• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğim kabız oldu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

zorkadxixn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2006
46
0
86
Ankara
bebeğim su anda 7 aylık oldu. 1 aydır ek gıdaya başladık. Daha önce hiç böyle bir sorunumuz yoktu hatta fazla bile yapıyordu. ek gıdaya başladıktan sonra cok daha az yapmaya başladı. ancak 10 gündür bayağı bayağı kabızlık yaşıyor. 3 günde bir ancak yapabiliyor onu da ben zeytinyağı ile uyarınca yapabiliyor.
bir de diş cıkarıyor, biryerde diş cıkarırkende kabızlık olabileceğini okuduğumu hatırlıyorum.
ne yapmam gerek, bu hatırladığım bilgi kırıntısı doğru mu?

canım diş çıkartırken kabız olurmu hiç duymadım ama yeterli sıvı tüketimi olmayınca olabiliyor sen hergün zeytin yağı içir hiçbir zararı yok ayrıca taze elma suyu içir bide şuan tam mevsimi kayısı suyu içir kabız olan bebeğe muz pirinç pirinç unu gibi gıdalar verme ayrıca milupanın 5 tahıllı mamaları var verdiğin mamaya kahvaltıda sütüne yoğurduna ondan ilave etkisindirimi kolaylaşsın birdaha böyle sorunlar yaşamayasın

canım katıya geçmişsin Hipp in kara erik püresi var ondan yedir..
Kayısı çıktı ezip kahvaltısına koyabilirsin yada öyle katıda püre yap ver...

bebeğim 2 aylık 3 gündür kakasını yapmadı, az önce ilk defa gliserin kansuk yaptım tabii poposuna göre suda eritip incelttim.Ne kadar zamanda etki edip tuvaletini yapar?

benım oğlumda 4aylık bugun kabız oldugunu fark ettım ben muz yedıgım zamanda kabız oluyor aklınızda olsun sutumuzden gecıyor

benim kızıma pek bişey fayda etmiyor.. fazla yogurt yemesi kabızlık yaparmış diye duydum ama saçma geldi.. 11 aylık çok acı çekiyor yavrum..

elma suyu verme kabızlık yapar bilindiğinin aksine benimde 7 aylık oğlum kabızlık çekiyordu doktorumuz zeytin yağı içirmemizi önerdi günde 1 çay kaşığı ve kayısı armut kompostosu ama pek fayda atmedi hafta yaapamadığı oldu daha sonra isteiğim üzerine bitkisel bir ilaç önerdi- - kabız olduğu zamanlar yani bir hafta falan yapamadığı zaman yoğurduna 1 çay kaşığı karıştırıp veriyorum çok tatlı çünkü tek başına verince boğazına yapıştı. iyi geliyor.ama sürekli kullanmamak gerekiyormuş.bağırsak tembelliği yapabilirmiş.bence gene bir doktora danışarak hareket etmelisin.

kızlar benimde kızım 2 aylık.son günlerde kakasını yapmakta çok zorlanıyor ağlıyor.1,1.5 günde bir yapıyor.anne sütü ile besleniyor.1 çay kaşığı zeytin yağının zararı olurmu ona.birde annenin yedikleriyle bebek kabızlığının alakası varmıdır acaba..

bebeğin çok küçük bence zeytinyağı ağır gelebilir. bitkisel ürünler dene bence dr. a danışaarak.karnına saat yönünde masaj yapıpı dizlerini karnına doğru çektirip sıcak tutarak ona yardımcı olabilirsin.senin yediklerinle alakası yoktur bence.

Ahhhh kabızlık ahhh...

* zeytinyağı
* potasyumdan uzak durun. ek gıda alıyorsa patates, muz vs vermeyin.

* elma rendeleyip yedirin. elma düzenleyicidir, kabıza da ishale de kullanabilirsiniz.
* armut suyu... biz en son bunu denedik, şükür rabbime şifa verdi. sabah aç karnına armut suyu içirin. bağırsakları yumuşatacaktır.
* yeşil fasülye, kırmızı biber (toz değil), kayısı, erik vs yedirin. bunlar kabızı bozar. ben turşu suyu içirmeyi bile düşünmüştüm.
*kesinlikle bol su içirin. kaynatılıp soğutulmuş olmalı tabi.
*çok aşırı yoğurt yedirmeyin, fazla kalsiyum da kabız edebilirmiş.
*ekmek, unlu şeyler, pirinç unu, bisküvi falan kabızlığı tetikler.

eğer bu şekilde doğal yollardan olmuyorsa, bebişiniz benimki gibi kakası gelince feryat figan ağlamaktan bitap düşüp, yine yapamıyorsa;
*gliserin fitili işe yarıyor ama tehlikeli. bi ilaca alışırsa bir daha kendi başına yapamaz demişti doktorumuz. üstelik özlkle erkek bebeklerde homoseksüellik eğilimine yol açabiliyormuş.
daha iyisi onun yerine VAZELİN LİKİD içirin. bundan çok fayda gördük biz. o da gliserin. şurup versiyonu. şurubun adını vermeyim reklam olmasın. bir kaşık yatmadan önce, bir kaşık sabah kalkınca veriyorsunuz. 6-8 saatte etki gösteriyor.
zeytinyağı vücut tarafından emilir ama gliserin emilmez, olduğu gibi atıldığını göreceksiniz.

bir de, o bölgede gözle görülemeyen çatlaklar (fissür) oluşmuş olabilir. bu da bebeğin canını yakacağından kaka yapma isteğini erteler durur. o da kabızlığı tetikler. bu yüzden mutlaka sık krem hatta merhem sürün içeri doğru. ve en önemlisi, anestol diye bi krem var topikal anestezik. uyuşturuyor yani. kaka yapmadan 5-10 dk önce mutlaka sürün, uyuştursun. onun dışında altını her açtığınızda bu kremden sürün. sık sık. ilk başta yakıyormuş yalnız, bilginiz olsun.
içerideki çatlaklar için de az miktarda badem yağı içirebilirsiniz. tedavi eder.

belki dayanamayabilirsiniz ama asla kibrit çöpü, sabun vs yöntemlerle bebişlere zarar vermeyin fayda olsun derken. ben de kendimi zor tuttum bunları uygulamamak için ama. bol dua edin rabbim hepsine şifa versin kabızlık çok zor...

Back