bir doktor teşhisini koydu hemen usg istedi sag sol boyun usg çekildi kızımın sag tarafında vardı hemen fizik tedavi başlandı 7 ayında şu anda hergün 100 lerce kez hareketler yapıldı büyüyünce çok daha zor oluyor ama ciddiye alınıpmasajları ihmal etmezsen kalıcı bir şey olmuyor ama çok dikkatli olmalısın bu konuda.Yaptıkların nın hepsi dogur merak etme Allah şifasını veriyor canım

kedilihatun merhaba benim kızımda dogumundan 8 gün sonra boynunu temizlerken fark ettik internette araştırırken karşımıza neler çıktı moralimiz alt üst oldu.farkettiğim ertesi sabah hemen doktor götürdük inanırmısın tam 3 doktor ve hastane gezdik teşhis koyulabilmesi için bazı aptallar biyopsi yapalım yok mr çekelim dediler sonunda Adana da medline da bir doktor teşhisini koydu hemen usg istedi sag sol boyun usg çekildi kızımın sag tarafında vardı hemen fizik tedavi başlandı 7 ayında şu anda hergün 100 lerce kez hareketler yapıldı büyüyünce çok daha zor oluyor ama ciddiye alınıpmasajları ihmal etmezsen kalıcı bir şey olmuyor ama çok dikkatli olmalısın bu konuda.Yaptıkların nın hepsi dogur merak etme Allah şifasını veriyor canım

Dediklerinize katılıyorum. Hareketleri aksatmadık sürekli soldan iletişime geçtik. Birgün atlamadan bıkmadan her an tekrarladık. Oğlum iyi artık çok şükür atlattık. Erken teşhis mühim. İlginize teşekkürler. Hepimize geçmiş olsun. Kızınızın güzel haberlerini almak isterim.

Dediklerinize katılıyorum. Hareketleri aksatmadık sürekli soldan iletişime geçtik. Birgün atlamadan bıkmadan her an tekrarladık. Oğlum iyi artık çok şükür atlattık. Erken teşhis mühim. İlginize teşekkürler. Hepimize geçmiş olsun. Kızınızın güzel haberlerini almak isterim.

Öncelikle size geçmiş olsun
Biz de bu sorunu bugün öğrendik 28 günlük bebeğim
Bugün banyo yaptırırken farkettim boynunda topak var
Hemn dr götürdük ve bu tanı kondu
Doğumda zorlandığından kan toplanmış
Aynı hareketleri verdi bizede
Ama bizimki başını çeviriyo iki yönede sanırım erken farkettim çünkü dün yoktu şiş bugün elime geldi

Ne zaman geçer başka neler yapılır
Sizinkinde başka neler uyguladınız

Slm kızım 14 aylık 3 aylıkken teşhis konuldu .fizyoterapist eşliğinde bir yaşına kadar tedavi gördük. Bütün boyun hareketlerini yapar duruma geldi fakat hala sağa doğru eğik bir şekilde tutuyor. İstanbul da bildiğiniz ve önerebileceğiniz çocuk cerrahı söylermisiniz

Back