Çocuk Hastalıkları Bebeğim kabız

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

pdrdnz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2009
34
1
86
Ankara
Arkadaşlar diğer başlıklarda okudum kabızlıkla ilgili bilgileri yalnız anlamadığım bir kaç şey var.benim bebiş 4 aylık sütüm yetmediği için mama kullanıyorum.humananın anti kolik diye bir maması var. Onu kullanıyorum.bebişim 3 gün oldu kaka yapmadı.daha önceleri biberonuna zeytinyağı da ekledim yararı olmadı.bugün fitil yaptım yine yapmadı,4saat geçmesine rağmen.acaba tam sokamadım mı diye kontrol ettim girmiş.pamuklu çubuklar biraz uyardım olmadı.merak ettiğim fitil kullanınca olması gerekmiyor mü, bir de kulak çubuğunu amazlar mı sokmak gerekiyor yoksa hafif mı.ben çok hafif soktum ama yine olmadı.cevap bekliyorum.sağolun şimdiden

bebeğinizin kabız olduğunu söylemeniz için 7 gün boyunca kaka yapmamış olması gerekir... yani önce şu kabız tanımında anlaşalım... kabız; 7 gün boyunca kaka yapılmamışsa deniyor... birde kakası zeytin tanesi gibiye kabız sayılıyor... bebeğiniz 4 gündür yapmıyormuş... şunu bilmelisiniz; hazır mamaların hazmıda zor olurmuş... birde bebeğniz daha çok minik.. dıştan müdahale onun henüz oturmaya çalıştırdığı vücut sisteminde dengeleri bozar... fiti, pamuk çubuğu vede zeytinyağı....... bu müdaheleleri bırakın.7günün dolmasını bekleyin... 7, günün sabahındada hala yapmamışsa en basiti sağlık ocağına danışın... bol şans........

Cevabınïz için teşekkürler ancak zaten yaptıklarımı doktor söylemişti.72saat yapmazsa gliserin fitil yapın biraz kulak pamuğuyla uyarın diye.ben de 3 günü geçerse bir şey olur diye tedirgin oluyorum dediğiniz gibi 5-6gün yapamayanlar varmış.sağolun yardımınız için

bebeğine kuru kayısı yedir göreceksin hemen kakasını yapacak.İstersen sıcak suda kayısıyı haşla yumuşasın öyle ver istersen suyunu içir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…