Bebeğim ıkınmıyor, bacaklarını kasıp ağlıyor

patatessever

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2017
9
0
27
Merhaba, bebeğimde kabızlık vardı fitil ve lavman yapıyorduk. Mamasını değiştirdik şuan aptamil prosyneo kullanıyıruz gaz damlası olarak metsil ve biogaia kullanıyoruz zeytinyağı da içirip masaj da yapıyoruz artık bebeğimin tuvalet günü geldiğinde ağlama krizlerinde bacaklarını kasıp ağladığını görüyorum ıkınmayı bilmiyor ne yapabiliriz. Ikınsa belki tuvaletini yapabilir tavsiyeniz var mıdır. 2.5 aylık mama+anne sütü alıyor

O aylarda ıkınma olmuyor sanki ya, ben hatırlamıyorum hiç. Ek gıdaya yaklaştığımız civarda ıkınmaya başlamışlardı bebeklerim. Doktor ne diyor? Metsil, zeytinyağı ve biogaia’ya rağmen zorlanması çok ilginç

Ikınmayı bilmiyor derken gazını çıkarabiliyor mu? Anne sütü alan bebeklerde doktorlar 10 güne kadar fitilsiz bekliyorlar ama sizde mama da varmış. Oğlumda 12 gün beklemişliğim var şu an 2 aylık kızımdada 7-8 gün bekliyorum. Bir kovaya banyo suyu hazırlayıp koltuk altından tutarak bacaklarını içinde çırpmasınk sağlıyorum bu hareket sağlıyor. Her gün mutlaka banyo ve sonrası kaka masajı youtube videolarında bulabilirsiniz. Tuvalete çömeltir gibi sırtını karnıma dayayıp bacaklarını tutuyorum. Gaz içinde iki bacağı tutup öne arkaya gerip sonrasında bisiklet çevirir gibi birini ileri birini geri (5-6defa) yapıp iki bacağıda karnına doğru bastırıyorum.( gaz çıkışı nı kolaylaştırıyor) Poposunu zeytinyağı batırılmış kulak çubuğu İle hafifçe uyarıyorum. Bir de tavsiyem doktorunuz önersiyle mi bilmiyorum ama zeytinyağını içirmeyin hepsinin ph derecesi asidik oranları aynı olmuyor bu da sizi sıkabilir. Kiraz çekirdekli bel bantları satılıyor ya da siz de biriktirp bi kumaşı dikip içini onlarla doldurup bunu hafifçe ısıtabilir karnına koyabilirsiniz. Bi araştırın.

Öncelikle geçmiş olsun.
Doktorunuz ne diyor bilemiyorum ama 2x5 aylık bebek için fitil, lavman, zeytinyağı çok uyaran veriliyor gibi geldi bana.
Belki doğru prebiyotik değildir. Her bebeğe aynı marka iyi gelmeyebiliyor.
Gaz damlası olarak metsil yerine sabsimplexi deneyebilirsiniz. Etkisini niöok net hissedersiniz.

Bir de sürekli ishal yada kabızlık yaşayan çocukların anneleri alerji yönünden kendi yediklerini takip etmeli diye düşünüyorum.

X