Bebeğim ile Düğüne Katılmam Gerekiyormuş....:(((( Ama Nasıl?....

aysecikcik

sağlıklıyım...yeter bana
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009
1.453
3
156
Diğer
Eşimin abisi evleniyor haziran gibi...ben bebiğmden dolayı biraz isteksiz görününce eşim gitmemiz gerektiğini söyledi...düğün bizden 4 saatlik uzak bir şehirde ve ben bebeğimle kalabalık hiç bir ortama girmedim...yolda giderken nasıl dayanacak?...emziriyorum sürekli ve düğün anında nasıl emzireceğim?...akşam sat 19 da yatıyor ,nasıl yatacak orada?...

lütfen bir fikir verin?...ben ne yapacağım?...

zor bir durum ama idare etmelisin canım.arabanız varsa düğün salonunun otoparkında emzirebilirsin bebeğini.bebekler gürültülü yerlerde daha çok uyuyorlar.benim kızım evde uyumazdı.düğüne gidince o gürültüde uyurdu.sıkma canını.bizler nasıl büyüdük.bizim büyüklerimiz bu kadar düşmediler üzerimize merak etme sende.

bebekler genelde dışarıda daha çabuk uyurlar merak etme:) sütünü de önceden sağıp yanına alabilirsin. Aldığın süt bitince de arabada bebeğini emzirebilirisn.

canım benim..ne hoş yazmışsın...dediğin gibi rahat olur mu dersin?...ah benim içim de bir rahatlasaydı....

bebekler genelde dışarıda daha çabuk uyurlar merak etme:) sütünü de önceden sağıp yanına alabilirsin. Aldığın süt bitince de arabada bebeğini emzirebilirisn.

benim bebişim biberon almıyor..sütümü sağayım makinem var...fakat o sütü nasıl içireceğim....düğün kıyafetleriyle nasıl emzireceğim o da var ayrıca....ne kadar rahat kıyafet alacağım desem de ,ne de olsa düğünlük kıyafet...

ayni sorun bizde de var. temmuzda melegimi kucagima alicam insallah. kasimda kaynim evleniyo.ben bebegimi götürmeyi düsünmüyorum.güvenilir bi bakici bulucam.sütümü de sagip evde birakicam.bebegime o eziyeti yasatmak istemiyorum cünkü.vakti gelince kendi yataginda rahat rahat uyusun istiyorum.

bence gitmek zorunda değilsin.benim erkek kardeşim evlendi,oğlum o zaman 6aylıktı,uçakla bir saatlik yolculuktan sonra bir saatte araba yolculuğu yapmam gerekiyordu,oğlum asla biberon almıyordu.nasıl giderim,nasıl emziririm diye düşünüp durdum,sonunda gitmekten vazgeçtim.gitmedim.birkaç hafta sonra evime yakın bir semmte en yakın arkadaşımın düğünü oldu.bi yarım saat görüneyim,ayıp olmasın diye gittim.o yarım saatin neredeyse tamamını düğün salonunun önünde nöbet tutarak geçirdim.çünkü içerideki yüksek sesli müzikten korkup çığlık çığlığa ağladı,kalabalıktan da huzursuz oldu.müziğin sustuğu bir anda sadece tebrik etmek için girip hemen çıktım.önce çok üzülmüştüm ama kardeşimin düğününe iyi ki gitmemişim dedim,burnumuzdan gelecekti.sonuçta herkes anlayışla karşıladı.bebeğim herşeyden önemli.
acıkınca birdenbire nasıl ciyak ciyak bağırdıklarını bilirsin,düğün salonunda emzirebileceğin bir yer bulamayabilirsin.tuvalette emzirecek değilsin.her salonun otoparkı yok.olsa bile uygun olur mu sence?rahat edebilirmisin.ben öyle olur olmaz yerlerde hiç emzirmedim.o duruma mecbur kalmamak için de o tür yerlere gitmedim.sonuçta sen olsan da olmasan da o düğün olacak.bebeğinin çektiği eziyet,senin stresin sana kar kalacak

sizin aile çok anlayışlıymış gerçekten.benim kardeşlerim byle bi sebeptendügünüme gelmeseler çok kırılırdım ve sürekli söylenirdim :))
ben bebeğim 1.5 aylıkken 6 ssatlik yola kardeşimin nişanına gittim .2 aylıkken 10 saat yolculukla grümcemin düğününe gittim. 6 aylıkken kardeşimin dügününe gittim. hiçbirinde hiçbir sorun yaşamadım. gelin odasında emzirdim oturduğum yerde üstümü örtüp emzirdim. bebeğim hiçbişeyden etkilenmedi. bende bebek bahanesiyle kendimi eve kapatmamış oldum. eşin haklı gitmelisin kendini bu kadar korkutma.

arkadaşlar bebeklerinizi fanusta mı büyütüyorsunuz?
ben mi çok rahatım acaba?
benim oğlum 6,5 aylık.
biz hep geziyoruz.
mesela geçen gün kuzenim evlendi.
300 kilometrelik yol gittik.
hem kına gecesine hem düğüne katıldık.
tabii ki sorun yaşadık.
gerektiğinde arabada emzirdim, gelin odasında emzirdim.
gürültüden korktu eşim dolaşmaya çıkarttı.
eşim, annem, babam hep beraber baktık oğluma.
bebeklerinizi daha ne kadar eve kapatmayı düşünüyorsunuz?
ne zaman sosyalleşmelerini bekliyorsunuz?
hastalık falan olur anlarım.
benim düğünüme bu sebeple katılmasalar çok üzülürdüm.

canım benim..ne hoş yazmışsın...dediğin gibi rahat olur mu dersin?...ah benim içim de bir rahatlasaydı....

benim kızımda 3,5 yaşında canım.mecbur kalınca insan sinir olsada katlanıyo.ne yapalım böyle böyle büyüyüp gidiyorlar.biz üstlerine titredikçe daha çok hasta oluyorlar .biraz rahat olmak lazım ama bize göre değil :))biz pimpirikli anneleriz:))

canım dert etme hepi topu 1 gün nasılsa geçer , bir gün bir şekilde geçer ama gerçekten düğüne katılmasan bu unutulmaz işte , acıkınca bence biberonda alır bebeğin , uyur zaten kalabalıkta seste bebekler , emzirme odası mutlaka oluyor salonlarda.

ne kadar ilginçsiniz kendi kardeşiniz evlense gitmeyecekmisiniz düğüne bebeklerinizi eve kapatmayın bırakın çevreye uyum sağlasınlar

daha dün akşam 3.5 aylık bebeğimle bi düğüne katıldım.salondaki yanıp sönen ışıklar,müzik,dans eden insanlara kızım o kadar bayıldı ki sana anlatamam.acıkınca gelin odasında 4-5 kadın emzirdik bebeklerimizi.çıt diyince uyanan kızım o gürültüde uyudu üstelik.lütfen bebeklerinizle bişeyler yapmaktan korkmayın.insanlara "bi senin mi çocuğun var" dedirtmeyin.eşinizin kardeşi bu üstelik dıdının dıdısı değil ki.en kötü ihtimal varsın bi gece uykusuz kalsın. eşinizi ve ailesini kırmaya değmez bence.elbisenizi de yakası kolayca açılacak bi model ayarlarsınız olur biter.ha gelin odası mı yok kuytu bi köşe de dönersiniz sırtınızı emzirirsiniz bebişi ayıp değil günah değil. geçende dolmuşta emzirdim valla hiç de sorun olmadı. düğünden sonra eşinizin size duyacağı minneti bi düşünün ne kadar mutlu olcak üstelik.

bence biraz abartmıyor musunuz? bu çocuklar kaç yaşına kadar evde büyüyecek, hadi büyüdü bir gün dışarı çıkınca nasıl adapte olacaklar? hem yavrunuz kocaman olmuş, biz 20 günlükken gezmeye başladık. hiç biberon kullanmadık, sadece emiyoruz(1 aydır da ek gıdaya geçtik, bu bile sorun olmadı yiyeceklerini hazırlayıp da gidiyorum) ve hiç bir yerde sorun yaşadım, bir sürü düğüne gittik(hem de hiçbiri 1. derece yakınım değildi). hafta sonları gezmeye, pikniğe, sahile gideriz. şehirlerarası yolculuk da çok yaptık. birçok yerde emzirme odası var düğün salonlarında gelin odası en çok işimizi gördü, olmadı salonun en kuytu yerine gidip arkamı dönüp emzirdim. kafede bile buldum hep yavrumu emzirecek yer, anne olunca bir sürü olanak yaratıyorsunuz.

ne güzel yazmışsınız. ben de şu rahat annelerdenim. güneş azıcık bulut arkasından kendini göstermeye görsün biz hemen sokaktayızdır kızımla. katılmam gerekiyorsa kalabalığa girerim, tabi zahmetini de çekerim orası ayrı. ondan bundan kaçarsam ileri de bunun daha büyük zahmetlerine katlanmak zorunda kalacağımdan eminim. bebeğim için tabi ki en iyisini istiyorum ben de, ama onun da benim yaşam şeklime uyum sağlaması gerekiyor ve bu da benim elimde. ayrıca ne kadar korkak davranırsanız, çocuklarınız da hayatın zorluklarına karşı o kadar dayanıksız olur. siz bugün kaynınızın düğününe bebeğiniz rahatsız olur diye katılmayacaksınız, yarın başka birşeye derken bu çocukla ileride hiçbir cemiyete giremeyecek duruma geleceksiniz. çünkü o çocuk kalabalıktan korkacak, insanlardan çekinecek.
hem "nerde emziricem" ne demek onu hiç anlamadım. bugün emirgan da bankta emzirdim ben bebeğimi. kapattılar sağımı solumu, cok cok emdi valla kızım. çocuklarınızı engel yapmayın kendinize. sizin sosyalliğiniz onların gelişimini de hızlandıracaktır hem.

Ben anne değilim ama yinede fikrimi paylaşmak istedim.Bencede eşinizin yanında olmalısınız ve o düğüne katılmalısınız. Gittiğinizde duruma göre bebeğiniz çok huzursuz olursa fazla kalmazsınız ama en azından gitmiş olursunuz ve eşinizinde gönlü olmuş olur.

canım aynı şey benim başımdada var.3 yasında bir oglum ve 2 aylık bebegim var.haziranını basındada esimin kuzenin düğünü.gitmek zorunda degiliz evet ama neden eşlerimizi tek başına düğüne yollayalım.bizde gideriz degişik bir oratama gireriz hem çocuklara degişiklik.nasılsa eşimizde var yanımızda yardımcı olurlar.bende emziriyorum sorun olmazki gider bir yere emzirirsin olmadı emzirme önlüğü kullan hem bebiş emer sende düğünü seyredersin:) hiç kasmana gerek yok eşinle ve cocugunla katıl düğüne ve göster nasıl bir aile oldugunu.

bence mutlaka gitmelisin eşinin kardeşi uzak akraba değil.hem düğünde bi sürü kişi olur ağlayınca falan gezdirilir.hem havalar de ısınıyo artık.ben olsam kesin giderim.kızım 3.5 aylık geçen hafta gittik bi düğüne üstelik babamın iş arkadaşı yani dış kapının mandalı kızım evde çıt çıksa uyanır orda uyudu :) uyanınca biraz annem baktı biraz eşim gezdirdi hoşuna gitti ışıklar kalabalık nası bakıyo etfafa çok komikti. yarında babanneye gidyoruz 5-6 saatlik yol ama eminim çok keyifli olacak.bence tadını çıkarın bebeğinizin bu ayları çok tatlı oluyolar.yanıma bi siyah tülbent alıyorum heryerde emzirebiliyorum. rahat olun biraz bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…