bebeğim kabız ne yapmalıyım

astunyas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
17
1
36
İzmir
bebeğim 49 günlük.gaz problemimizi biogaia die bi damla ile çözdük ama 1 haftadır kabız.poposuna zeytinyağı sürüyoduk günde iki defa öyle yapıyodu başlarda.ama bu ara zeytinyağı da yetmiyo ne yaparsak yapalım tam çıkaramıyo.dün çok kötü ağladı.doktor gliserinli fitil vermişti zor durumda kaldığında kullan die.onu ikiye bölüp kullandım 2 saat içinde kaldı sonra çıkardı doğru düzgün kakası çıkmadı bile.zeytinyağı bile ondan daha iyi yaptırıyodu.
doktor günde 3 çay kaşığı zeytinyağı içir dedi.içiriyorum.karnına zeytinyağı ile masaj yapıyorum.rezene ve ıhlamur içiriyorum.kendim kayısı yiyorum.ama bitürlü kendisi yapamıyor kakasını.onu dün öyle ağlarken görünce canım çok yandı.ne olur bilen biri varsa yardım etsin.
bi arkadaşım kimyon dedi ama ot halinde varmış eşime söyledim burası küçük biyer olduğundan ot halinde kimyon bulamamış.toz kimyonun çayını yapabiliyormuyuz.yada başka ne kullanabilirim.acil yardım edin kızlar lütfen:50:

annem biz küçükken öyle olduğumuzda popoya minnacık bir parça sabun soktuğunu sölerdi yalnız biraz yakıyormuş tabi yapıp yapmamak sana kalmış bişi diyemem

onuda yapıyorum sabunu yağlayıp yapıyorum.başlarda işe yarıyodu harika yapıodu.ama şimdi o da işe yaramıyor.

canım acaba suyu filan mı az içiyor sulu bişiler versen mesela elma suyu filan sabun bile işe yaramıyorsa bayağa sıkıntısı var demekki Allah yardımcınız olsun

pardon canım bebeğin 49 günlükmüş elma suyu içemez haliyle.canım benim ablam rezeneyi hem kendisi içiyordu hem çocuğa veriyordu bide gazlı içecekler filan içme sakın emziriyorsan onlarda yapabilir süte geçiyor sonuçta

geçmiş olsun canım.seni çok iyi anlıyorum uzun zamandır bizde aynı dertten kurtulamıyoruz.zeytinyağı iyi olur dediler herşekilde denedim zeytinyağını ama nafilee kızım hergün kıvranıyor.zeytinyağını sen iç sütle gider ona dediler ben içtim olmadı kızıma içirdim olmadı dut kurusunun kaynatıp suyunu içirdim kendimde içtim,hergün kayısı-incir-salatalık vs. yedim yine olmadı.doktor bağırsak düzenleyici verdi içiriyorum ama bununda faydası yok.gliserinli fitil dışında hiç birşeyle çözemedik bu problemi.fitil alışkanlık yapar dediler ama napim fitilden başka çare bende bulamadım.yavrumu öyle gözlerinden boncuk boncuk yaşlar dökülürken görünce dayanamıyorumm:43:
toz kimyonu ben gaz için kullanmıştım.azıcık kaynatıp kimyonu süzüp suyundan 1-2 çay kaşığı verince hemen gazını çıkarırdı.kabızlık için faydası olduğunu duymamıştım
:44:

merhaba bizde biogaia damla kullandık kendi başına çişini yapan oğlum yapamaz oldu.. zeytinyağı sürüoz poposuna karnına masaj yapa yapa zar zor yaptırıoruz malesef damlanın yan etkisi sanırım... gaz sorununa da hiç bir etkisi olmadı ... aynı sorun bende de var..

kabızlık sorunumuzu çözdük arkadaşlar anlatıyim sizede faydası olur inşlallah.önce gaz damlamı değiştirdim zinco aldım.hergün bi çay kaşığı anne sütüne bi çimdik tozkimyon karıştırıp içirdim.ayrıca en önemlisi mama vermiyorum sık sık emziriyorum çok ihtiyaç kaldığında doymadığını hissettiğimde pirinç unundan mama hazırlayıp veriyorum mama kıvamında.sık emzirdiğim için ona bile gerek kalmıyor bazen.ama kimyon harika bişey.ayrıca çörekotu yağı var.karnına masaj yapıyorum ve bi damla içiriyorum.bebeğim (maşallah) o kadar rahat ki bende huzurluyum. dünyaları verseler bu kadar mutlu olmazdım heralde.:)))))))))))))
mamalar kabız yapabilio bazı damlalarda öle.sebebi neydi tam bilmiyrm ama ben hepsini toptan değiştirdim.teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

doktorlara göre mama da yasak suda vs.mama vermekten daha iyi.pirinç ununu koyu kıvamlı yapmadan mamanın kıvamında yapıyorsun.çok ihtiyaç kalırsa veriyorum zaten.annelerimiz bizi hep pirinç unuyla büyütmüş.:)

merhaba bizde biogaia damla kullandık kendi başına çişini yapan oğlum yapamaz oldu.. zeytinyağı sürüoz poposuna karnına masaj yapa yapa zar zor yaptırıoruz malesef damlanın yan etkisi sanırım... gaz sorununa da hiç bir etkisi olmadı ... aynı sorun bende de var..

çiş yazmışsın da kaka mı demek istedin acaba??*

Geç kaka problemi ve kabızlıkla uzun süredir mücadele eden biri olarak evet mamalar kabız yapıyor ben comformil kullandım hem gazına hem kabızlığa iyi geldi. Hiç mama vermeğim sürekli emzirdiğim zamanlarda bile 10 gün yapmadığımız oluyordu Doktorumuz annesütü alan bebeklerin kabızlık değil de geç kaka yapmaları normal fitil vs kullanma sakın sık emzir demesine rağmen kakasını yapmadığı için gazı artan ve bu yüzden ağlayan bebeğime fitil kullandım aynen dediğin gibi 2 saat kadar sonra azıcık yapardı bu da kabız olmadığının kanıtı canım. Bende sık emziriyordum ama bebeğim bazen doymuyordu mecbur mama takviyesi kullandım( comformil) 6.aya kadar hep comformil verdim ek gıdaya geçince gerçek kabızlık kabusumuz oldu. Kayısılar vs. Nafile en sonunda doktorumuz duphalac diye bir şurup verdi fitilden çok çok daha zararsız. Bu şurup sayesinde sindirim sistemimiz düzene girmeye başladı. Daha küçük bebeklerede verilebiliyor bence mecbur kaldığında fitil yerine bu şuruptan ver (popoya zeytinyağı sürmek gibi vs.şeylerde fitil gibi alışkanlık yapıyormuş). Ek gıda döneminde de bize kayısı erik gibi şeylerden çok kiraz muhteşem iyi geldi :) muhallebi gibi şeyler yedirmeden önce kiraz yediyorum hiç şuruba gerek kalmıyor mucize gibi :)

onuda yapıyorum sabunu yağlayıp yapıyorum.başlarda işe yarıyodu harika yapıodu.ama şimdi o da işe yaramıyor.

doktorlara göre mama da yasak suda vs.mama vermekten daha iyi.pirinç ununu koyu kıvamlı yapmadan mamanın kıvamında yapıyorsun.çok ihtiyaç kalırsa veriyorum zaten.annelerimiz bizi hep pirinç unuyla büyütmüş.:)

canım o sabunu falan bir daha deneme bence bağırsaklarını tahriş edersin. mamalar en azından bebeklerin aylarına göre hazırlanıyor bence sen annelerin adetlerine çağın gerekleriyle harmanla. 49 günlük bebek kilo alımı da normalse neden pirinç unu veriyorsun? bebğin doymuyorsa doktoruna danış mamaya başla. pirinç tüketmek büyüklere bile tavsiye edilmiyor.

Benim bebegim 40 gunluk biogaia kullndik pisik yuzunden ve simdi kabiz oldu. Ama asil suna sasirdim bircok arkadas doymuyor bebegim mama veriyorum yazmis benim bebegimde doymuyor surekli meme istiyor ama mamaya gecmiyorum ve her isteyisinde emziriyorum ki surekli kusuyor reflu nedeniyle bunun icinde devamli acikiyor artik meme ucum sanciyor canim yaniyor ama yinede emziriyorum mama vermek iyi birsey degil bircok hastaliga acik oluyor

Back