Bebeğim ismine bskmıyor

minnosssk

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2021
262
171
Arkadaşlar bebeğim 9 aylık ve ismine bilinçli tepki vermiyor fark ediyorum bunu. Alkış bay bay yapmıyor biz yapınca gülüyor sadece. Göz teması yok değil ama dibine girdiğimde bakmıyor. Dışarda çok sosyal onu seven herkese gülümsüyor çocuklara çok ilgisi var hep izliyor ve gülüyor. Çok güleç bir bebek ama ismine tepkisi az ve alkıs bay bay yapmıyor. Sizin cocuklarınızdan ismine geç baktı alkıs baybayı geç yaptı ama normal dediğiniz bir çocuk var mı?

Siz bir doktora götürün, detaylı kontrolden geçsin bence. Aklinizda soru isareti de kalmamis olur. 9. ayda tepki vermesi gerekir diye biliyorum.

Canım daha önce sese donuyormuydu dikkat eksikliği olan bebekler de biseye odaklandiginda bakmayabiliyor bak 9 ayla 1 yas arası 1 yas sonrası problem deniyor başkalarıyla göz temasının olması çok güzel bide babildama varmi

Arkadaşlar bebeğim 9 aylık ve ismine bilinçli tepki vermiyor fark ediyorum bunu. Alkış bay bay yapmıyor biz yapınca gülüyor sadece. Göz teması yok değil ama dibine girdiğimde bakmıyor. Dışarda çok sosyal onu seven herkese gülümsüyor çocuklara çok ilgisi var hep izliyor ve gülüyor. Çok güleç bir bebek ama ismine tepkisi az ve alkıs bay bay yapmıyor. Sizin cocuklarınızdan ismine geç baktı alkıs baybayı geç yaptı ama normal dediğiniz bir çocuk var mı?
Çocukları izliyor dediniz o zaman bir sorun yok gibi geldi bana ama tabi ki içiniz tahat etmesi için bir doktora gösterin.

Canım daha önce sese donuyormuydu dikkat eksikliği olan bebekler de biseye odaklandiginda bakmayabiliyor bak 9 ayla 1 yas arası 1 yas sonrası problem deniyor başkalarıyla göz temasının olması çok güzel bide babildama varmi
Evet bababa dedede ennennenn diyor. Ben de dikkat eksikliği gibi bir şey düşündüm çünkü çok hareketli, sürekli ayağa kalkıp mobilyaların köşesinde yürüyor, bir oyuncaktan diğerine geçiyor hiçbirine takılıp kalmıyor. Aslında otizmden çok korkuyorum ama içimden bir his otizm yok ama dikkat eksikliği gibi bir durum olabilir diyor

Siz bir doktora götürün, detaylı kontrolden geçsin bence. Aklinizda soru isareti de kalmamis olur. 9. ayda tepki vermesi gerekir diye biliyorum.
Öyle cevap vermesi gerekiyor. Alkıs baybay da olmaması beni iyice korkutuyor ama allahtan bir şeye takılıp kalmıyor etrafına cok meraklı ge güleryüzlü. Böyle olduğu icin hafif bir şeydir kontrol edilebilir diye düsünüyorum, tabi insallah hiçbir şeyi yoktur

Benim bebeğim de ismini seslendiğimizde biraz geç baktı, el sallayarak bye bye yapmayı ve bir şeylere işaret parmağı ile göstermeyi de çok geç yaptı. Ben de otizmden şüpheleniyordum ama sonra anladım ki her bebeğin gelişimi farklı. Siz muhakkak doktora veya çocuk gelişim uzmanına götürün bebeğinizi, sorun yok derlerse benim gibi gözlemlemeye devam edersiniz.

Benim bebeğim de ismini seslendiğimizde biraz geç baktı, el sallayarak bye bye yapmayı ve bir şeylere işaret parmağı ile göstermeyi de çok geç yaptı. Ben de otizmden şüpheleniyordum ama sonra anladım ki her bebeğin gelişimi farklı. Siz muhakkak doktora veya çocuk gelişim uzmanına götürün bebeğinizi, sorun yok derlerse benim gibi gözlemlemeye devam edersiniz.
Sizin tam olarak ne zamandı alkıs baybay yapması? Siz doktora gitmiş miydiniz ne dediler acaba?

Sizin tam olarak ne zamandı alkıs baybay yapması? Siz doktora gitmiş miydiniz ne dediler acaba?
Maalesef hiç hatırlamıyorum, not almışımdır ama notlarım nerde bilmiyorum şuan. Oğlum çok sıcakkanlı, güler yüzlü olduğu, çocukları sevdiği ve gözlerimize de baktığı için gözlemeye devam ettim. İsmine dönüp bakmadığında doktora götürmemiştim, bir iki ay gecikmeyle bakmaya başlamıştı zaten. Ama inanın kaçıncı ayıydı hatırlamıyorum. Alkışı erken yapmıştı, işaret parmağını kullanmayı ve byebye yapmayı çok geç yaptı.

Benim oğlum dediğiniz şeyleri 6 7 ay dönemimde yapmaya başladı oğlumdan 3ay büyük bir bebek var arkadaşımın oğlu dediklerinizi 1,5 yaşından sonra yapmaya başladı doktora götürdüler anne babayı tanıyorsa göz teması varsa sıkıntı yapmaya gerek yok dedi, şüpheniz otizmse eğer dönen şeylere ilgisi var mı alakasız oyuncakları üst üste koymaya çalışıyor mu bunlara da dikkat edin rutin kontrolünde doktorunuza sorun sizi yönlendirir zaten. Her bebeğin gelişimi aynı değildir çok stres yapmayın

Evet bababa dedede ennennenn diyor. Ben de dikkat eksikliği gibi bir şey düşündüm çünkü çok hareketli, sürekli ayağa kalkıp mobilyaların köşesinde yürüyor, bir oyuncaktan diğerine geçiyor hiçbirine takılıp kalmıyor. Aslında otizmden çok korkuyorum ama içimden bir his otizm yok ama dikkat eksikliği gibi bir durum olabilir diyor
Canım göz temasının olması çocuklara ilgisi babildamanin varlığı sana kollarını uzatması otizmden uzaklaştırıyor şuan icin ama yinede bi doktora götür için rahatlar bide tv telefondan uzak tut

X